May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

SalzburgerLand – en guide til magiske Østrig om sommeren

SalzburgerLand – en guide til magiske Østrig om sommeren.

Turen jeg skriver om var et samarbejde med SalzburgerLand, men dette indlæg er ikke en del af samarbejdet, da jeg skriver denne mini-guide, fordi jeg oprigtigt var helt blown away over hvor skønt der var, og jeg har fået mange henvendelser på min instagram, om links til de specifikke steder. Under ‘højdepunkter’ på min Instagram @maysilja, kan I se et hav af film og billeder fra turen.

Østrig – skisport eller bjergvandring? – eller begge dele?

En rejse til Østrig er for mange lig med en skitur om vinteren. Østrig – nærmere bestemt SalzburgerLand, Wagrain, har nemlig den længste periode med sne i hele Europa, og er en yderst populær ski-destination i Europa.

Jeg er halvt nordmand, men har aldrig prøvet andet end langrend, hvilket for mange lyder helt gakket. Og da jeg for kort tid siden besøgte SalzburgerLand, med en flok aktive kvinder, jeg ikke kendte personligt før afrejse, var min forestilling om Østrig også kun noget med skibakker og alper.

Obertauern

Jeg tror ikke jeg kunne nævne andre byer end Wien, før i år. Jo Salzburg, kender jeg selvfølgelig, men vidste ikke helt hvad byen / området kunne byde på. Østrig har aldrig været et land jeg har tænkt på at besøge. Enten har jeg været draget af tanken om kridhvide sandstrande eller naturoplevelser på den anden side af jorden.

Jeg har rejst meget, men ikke så meget i den centrale del af Europa, hvilket kan virke fjollet, nu da det er det område der ligger tættest på lille Danmark.

Obertauern er omgivet af bjergene Radstädter Tauern og ligger i den sydøstlige del af SalzburgerLand mellem 1.630 og 2.526 meter over havets over flade.

Regionen er måske mest kendt for de formidable forhold til skisport, men alperne og naturen i området byder også på fantastiske vandreruter, og især hiking er en populær aktivitet i sommermånederne, hvor man blandt andet kan udforske områdets alpeenge og bjergsøer.

Hvor skal jeg bo?

Vi boede i Obertauern på det mest FANTASTISKE sted, som blot havde 5 værelser på første sal. Fem store værelser, med magisk udsigt over de høje, frodige, grønne bjerge. Hotellet Peakini Farmhouse – som egentlig er mest kendt for at være en restaurant, som folk valfarter til langvejs fra, fordi maden er fantastisk (fik den bedste sushi jeg har smagt i mit liv, men de serverede alt mulig forskellig mad, der alt sammen smagte himmelsk).

Ovenpå restauranten, der har priser der er utroligt fair og fantastisk lokal vin til ca. 35 kr glasset, ligger de fem værelser, der alle er indrettet forskelligt med forskellige, meget velovervejede detaljer. Et livsstykke af håndværk. Jeg mener værelserne ikke koster mere end 100 euro, og nogle af dem er familieværelser, og meget, meget flotte alle fem.

Peakini Farmhouse ligger midt ude mellem bjergene, og noget der virkelig slog mig, var at vi gang på gang kun mødte østrigere der fortalte om økologi og lokale råvarer.

Jeg vidste ikke de gik så meget op i det i Østrig – fantastisk! Æggene vi spiste til morgenmad blev hentet ind fra hønsene udenfor, grøntsagerne og urterne blev hentet i haven, og der gik dyr rundt og græssede udenfor huset/restauranten som også var det kød vi fik på tallerkenerne. Lokalt og bæredygtigt hele vejen igennem – beliggende i de smukkeste omgivelser, hvor man næsten ikke kunne tro sine egne øjne.

Rejsen til Obertauern

Halvanden time med fly til München og en køretur på et par timer over den østrigske grænse, fra Tyskland, var en hurtig måde at komme til smukke SalzburgerLand på. Men en anden måde at komme hertil på, var med bil – for turen tager blot 13 timer i bil fra København, og så har du også nem transport ved hånden. Du har brug for en bil for at komme rundt mellem de forskellige steder i SalzburgerLand.

Vi var ude på en magisk urte-tur med lokale Mia, og hendes assistent Liva, der viste os hvilke urter man kunne spise fra bjergene, og som til sidst, i en lille bjerghytte, lavede urtesuppe og friskfanget fisk til os. En oplevelse for livet, som jeg kun kan anbefale jer. I kan finde Mia på Instagram som @tauernhex.

Vi badede også i en bjergsø, hvilket var fortryllende.

Læs mere om Obertauern her.

