KETO laks
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

En uge på KETO-diæt

En uge på KETO-diæt! Nu er det 7 dage siden jeg startede med at teste keto-diæten, og jeg synes det er gået godt.

Jeg har fulgt Jane Faebers kostplan i hendes ene KETO-bog (“Keto på 4 uger” skal I søge efter – I kan få gratis adgang til bogen (og tusindvis af andre), uden binding, i 45 dage ved at trykke her (reklamelinks), som vel kan kaldes en slags KETO-bibel, for selvom den blot beskriver KETO og formålet med at spise efter disse principper meget kortfattet, forstår en novice som jeg ret hurtigt hvad det hele går ud på.

I kan faktisk finde flere spændende bøger om KETO her (også flere af Jane Faeber).

KETO laks

En uge på KETO-diæt

Den første uge

Jeg handlede til hele ugen på nemlig.com (1500 kr for 3 måltider dagligt, hvor der er nok mad til fire personer inkl. lidt ekstra varer til resten af familien der også spiser brød, pasta mm.) Det har været verdens nemmeste uge ift. madlavning (det virker altid kompliceret med noget nyt (og striks, som KETO jo er), men alle retterne indeholder meget få ingredienser, det tager ingen tid at tilberede og smager sygeligt godt). Spicy og krydret og mættende på én gang. Lige mig 😉

Jeg fik lidt kvalme én morgen hvor min morgenmad bestod af reste-hakkebøf fra gårsdagens aftensmad. Jeg er IKKE fan af okse til morgenmad. Jeg plejer at spise yoghurt eller havregrød. Ogg sendte da også ungerne et lille misundeligt blik da jeg serverede spinat-pandekager med tilhørende yoghurt og musli til dem, mens jeg kværnede min bøf med spejlæg ved siden af. Men jeg blev MÆT. Meget mæt.

Følg med på @sydhavnsmor.dk HER hvor jeg deler billeder og inspiration af al maden jeg spiser undervejs, og kommer nærmere ind på for- og ulemper ved at spise efter KETO.

Maden

Den første uge har jeg spist ‘klassisk KETO’ (som er striks LCHF). Det har været meget nemt. Men jeg HAR syndet med et par cola zero’s on the side. Der er ingen kcal i, men meningen er at man skal slippe sukkertrangen. Men fuck dét, jeg vil hellere bælle en zero (uden kcal og kulhydrater) end spise fredagsslik hele ugen 😉 Jeg har taget nogle billeder af hvad jeg har spist i foregående uge. Højt indhold af fedt og protein, intet brød, pasta mm. og en del grønt (ca 300 g dagligt som er min. anbefalet).

Grøn KETO

Jeg overvejer GRØN KETO som har mere fokus på grønt, fisk og kylling. Men GRØN KETO er ikke ‘rigtig KETO’. Men hvis jeg skulle fortsætte mere end fire uger, som planen er til nu, ville jeg klart skære ned på de mættede fedttyper som smør, piskefløde mm. som jeg, som kostvejleder, bestemt ikke tror er sundt at indtage for meget af.

Til at sammensætte en kostplan har jeg købt adgang til en app (Ketoliv) hvor jeg selv kan samle en kostplan med mad jeg kan lide. Nemt og smart, MEN jeg er ikke kommet ind i det endnu, da jeg synes bogen af Jane F. er god og nem. Jeg spiser ca. 1500-1600 kcal dagligt og forbrænder omkring 2000 kcal uden at være særligt aktiv. 9000 kcal svarer til et kilo rent fedt. Men man siger at 7000 kcal er hvad man skal forbrænde for at tabe sig et kilo (som så ikke er 100 % rent fedt). Herunder kan I se ugens vægt.

Vægttab efter en uge på KETO

Jeg har tabt mig præcist 1,5 kg på første uge på KETO. Men hvis vi kigger nærmere på vægtanalysen har jeg ikke tabt ‘de rigtige ting’. Jeg er gået op i fedtprocent (fordi jeg vejer lidt mindre nu, og ikke har smidt mere end 100 g rent fedt).

Min muskelmasse er faldet i følge vægtanalysen.

Jeg har også mindre væske i kroppen nu (det giver god mening ift. kosten her).

Så jeg har altså ikke haft et fedt-vægttab på mere end 100 g på en striks KETO-uge. Om det er demotiverende? Lidt måske, men vist meget normalt som jeg forstår det. Den første uge af ens vægttab, om det er KETO eller ej, smider man primært væske, og ofte en del, også derfor mange taber sig mange kilo på vægten den første uge af ens vægttab.

Jeg giver ikke op! Jeg har jo lovet jer at teste det i fire uger, så selvfølgelig hænger jeg i. Maden er lækker, og når jeg en dag spiser almindelig – og lidt mere varierende – mad igen, kommer jeg ikke til at spise så fedt som nu, så nyder lige mine store mængder ost 😉

Husk at følg med i mine stories på @sydhavnsmor.dk for at se mere <3, hvis I har lyst! 🙂

Læs også “4 uger på KETO

Har I der spiser efter KETO oplevet det samme – at I mister muskler, trods for I spiser store mængder protein, og ikke tabte fedt starten?

Jeg har det godt, alt er som det plejer, sover mit tungere end normalt, men ellers ingen følelse af forskel fra hvordan jeg normalt plejer at have det. Glæder mig til en uge mere, har handlet for ca. 1500 igen til hele ugen, og skal lige om lidt kaste mig over at lave frokost – tærte med bacon og porrer.

Del på Facebook

7 kommentarer til “En uge på KETO-diæt”

 1. De 2000 kalorier, er det din basale metabolisme sammenholdt med hvad du forbrænder ud over det på en dag? ☀️ Jeg synes nemlig jeg skal give den gas for at når at forbrænde 600-700 kalorier på en dag, hvis det er foruden med basale omsætning 😩

  1. Nej 2000 kcal er hvad jeg kan spise for at holde min vægt. Mit BMR er knap 1400 kcal 😉

 2. 1500 for en uge?
  Læg en plovmand til og det er vores madbudget (3 voksne) på en måned🙈

  1. Okay det er sattema også godt klaret med 2000 for tre personer på en måned, wow 🙂 Vi er fire men bruger mindst 4 gange så meget, men lever også helt fint og økologisk <3

 3. Jeg var så glad for at se at der var andre der brugte lige så mange penge på mad om ugen som vi gør 🙂 vi bruger 2000kr om ugen (2 voksne, 3 børn). Herudover kommer takeaway, gæster og fødselsdage..

  1. Jeg tror altså ikke det er unormalt at bruge den sum af penge på mad. Jeg selv, kan ofte forbløffes over HVOR LIDT andre kan klare sig for. Og sommetider bliver jeg næsten flov over mit eget forbrug når jeg sammenligner det med andres (primært via sociale medier..).
   Jeg er kun mig og jeg bruger SNILDT 2000kr om ugen. Det ved jeg også godt er væsentligt over gennemsnittet, men omvendt kan jeg ikke forestille mig at bruge mindre.

   1. Jeg kan følge dig;) Vi bruger også mindst et par tusinde om mor, 1500 er jo kun dert jeg handler den ene gang, så er der hver anden dag hvor der rygter 300 oveni hver gang :/ Jeg tror nogle er virkelig skrappe til at lægge budget og holde sig til listen, men jeg tror ikke man kan spise økologisk varierende grønt mad for 2000 for 3 på en måned, ellers vil jeg se det og lære det 😉

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top