Det er efterhånden helt sikkert gået op for nogle af jer, at jeg elsker kage? Hvis ikke, så prøv lige at hop op i menuen og tjek mit lager af (sundere) bage-opskrifter, under “ædelse” 🙂 Nu har jeg så, med inspiration fra flere andre opskrifter, selv fundet frem til den helt perfekte drømmekage uden mel og sukker, som smager mindst lige så godt som den originale, hvis du spørger mig. Så det er safsusme blevet tid til en klassiker – drømmekagen!
Her er opskriften på kagen, der med garanti (det tør jeg godt, at sige), får dit mundvand til at vælte ud af gabet. Der er (måske 😉 ) nok til seks-otte mand:
Bunden:
1 æg
75 g Fiber Sirup Gold eller flydende honning/sirup
60 g mandler
60 g skummetmælkspulver
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillepulver
1/2 dl mælk
25 g smør
2 tsk Fiber HUSK (den gule)
Smelt smørret i en gryde. Blend mandlerne i en foodprocessor/blender, til det er blevet til mandelmel. Pisk ægget og honningen med et piskeris. Tilsæt de blendede mandler, bagepulver og vanillepulver og rør godt. Kom skummetmælkspulveret, mælken og Fiber HUSKen i sammen med det smeltede smør og rør det hele sammen til en dej.
Fyld en bageform på ca 15 x15 cm og bag midt i ovnen i ca 13-15 minutter (hold øje – det går pludseligt hurtigt) på 200 C. Sluk ikke ovnen.
Topping:
40 g smør
50 g kokosmel
1 tsk kanel
4 spsk mælk
2 tsk Fiber Sirup Gold eller flydende honning/sirup
Smelt smørret et i en gryde og tilsæt de øvrige ingredienser.
Fordel massen på kagen og sæt kagen tilbage i ovnen i ca 3-5 minutter – hold igen øje med at bunden ikke bliver brændt. Tag kagen ud og lad den køle lidt af, inden den skal skovles ind på lynhurtigt vis, for man kan simpelthen ikke lade være – den smager VOLDSOMT godt!