May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Min motivation til bevægelse og at holde vægten

annonce for Fitbit

For fire år siden lykkedes det mig endelig, efter mange mislykkede forsøg, at tabe mig de ca. 10 kg, jeg længe havde ville af med. Siden har jeg holdt vægten. Jeg ændrede kostvaner, men en af de vigtigste faktorer for at vedvare min motivation undervejs var at tracke mine skridt med mit ur fra Fitbit. Min motivation til bevægelse og at holde vægten var, at jeg satte mig et mål for daglig motion, uden det var uoverskueligt at opnå.

De fleste af mine venner har dyrket en, eller flere, sportsgrene i flere år, jeg har ikke gået til én aktiv ting i længere tid. Jeg troede egentlig ikke, at jeg synes nogen former for motion var særligt sjovt, men efter jeg købte mit første Fitbit-ur, som bl.a. kunne tracke skridt og distance, vise mig antal kcal jeg havde forbrændt og min søvnrytme, blev jeg enormt motiveret til at gå. 

Jeg sprang ofte i det offentlige før, men fordi jeg kunne se hvor meget det gav på vægten og energikontoen, at jeg valgte benene fremfor bussen, blev jeg supermotiveret, og der gik lidt sport i dagligt at tracke mine skridt. Jeg satte mig et mål for 12.000 daglige skridt, men i perioder gik jeg langt mere, og få dage nåede jeg ikke mit mål. Alt i alt blev jeg glad for at gå – og jeg blev også meget gladere af det. 

Fitbit har motiveret mig de sidste fire år

Fitbit har været min følgesvend de sidste fire år. Jeg har udskiftet mit ur, når der er kommet nye modeller. Senest er Charge 5 kommet på markedet, som er et revolutionerende ur, der ikke bare kan alt det de ældre modeller kan, , men som har flere nye features, hvor det banebrydende er, at Charge 5-modellen kan måle stress! 

Ved at sætte fingerspidserne på siden af uret, måles dit stress-niveau. Det lyder eddermamer’ vildt, men den er god nok – og på den måde kan man få en indikation på, om det er klogt at skrue ned for tempoet. Desværre er det jo sådan i dag, at mange af os får stress og ofte først opdager det så sent, at vi går ned på det. 

Pludselig lyder uret ret dyrt, ik? Det kan måle stress (!) – helt ærligt. Det er sgu da VILDT! Hehe, jeg tænkte i hvert fald at med alle Charge 5’s funktioner måtte prisen være høj, men det koster kun 1399 kr og findes i flere farver; både urskiven, der er feminin og fin, og remmene. Jeg har selv et i hvidt og guld, og på en enkel opladning, som blot tager et par timer, kan jeg bruge uret i 7 dage, før det skal oplades igen. Du kan læse meget mere om Charge 5 og Fitbit her.

 

Find Charge 5 her.

Fitbit Charge 5 kan tracke:

Aktivitets- og sportsmåling

Uanset om du kan lide at dyrke yoga, cykle, svømme, løbe eller træne i et fitnesscenter, så er trackeren klar til at følge med og har 20 forskellige træningstilstande til din foretrukne aktivitet. Muligheden for at time et løb, svømning osv. er der, hvis du fx ønsker at den skal måle 3 / 10 km løb, og samtidigt fortælle dig tiden, puls osv. Du vælger selv hvilken motion, som Charge 5 automatisk skal tracke i menuen.

Design

Den nye skærm gør det meget nemmere at se displayet i sollys end tidligere, og uret kan klare ned til 50 m under vand. Det er en god idé at tage det af en times tid indimellem, så håndleddet og huden får lidt luft, her er badet en god lejlighed.

Søvn

Fitbit Charge 5 har indbygget søvnsporing, som overvåger din lette og dybe søvn samt REM-søvn. Den giver dig besked om længden og kvaliteten af din søvn for at hjælpe dig med at justere din rutine efterfølgende. Jeg synes, det er sjovt at følge med i hvornår og  i hvilke perioder, jeg sover godt og dårligt i, og om jeg får nok søvn i det hele taget, som jo er så afgørende for mit velbefindende. 

Vi kvinder kan også bruge appen og spore menstruationscyklusser, registrere symptomer, estimere ægløsning og fertilitetsvinduer. Når man køber uret får man automatisk 6 måneders gratis adgang til Fitbit Premium, der giver en uddybende indsigt i ens sundhedstilstand. 

Du kan også registrere din kost og modtage notifikationer, beskeder og opkald via Charge 5-modellen. Den er kompatibel med iPhone og Android-enheder. 

Desuden kan Charge 5 bruges til

–Kontaktløse betalinger med Fitbit Pay 
– SpO2-overvågning
– Vejr
– Bluetooth

Når jeg snakker om min motivation til bevægelse og at holde vægten, kan jeg kun sige, at jeg er taknemmelig for at få lov til at være med på Fitbit-holdet det kommende halve år. Jeg er netop blevet udvalgt, fordi jeg er kæmpe fan af deres produkter, som har gjort en kæmpe forskel for mig og min sundhed. Uret motiverer mig dagligt til at komme ud og få de skridt, jeg har sat mig for. Det er ikke hver eneste dag, det lykkes – men langt de fleste. Jeg er heller ikke perfekt 😉 hehe.

Men hold da op, hvor er det bare sjovt og fedt at kunne tracke skridt, kcal, stress og al det andet, Charge 5 kan. Jeg kan på mit varmeste anbefale alle jer, der ønsker at få indsigt i jeres sundhedstilstand, og mine klienter i kostvejledning at anskaffe sig denne fitnesstracker og få et skub bagi, da det har gjort en stor forskel for mig og mit liv. <3 

Læs også Hvordan jeg tabte 10 kg 


   

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top