Nørrebro
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Jeg har fundet på noget vildt jeg skal!

Det der med at gå lange ture er noget jeg har gjort i flere år. Det blev lissom’ bare sådan, efter jeg besluttede mig for at spadsere fra sted til sted, i stedet for at snuppe cyklen, bussen eller toget. Hvis jeg har tid (eller tager mig det, for det er ofte noget jeg GIVER mig), så kan jeg ligeså godt spadsere og på den måde blæse hovedet igennem og forbrænde nogle kalorier, så der er er mere til vinkontoen 😉 Jeg har fundet på noget vildt jeg skal!

I Corona-tiden har jeg ikke gået meget. Jeg har i 8 uger, som mange af jer andre også har, haft mine børn hjemme og når jeg havde muligheden for at motionere om eftermiddagen, ville jeg hellere hygge med resten af flokken med spil mm., eller også var jeg bare for sløv. I ved det hele er en ond spiral – jo mindre man laver, jo sløvere bliver man. Og Anthons marcipanæg, chips og vin lokker. Jo mere aktiv man er, jo friskere bliver man og jo sundere har man lyst til at leve & spise. I Corona-tiden har jeg klart hældt mest til første udsagn. Hvilket har resulteret i MEGET vin, mange bagels fyldt med fed dressing og 5 ekstra kilo. Og det har jeg det ikke godt med, hverken fysisk eller psykisk. Nu, efter skolestart, gør jeg hvad jeg kan for mindst at komme op på 10.000 skridt dagligt i hverdagene. OG så har jeg en plan!

Jeg vil nemlig til at gå MEGET lange ture! Ikke sådan på daglig basis (der kører jeg stadig efter min. 10.000 skridt, som egentlig blot kræver gåturen til skole og hjem igen 2 x dagligt plus det løse), men… planlagte lange ture, for at udfordre mig selv, og SE byerne rundt København. For selvom vi Kjøwenhavnere ofte mener at vores bette hovedstad er verdens navle, så ved jeg jo godt, at der er SUPER fede steder, få kilometer herfra. Som LOKKER!

Mit første mål er at GÅ til Helsingør! Der er 48 km fra Sydhavnen til Helsingør via Strandvejen, og sikkert lidt mere, hvis jeg vælger at gå helt ude langs vandet, hvor det er muligt.

At gå et marathon!

Jeg forestiller mig allerede hvor meget det må syre i benene, og jeg er sgu også ærligt lidt nervøs for om jeg KAN gennemføre det, for jeg har sgu aldrig vadet SÅ langt før. Har I?

Rundt årtusindeskiftet, dengang jeg var ung (og endnu mere doven, og levede af fest, søvn, pizza og mere fest) var jeg på vandretur i Island med en veninde. Jeg blev syg den sidste dag fordi min krop ikke kunne mere. Vi gik gennem sand, sne, vand, stejle bakker, jord og meget mere – det var en VANVITTIG SMUK OPLEVELSE, men det var også virkelig hårdt. Og jeg tror kun vi gik 12-15 km om dagen (!). Det var selvfølgelig også noget andet, når man går op og ned hele tiden, og gennem forskelligt terræn…

Men 48… måske 55… km… til Helsingør på mine str. 38-plader bliver helt sikkert rigtig hårdt. MEN UDFORDRENDE. Og jeg elsker at udfordre mig selv! Helt ærligt… hvor mange løber ikke lige et marathon? – så kan jeg sgu da også GÅ et 😉

Jeg har fået Martin med på idéen, for det bliver fannema’ en lang tur alene. Vi planlægger at udforske byen mens vi er der (sådan på én dag agtig…), så hvis I tar tips eller idéer til hvad man skal se (ud over Kronborg), hvor man skal spise og måske hvor man skal bo (der ikke er spa-hotel eller pisse dyrt, da vi nok ankommer sent om aftenen) så smid endelig en kommentar <3 Jeg tænker nemlig at lave en lille guide derfra, som OGSÅ er noget jeg drømmer om. At lave masser af Danmarks-guides.

