sundere boller i karry
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Sundere boller i karry med kylling

sundere boller i karry

I denne uge har jeg fokus på GOD GAMMELDAWS DANSK MAD. Jeg ved ikke hvad du tænker på, når jeg siger dansk mad, men jeg tænker på boller i karry. Med svin og sovs. Men denne udgave, som mine unger altid smæsker i sig med stort velbehag, er ikke helt traditionel, fordi jeg i stedet for hakket svin bruger hakket kyllingekød. Desuden bruger jeg også kokosmælk (light) til saucen, fordi jeg synes det smager hamrende godt! Med mine kostvejleder-briller på er kylling også sundere end svin, og selvom jeg sagtens kan skovle læssevis af usunde sager indenbords i ny og næ, så forsøger jeg at have fokus på sundere mad i vores dagligdag. I får altså her opskriften på en sundere boller i karry med kylling, som smager djævelsk lækkert – også med blomkålsris til. Men I kan selvfølgelig også spise almindelige (brune) ris til, hvis I synes.

sundere boller i karry

Sundere boller i karry med kylling

Opskriften er til 4 personer

Kødboller

  • 500 gram hakket kyllingekød
  • 1 løg
  • 1 stort æg
  • 4 spsk. maizena
  • Salt og peber
  • 500 ml hønsefond

Boller i karry

  • 3 spsk. karry – smag til, måske skal du have lidt mere eller mindre i alt efter smag
  • 1 spsk. gurkemeje 
  • 1/2 spidskål, skåret i små stykker
  • 2 løg
  • 2 stk gulerødder
  • 1 æble
  • 500 ml hønsefond (den fra kødbollerne)
  • 1 dåse kokosmælk, light
  • Salt & peber
sundere boller i karry

Sådan gør du

Kødboller

  • Pil og hak løg. Mix kyllingekød, finthakket løg, maizena og æg. Rør det til fars. Tilsæt salt og peber.
  • Form farsen til kødboller med en spiseske. Varm hønsefond op til kogepunktet og hæld dine kødboller i. Kog ca. 10 min. Læg kødbollerne til side indtil de skal i saucen.

Boller i karry

  • Pil løg, skræl gulrødder & snit spidskål. Skær løg og æbler i store tern. Læg æblerne for sig selv.
  • Steg spidskål, gulerødder og løg i en gryde. Tilsæt karry & gurkemeje. Tilsæt herefter 2-3 dl hønsefond & æbletern. Blend det hele med en stavblender og smag til med salt & peber. Tilsæt kokosmælken og lad det koge i nogle minutter. Tilsæt nu bollerne og lad det hele stå i 10-15 min.

Spis med 300 g blomkålsris eller 140 rå / 480 g kogte brune ris.

Lav evt. dobbeltportion og gem resten til dagen efter. Smager også godt med en råkostsalat til.

1 portion (uden blomskålsris eller brune ris) indeholder 367 kcal. Spiser du 75 g blomkålris til indeholder portionen 385 kcal og med brune ris (40 g rå) indeholder portionen præcist 500 kcal.

Find mange flere opskrifter på Sydhavnsmor.dk & Instagram @sydhavnsmor.dk

Del på facebook
Del på Facebook

4 kommentarer til “Sundere boller i karry med kylling”

    1. Kære Jytte det vil jeg umiddelbart mene da jeg ikke bruger sukker i mine opskrifter, maden er som udgangspunkt fedtfattig 🙂

  1. Det er er en virkelig god opskrift, min datter på 12 er begyndt at kunne lide boller I karry 😊

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relaterede indlæg

glutenfri græskarkage uden sukker
Glutenfri
Sydhavnsmor

Glutenfri græskarkage uden sukker

Denne glutenfri græskarkage uden sukker var egentlig en videreudvikling af græskarpandekagerne jeg delte opskriften på for kort tid siden. Jeg elsker jo at spise (sundere)

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på Sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll til toppen