May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Miniguide til Blåvand og omegn

sommerhus Blåvand
Miniguide til Blåvand og omegn reklame / pressetur inviteret af Nordsee Holidays og Momster

Efter fem dage i det lækreste sommerhus, i skønne Blåvand, har jeg lavet en lille miniguide til Blåvand og omegn, som jeg vil dele med jer. Jeg kan forstå i mine stories på Instagram, da Blåvand er et sted mange har været, og som mange vender retur til. Her er spilme også skønt, allerede her i april, hvor temperaturen ikke er højere end 6-8 C. Så jeg forestiller mig en sommerferie med varmeblus er mere end fantastisk.

Som lovet vil jeg dele adressen og et link til sommerhuset vi har boet i med jer. Et kæmpestort luksussommerhus med plads til 8 personer, 1700 meter fra stranden og blot 400 meter fra hovedgaden i Blåvand, hvor der på stribe ligger handle- og spisemuligheder.

Herunder vil jeg fortælle lidt om hvad vi selv har oplevet mens vi har været i Blåvand, som ligger tæt på både Esbjerg, Ribe og Varde. Vi nåede dog kun et visit til Varde, hvor jeg har været flere gange som barn, da jeg havde familie der. Men jeg drømmer om at besøge området, Ribe – Danmarks ældste by, og se mere af vestkysten, for her er skønt og jeg har desværre ikke udforsket området.

Miniguide til Blåvand og omegn

Blåvandshuk fyr
Blåvandshuk Fyr

Sommerhuset med boblebad og sauna

Sommerhuset vi har boet i, kan lejes og er fantastisk smukt både indvendigt og udvendigt. Stort opholdsrum med plads til mange. Sommerhuset ligger i klitterne, der er så smukke, og har også varmt udendørs jacuzzi, som vi alle fire har nydt til fulde, udendørs sauna-tønde. Ungerne har ikke været til at drive op fra jacuzzien, som nogle dage er blevet badet i, i fire-fem timer.

Vil du leje huset vi har boet I, er det dette hus. Men Nordsee Holidays har mange lækre sommerhuse i området du kan leje. Jeg har faktisk fået lov til at give jer en rabatkode: MOMSTER10 der giver jer 10 % rabat på ophold i april, maj og juni 2021.

Fodboldgolf

Fodboldgolf er vist noget der er populært heromkring. Jeg har ikke hørt om det før, måske er det en Blåvands-ting, eller måske er det en jysk ting? Vi prøvede det for første gange, bare 6 km fra Blåvandd på Blåvandshuk Fodboldgolf. Man skal ramme hullerne med en fodbold, som man skyder til ligesom når man spiller fodbold. Martin synes det var sjovt, men vi frøs lidt da vi var der. Tror det er en god aktivitet når vejret er varmere.

Adresse: Skallingevej 5, Ho 6857 Blåvand. Hjemmesiden kan du finde her.

Blåvand zoo

Blåvand Zoo

Et lille Zoo, beliggende i Blåvand, hvor de har hvide løver, som eneste sted i Danmark, kæmpe kænguruer og mange andre dyr. Flere klappe-dyr end i Zoo København. Jeg må indrømme jeg ikke var heeeelt på røven, men ungerne synes det var fedt, fordi man kunne komme tæt på dyrene.

Læs også “Romantisk kæresteweekend i Mariager

Blåvandshuk Fyr og ravjagt

En af dagene var vi på stranden med to søde guider, der levende fortalte om at finde rav på stranden, og gav os tips til bedste tidspunkter, og hvad vi skulle kigge efter. Vi fandt intet, da der allerede var ribbet, men jeg er sikker på, at med tålmodighed og mere tid, havde vi nok fået gevinst. Vi mødte fx et ægtepar på stranden der havde fundet rav. Og vores søde guide gjorde turen ekstra succesrig ved at give os voksne et stykke rav hver, som vi kunne smide i kanten og lade børnene finde det. Så de fandt rav – og dét var sejt 😉

Vesterhavet er ellers kendt for at at have meget rav, og i Blåvand har vi også set hele rav-butikker, der sælger smykker – ikke dyrt faktisk, og selvom jeg ikke ejer mange ravsmykker, kan det jo være utroligt smukt, synes jeg.

Min farmor, som blev født ved Slette strand i Nordjylland havde en del rav, så det minder mig om hende, og det er gode minder.

Genbrugsbutikker

Noget at det bedste Martin og jeg ved er at ribbe genbrugsbutikker og loppemarkeder, når vi er udenfor byen. I Kbh er priserne skyhøje og pænt urimelige, men her i Vestjylland er der edderdylme guld at finde i gennerne! Vi tog sidste dag bilen til Oksbøl og Varde for at kigge i genbrugsbutikker (loppemarkeder er der ikke mange af lige nu), og min favorit, var Blå Kors i Varde. Der fandt jeg nogle smukke koboltblå og grønne skåle og vaser til næsten ingen penge. Faktisk fandt jeg også nogle utrolig flotte keramikkopper jeg var tæt på at købe i Røde Kors, Varde, men jeg lod være. Hvilket jeg fortryder nu jeg fortæller om dem 😉

Jeg må sige der er meget styr og orden i genbrugsbutikkerne herovre, og priserne er ekstremt meget lavere end ‘hjemme’.

Google blot “genbrugsbutikker Oksbøl og Varde” så dukker de op.

Jeg har også hørt Esbjerg er et godt sted at finde lækre sager, men det må blive næste gang 🙂

Tirpitz

Det danske arkitektfirma BIG (Bjarke Ingels) har skabt de spektakulære rammer for en attraktion skjult under sandet i det fredede klitlandskab ved Blåvand. Museet har fire faste udstillinger, galleri til skiftende udstillinger og café og butik.

Desværre var museet, grundet koen Rona, I ved ;), lukket, så vi nåede ikke ind denne gang. Endnu en undskyldning for at komme retur 😉

Museet findes på: Tirpitzvej 1, 6857 Blåvand. Se mere her.

Jeg synes personligt det er super hyggeligt at tage i sommerhuset året rundt, og disse sommerhuse er så helårsvenlige og lækre, at jeg bestemt synes området også er værd at besøge når det er koldere / koldt. En af dagene vi var her sneede det, og det var tophyggeligt at sidde indenfor i varme og ude i den varme jacuzzi mens snefnuggene væltede ned. Med en god bog og nok rødvin, hehe, så er en sommerhustur jo altid en god idé. Jeg håber jeg får mulighed for at komme retur en anden gang, for jeg synes ikke jeg har fået nok af Blåvand og omegn 😉

Har du nogle gode tips til området så læg meget gerne en kommentar herunder <3

Kærligst May

blåvandshuk fyr
Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top