Vi gør os helt sikkert nogle pit-stops på vejen, hvor vi kaster en cola eller to i os, måske et glas vin og noget spiseligt. Og så kræver det nogle gode sko og forhåbentligt godt vejr!

Jeg har allerede planer om en masse andre steder jeg skal gå til, men nu skal jeg nok liiiiige gennemføre denne tur til Helsingør først, inden jeg lissom’ kalder det ‘en ting’ jeg gør 😉

Del på Facebook

11 kommentarer til “Jeg har fundet på noget vildt jeg skal!”

 1. Det lyder som en vidunderlig idé! Og selvfølgelig kan du det- det er all about The shoes og gode humør?
  Jeg er da blevet ret så inspireret, så jeg vil snarest snøre skoene og begive mig til centrum af vores hovedstad (bor 12 km fra Rådshuspladsen) og planlægge en skøn rute rundt og retur ☀️?

  1. JA! Fedt – håber du får en god tur rundt, det lyder hyggeligt 🙂 Synes pludselig at 48 km (hvis jeg tager den LIGE vej) lyder rigtig langt men jeg SKAL 😉

 2. Jeg har gået en lille strækning af Camønoen (Møn) – en tur på 28km. Det var fandme langt og mine knæ, ryg og resten af mit korpus brokkede sig jævnt meget. Så er spændt på at høre mere om din tur nordpå 🙂

  1. Åh gud, der er jo lige 28 km længere … men var din tur lige ud hele vejen, eller også sådan lidt ude på skrænter og sådan, som jo gør det lidt hårdere? 😉

 3. Lyder som en super fed idé! Jeg bor selv i Helsingør, og den bedste restaurant i nordjælland er helt sikkert restaurant strejf. De har været kendt i mange år som restaurant madam Sprunck, og elsket og velbesøgt af folk fra hele Danmark. Nu hedder de strejf, samme ejer, samme søde tjenere og samme lækre mad. Bare med udsigt til Sverige og mad som skaldyrsfad, gode bøffer, snacks og super lækre drinks ❤️?
  Hilsen deres største fan

  (Ja bruger alle mine lommepenge der)
  Mums

  1. Hehe det lyder LÆKKERT, DER må vi så få drinks i hvert fald (hvis ikke vi falder om af træthed inden vi når så langt 😉 haha!

 4. Tina V. Larsen

  Gik 42,2 km med en veninde for 14 dage siden. Det var pis’hyggeligt! I kuperet stiterræn, så man hele tiden skulle se efter, hvor man satte foden. Vejret var dejligt og snakken gik. Jeg havde et par kriser undervejs, men jeg VILLE gå et Marathon – så det gjorde vi sgu ??
  MEN nu har jeg fået en overbelastningsskade i hælen ??‍♀️ Så pas på ?
  Jeg er vant til at gå +10.000 skridt dagligt, så det var ikke syre i musklerne ej heller ømme benmuskler bagefter.
  Men fødderne gjorde nas undervejs, altså virkelig nas! Og som skrevet også efterfølgende.
  Så et godt råd (som du ikke har bedt om ?) – hav et par ekstra sko med, så du kan skifte undervejs. Hold pause efter hver 50 min og hold max 10 min (på ægte BS Christiansen vis) ? Hav lidt af dine lækre sunde snacks med ? Og vigtigst af alt – ha’ kold vin klar, til når du kommer hjem ?
  Jeg hepper på dig!

  1. IH TAK for tips (jeg ikke havde bedt om, haha) og for at heppe – OG fortælle om DIN tur, det var inspirerende og selvom jeg frygter meget ømme fusser, så glæder jeg mig også til det syge eksperiment 😉

 5. God gåtur?‍♀️?
  I skal helt sikker have en kaffe på strandvejsristeriet☕?
  Lækker cafe lige ved Kronborg slot.
  Danhostel Helsingør er ok og har også morgenmad.
  ????

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Livsstil
Sydhavnsmor

Bedste veninder

Det startede med at vi gik i vuggestue sammen, senere endte vi i samme børnehave, trods for at vi boede i hver vores ende af

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top