kolesteroltal på veto
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Mit kolesteroltal på KETO

Jeg har nu spist striks LCHF, altså KETO i knap 3 uger (i morgen ville jeg gå ind i min fjerde uge). Jeg havde planer om at teste KETO i (mindst) fire uger og se hvordan min krop reagerede på kosten, og det har jeg nu fået svar på. Jeg har nemlig været til lægen og fået testet mit kolesteroltal på KETO.

Resultatet

Jeg plejer at have et lavt kolesteroltal (vi har alle forskellige kolesteroltal, LDL og HDL, nogle ‘gode’ og nogle ‘dårlige´. Jeg er selvfølgelig opmærksom på mit ‘dårlige’ (som ikke er dårligt hvis det ligger indenfor normalen), som plejer at ligge på 3,4 (hvilket er rigtig fint og lavt). I dag fik jeg så svaret på mit kolesteroltal. Jeg synes grafen herunder viser for sig selv, hvad der er sket de sidste 3 uger. Det er steget voldsomt! Til 5,6 og det skal max være på 5.

KETO-eksperimentet slutter i dag

Dermed slutter mit KETO-eksperiment i dag. Jeg har fået, som også står i noten under grafen, fået besked på at være opmærksom på mit høje(re) kolesteroltal, som skyldes KETO. Det kan potentielt øge risikoen for blodpropper og hjerte-kar sygdomme. Ikke noget jeg er bange for nu, men hvis jeg fortsætter med den livsstil jeg kører nu kan det være risikabelt for mig.

kolesterol på KETO

Normalværdien hos sunde raske mennesker skal ligge under 5, min ligger som sagt på 5,6.

Jeg har tisset på nogle KETO-strips de sidste uger og kan se jeg er i ‘let’ ketose. Ketose er målet med KETO (fedtforbrænding). Jeg er bange for at mit kolesteroltal kan stige yderligere, og da dette var tænkt som et eksperiment for at se hvad der sker med kroppen, slutter jeg med det samme. Jeg har (normalt) en sund og rask krop, og den vil jeg gerne bevare 😉

Nogle mennesker kan fint spise KETO og bevare lave kolesteroltal. Det kan jeg så ikke. Og derfor stopper jeg med det samme.

Min vægt og vægtanalyse efter tre uger på KETO

Det er slet ikke præcist at tage vægtanalyser hver uge, de kan svinge enormt, og det har min også gjort fra at have en fedtprocent på 25 i sidste uge til nu at have en på 29. Den er altså steget, og med KETO-kost skulle den gerne falde.

Jeg er også gået fra 24 år til 33 år i metabolisk alder fra sidste uge til nu, men jeg har også lige trænet en halv time, drukket et par kopper the, hvor jeg sidste uge målte lige da jeg stod op, uden at have drukket og uden træning. Udgangspunktet skal være det samme når man vejer sig og får en vægtanalyse, og målingen må gerne ske med en måneds mellemrum for at vise et mere retvisende billede.

Alt i alt har jeg smidt 2 kg på KETO på 3 uger, og min fedtprocent er klart røget ned (fra næsten 34 til 27 ca). Muskelmassen er nogenlunde bevaret og mit TBW % som afslører hvor aktiv jeg er, er steget (men træner også hver dag og runder stort set dagligt min. 12.000 skridt), hvor jeg ikke trænede eller nåede skridtene inden.

MEN kolesteroltallet er steget og har en for høj værdi og derfor stopper jeg mens legen er god.

Jeg synes maden på KETO er ekstremt lækker. Jeg har ikke savnet brød, pasta osv. eller slik og kage – overhoved! Jeg har været småsulten mellem frokost og aftensmad nogle dage, men jeg har kunne holde det ud. Til gengæld har jeg ikke haft stor appetit om morgenen og har haft nemt ved at skippe morgenmaden og vente til frokost.

I går holdt vi min datters 9 års fødselsdag og de andre spiste lagkage med marcipan (jeg ELSKER marcipan!). Men jeg sprang over, og de fik fødselsdagsboller, som jeg også skippede. Jeg smagte jeg dog isen til dessert (smagte og smagte – jeg spiste faktisk en del!). Jeg havde selv lavet den, og den smagte HIMMELSK og som var sukkerfri. Lakridsis efter Umas ønske. Må dele opskriften en dag – ikke kaloriefattig men sukkerfri 😉

Jeg har som sagt mange dage fastet indtil frokost, fordi jeg sagtens kan lade være med at spise morgenmad. Men om lidt skal jeg hapse lidt flere grøntsager end jeg har gjort de sidste uger, og en af mine favoritbarer der giver mig halvdelen af dagens grøntsager i en bar 🙂 Du kan også få dem hos mig her <3 – økologiske og veganske! ELSKER dem og spiser en om dagen (igen nu). Perfekte til den ‘hurtige sult’, i madpakken eller som supplement til dagens (manglende) grønt måske. I ved jeg er sukker for grønt. Propper det jo i al mit bagværk <3 😉

På KETO har jeg fået ca. 300 g grønt dagligt, normalt spiser jeg nærmere mindst 400 g. På KETO spiser man ikke frugt, kun (få) bær. DET har jeg savnet. En saftig appelsin!

Hvad med jer derude, har I erfaringer med KETO? Og til jer der har: HUSK lige at tjek kolesterol ved lægen, så du er sikker på det ikke er for højt <3 God dag og tak for I fulgte med. Jeg hopper nu på min egen vægttabspakke, hvor der i modsætning til KETO, er plads til det hele – for jeg mangler lige at smide ca. tre kilo inden jeg er der hvor jeg kan passe alt mit tøj igen <3

Følg gerne med på @sydhavnsmor.dk.

Del på Facebook

3 kommentarer til “Mit kolesteroltal på KETO”

  1. Tusinde tak for dit eksperiment 🙏 Jeg var meget spændt på dit resultat, da jeg selv tidligere har tabt mig med LCHF. I november målte mit kolesterol 7,1 (jeg spiste ikke LCHF men almindelig). Lægen anbefalede, at jeg skulle undgå mættet fedt fra firbenede dyr. Jeg valgt trods julen, kun at spise fisk og fjerkræ. Med denne lille ændring har mit kolesterol gået ned til 6,5 i slutningen af december. Bare et tip fra mig til dig😉 God onsdag ☀️☀️😊

    1. Super dejligt det er gået ned med lægens tip, det er dejligt det virker og tak for dine ord. Jeg er nu tilbage på normal kost – her fungerer jeg bedst på sigt, men jeg synes maden og eksperimentet var spændende og jeg vil helt sikkert lave flere af de gode opskrifter 🙂

      1. Hej… mit kolesterol steg også. Nu spiser jeg normalt , men er netop startet op på Madlog hvor jeg for år tilbage tabte mig 15 kg på et år , det virkede. Jeg undgik kage, slik og sodavand med sukker, men spiste rugbrød som jeg elsker…
        Hilsen Berit

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top