WAGRAIN-KLEINARL

I Wagrain-Kleinarl, der også er en region i SalzburgerLand, er der mange muligheder for at opleve den skønne natur. Man kan udforske de afmærkede vandreruter, køre af sted på mountainbikes og e-bikes, eller man kan tage kabelvognene rundt til de mange idylliske bjergsøer og udkigspunkter. I regionen kan man også besøge Kletter Welt, der både byder på Via Ferrata-klatrebaner, High Ropes-baner og Flying Fox zipline.

Som sagt forbinder de fleste Wagrain med ski og sne. Det gør jeg ikke (endnu – for jeg vil også meget gerne opleve området på ski ;)). Jeg forbinder regionen med frodige bjerge, kabelbaner og foodmarket.

Den sidste dag på vores tur til SalzburgerLand besøgte vi Wagrain-Kleinarl. Vi lejede e-mountainbikes og kørte op ad et bjerg på knap 2000 meter. På toppen lå et hus, hvorfra et ungt par i starten af tyverne, havde åbnet op for deres hjem, og serverede traditionel østrigs mad.

Desuden kunne man overnatte heroppe på bjergtoppen, i det meget gamle, skæve hus, hvor lugten af smeltet ost – en sur/sød lignende lugt, der mindede mig om min barndomsferier i Nordjylland, spredte sig i hele huset. Meget autentisk, meget ’tilbage-i-tiden’ følelse, meget meget unikt at opleve.

Vi så sågar en ‘ægte alpemand’, med hat og dragt – ikke en mand der havde klædt sig ud, men en mand der så sådan ud altid, fortalte vores lokale guide, der kendte ham.

Udsigten var vanvittig fra bjergets top. Jeg tør næsten sige at Østrigs natur er lige så blændende og magisk som Islands. Jeg har rejst mange steder i verden, og jeg er blevet slået helt tilbage mange gange, men Østrigs landskab glemmer jeg ALDRIG!

Læs mere om Wagrain-Kleinarl her.

ST. JOHANN I SALZBURG

St. Johanns centrale beliggenhed og smukke omgivelser, som vi også besøgte under vores mini-ferie i SalzburgerLand, gør området perfekt til hyggelige udflugter. Regionen byder også på muligheder for mange forskellige outdoor-aktiviteter. Prøv for eksempel kræfter med river rafting på floden Salzach eller tag på vandretur i den maleriske natur. På bjerget Gernkogel kan man også besøge oplevelsesparken Geisterberg, der både har spøgelsesslot og en panoramaplatform, hvorfra man kan nyde udsigten over landskabet.

Man når ikke alt på tre dage. Men vi nåede meget. I St. Johann var vi på åben-grotte vandring, og senere ude at skyde med bue og pil. Sidstnævnte havde jeg ikke forestillet mig var noget for mig, men det var skide sjovt, og jeg kunne faktisk godt finde ud af det, hvilket gjorde det endnu sjovere!

Læs mere om St. Johann her.

Sommer i SalzburgerLand kan lige så meget som vinter i SalzburgerLand. Og måske mere til? Men jeg vil ægte gerne også lære at stå på ski. Jeg var afsted med i alt fem skønne damer, som jeg virkelig blev rystet godt sammen med, på blot tre dage. Et super-team, som jeg håber på at kunne rejse med igen til SalzburgerLand, næste gang på ski. Så kan jeg komme på ski-skole og lege med pingvinerne, måske sammen med mine børn, hvis det kunne lade sig gøre – det gad jeg SÅ godt. Og måske jeg så efter nogle dage turde prøve en ægte skibakke?! Hold kæft, hvor er nogle af de skibakker bare ekstremt vilde og enormt stejle. Men det er vel dét der er skægt ved ski – at man har adrenalin i kroppen, ligesom på vores TheOutdoorTest i SalzburgerLand. Jeg håber – og jeg ved at jeg vil tilbage til smukke Østrig med hele min familie, og vise dem hvor smukt et land det er, og hvor skønne menneske er der bor her – wow jeg har sjældent mødt så åbent og imødekommende folkefærd!

Vi ses, SalzburgerLand.

Del på Facebook

3 kommentarer til “SalzburgerLand – en guide til magiske Østrig om sommeren”

 1. Katrine Morville

  Hej May, tak for din rejsebeskrivelse til Salzburgerland. Det lyder virkelig skønt.

  Er der en eller flere byer du vil anbefale at bo i til en sommerferie med to børn på 8 og 10. Og vil du anbefale det hotel O boede på?

  Mvh
  Katrine

 2. Katrine Morville

  Hej May,
  Er der en by du vil anbefale at bo i til en familiesommerferie med to børn på 8 og 10?

  Og tak for en rigtig fin rejsebeskrivelse🙏🏻😊

  Mvh
  Katrine

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top