glutenfri græskarkage uden sukker
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Glutenfri græskarkage uden sukker

glutenfri græskarkage uden sukker

Denne glutenfri græskarkage uden sukker var egentlig en videreudvikling af græskarpandekagerne jeg delte opskriften på for kort tid siden. Jeg elsker jo at spise (sundere) kager, som kan gafles HVER dag, hvilket også er et af de principper jeg kører efter i min kostvejledning. At der skal være plads til DAGLIG nydelse i form af noget man ELSKER; kage, snacks eller et glas vin 😉

For 3 måneder siden udgav jeg min første fysiske bog, Søde sager med grøntsager (reklamelink), som jeg for få dage siden fik at vide næsten havde solgt hele 1. oplag – det er jeg både enormt stolt over, men i den grad også bare rigtig rigtig glad for, for det betyder at der er en masse mennesker derude der kan proppe sig med kager med grøntsager – altså med bedre samvittighed 😉

Glutenfru græskarkage uden sukker

Glutenfri græskarkage uden sukker

Det skal du bruge til én græskarkage i en 1-liters rugbrødsform

1 butternut græskar (ca. 500-550 g rent ‘kød’ efter kogning)

2 mellemstore, modne bananer

3 æg

150 g glutenfri havregryn

30 g kartoffelmel

1 spsk. gul Fiber HUSK (reklamelink)

1-2 tsk. stødt kardemomme

1-2 tsk. stødt kanel

1 tsk. vaniljepulver

Topping

SukrinMelis & vand + økologisk citronskal

Sådan gør du

Først skræller du butternut græskaret og efterfølgende hakker du det op i nogle større tern. Kog dem møre under vand i ca. 10-15 min. Hæld vandet fra og smid ternene i en skål og tilsæt alle øvrige ingredienser og blend hele baduljen med en stavblender.

Tænd ovnen på 170 C varmluft eller 190 C alm. ovn.

Læg et stykke bagepapir i en 1-liters rugbrødsform og hæld dejen i. Lad dejen hvile 10 min. så den gule Fiber HUSK kan sætte sig og trække dejen sammen. Herefter smides formen i ovnen i ca. 30 min. til der ikke længere hænger dej på, hvis du sætter en gaffel i den glutenfri græskarkage uden sukker.

NU er kagen færdig og kan spises – den smager ENDNU bedre dagen efter, som alle mine andre glutenfri og sukkerfri opskrifter også gør. Hvis du laver topping til kagen, skal den først på når kagen er helt kold. Du blander SukrinMelis med lidt vand (ligesom man gør med flormelis, SukrinMelis er blot den sukkerfri udgave) og herefter rives der citronskal på toppen.

Der er ca. 12 stykker græskarkage og det gør ikke kagen dårligere at tilføje en klat (6%) creme fraiche til, men det behøves absolut ikke. Hvert stykke græskarkage indeholder 107 kcal /ca. 40 g grønt. Hele kagen indeholder 1281 kcal fordelt på 45 g protein / 214 g kulhydrat /27 g fedt. Ved at spise 5 stykker opnår du altså den anbefalede mængde grøntsager pr måltid og i alt 533 kcal.

Hvis I vil have fat i min bog, “Søde sager med grøntsager”, som alle er uden mel og som kan laves 100 % sukkerfri, kan den købes her (reklamelink).

Glutenfri græskarkage uden sukker
Del på Facebook

1 kommentar til “Glutenfri græskarkage uden sukker”

  1. Kan man erstatte kartoffelmel i dine kageopskrifter med en anden mel?
    Jeg må ikke få kartofler og derved heller ikke kartoffel mel.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top