
I denne uge har jeg fokus på GOD GAMMELDAWS DANSK MAD. Jeg ved ikke hvad du tænker på, når jeg siger dansk mad, men jeg tænker på boller i karry. Med svin og sovs. Men denne udgave, som mine unger altid smæsker i sig med stort velbehag, er ikke helt traditionel, fordi jeg i stedet for hakket svin bruger hakket kyllingekød. Desuden bruger jeg også kokosmælk (light) til saucen, fordi jeg synes det smager hamrende godt! Med mine kostvejleder-briller på er kylling også sundere end svin, og selvom jeg sagtens kan skovle læssevis af usunde sager indenbords i ny og næ, så forsøger jeg at have fokus på sundere mad i vores dagligdag. I får altså her opskriften på en sundere boller i karry med kylling, som smager djævelsk lækkert – også med blomkålsris til. Men I kan selvfølgelig også spise almindelige (brune) ris til, hvis I synes.

Sundere boller i karry med kylling
Opskriften er til 4 personer
Kødboller
- 500 gram hakket kyllingekød
- 1 løg
- 1 stort æg
- 4 spsk. maizena
- Salt og peber
- 500 ml hønsefond

Boller i karry
- 3 spsk. karry – smag til, måske skal du have lidt mere eller mindre i alt efter smag
- 1 spsk. gurkemeje
- 1/2 spidskål, skåret i små stykker
- 2 løg
- 2 stk gulerødder
- 1 æble
- 500 ml hønsefond (den fra kødbollerne)
- 1 dåse kokosmælk, light
- Salt & peber

Sådan gør du

Kødboller
- Pil og hak løg. Mix kyllingekød, finthakket løg, maizena og æg. Rør det til fars. Tilsæt salt og peber.
- Form farsen til kødboller med en spiseske. Varm hønsefond op til kogepunktet og hæld dine kødboller i. Kog ca. 10 min. Læg kødbollerne til side indtil de skal i saucen.

Boller i karry
- Pil løg, skræl gulrødder & snit spidskål. Skær løg og æbler i store tern. Læg æblerne for sig selv.
- Steg spidskål, gulerødder og løg i en gryde. Tilsæt karry & gurkemeje. Tilsæt herefter 2-3 dl hønsefond & æbletern. Blend det hele med en stavblender og smag til med salt & peber. Tilsæt kokosmælken og lad det koge i nogle minutter. Tilsæt nu bollerne og lad det hele stå i 10-15 min.
Spis med 300 g blomkålsris eller 140 rå / 480 g kogte brune ris.
Lav evt. dobbeltportion og gem resten til dagen efter. Smager også godt med en råkostsalat til.
1 portion (uden blomskålsris eller brune ris) indeholder 367 kcal. Spiser du 75 g blomkålris til indeholder portionen 385 kcal og med brune ris (40 g rå) indeholder portionen præcist 500 kcal.
Find mange flere opskrifter på sydhavnsmor.dk & Instagram @sydhavnsmor.dk
4 kommentarer til “Sundere boller i karry med kylling”
Jeg har diabetes 1 og har haft det i 53 år så er din mad også for mig ???
Kære Jytte det vil jeg umiddelbart mene da jeg ikke bruger sukker i mine opskrifter, maden er som udgangspunkt fedtfattig 🙂
Det er er en virkelig god opskrift, min datter på 12 er begyndt at kunne lide boller I karry 😊
Juhu, hvor er det bare dejligt at høre <3