kolonihavehus københavn
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Hvor kan man få et billigere kolonihavehus i København?

kolonihavehus københavn

Hvor kan man få et billigere kolonihavehus i København?, blev jeg spurgt om, af rigtig mange, den anden dag, da jeg på min Instagram @sydhavnsmor.dk fortalte at jeg havde været henne og se på et, jeg var blevet tilbudt. Jeg fik det ikke, kan jeg afsløre, for jeg står som nummer 4 på listen. Nummer 1 (som er min veninde) nappede huset, og det forstår jeg godt, for det var voldsomt hyggeligt, ligger skide godt (i Sydhavnen), og blev solgt til en god pris.

Jeg har desværre ikke svaret på, hvor man bare lige får et kolonihavehus, for det er svært. Fordi det jo er hamrende populært blandt Københavnerfamilier, at komme til at eje et lille frimærke med græs og skur. Græs og grønt er sundt for både børn og voksne, og ikke noget vi får nok af, os der er buret inde i en lejlighed på anden eller fjerde. Og hvem synes ikke det lyder charmerende at sidde med en kold håndbajer eller et iskoldt glas rosé (eller cola til de mindre ;)) i den bagende sol, og hilse på alle over hækken, der går forbi? 🙂

Jeg skrev mig op…

Det er efterhånden en del år siden jeg blev skrevet op i forskellige haveforeninger i Sydhavnen og på Amager. Faktisk er jeg et par gange blevet tilbudt huse både her og der, men har takket nej, da det ikke har passet os godt, i de (økonomiske og overskuds) situationer vi har stået i. Sidste år købte mine forældre et dejligt sommerhus i Kulhuse, som vi kan bruge som vi vil – vi er heldige (og jeg glæder mig til næste gang!). Og vi har et lille bådskur på Sluseholmen, som vi også er en del i (mest når vejret er til det). MEN at eje et lille hus med græs i gåafstand fra ens lejlighed, har jeg en stor drøm om. At kunne tage derhen i hverdagene fra forår til efterår, børnene kan rende rundt på græsset, mens de voksne sluprer mojitos i sig (og nogle gange måske også en alkofri lemonade, bare for ikke at lyde alt for Sydhavnsk ;)), ja, dét gider jeg fannema’ godt!

Lyder det ikke dejligt?

Nå, men jeg fik et hav af beskeder om hvor koloen lå, og hvordan man blev skrevet op. I de foreninger jeg er skrevet op er det desværre (som i mange andre) ikke lige til at få et hus. Fordi listerne for opskrivning ikke er permanent åbne og kun sjældent åbnes for nye (før der er solgt en del huse). Og det er ikke fordi der ryger en masse huse, for der er ikke et hav af dem. MEN når det er sagt, så har jeg et par bud på hvor I skal holde øje, og hvor I kan skrive jer op.

Hvor kan man få et billigere kolonihavehus i København?

HF Musikbyen

HF Musikbyen er egentlig nyttehaver, men med små fine huse på grundene. Der er ikke rindende vand (det henter man ved poster der står på de lange stier, der går langs husene, hvilket også har sin charme). Der er mere end 400 haver, og HF Musikbyen, som er en tophyggelig forening, ligger i selve Valby Parken. For at blive skrevet op – og herefter være heldig at komme på listen ved lodtrækning – skal man, som i alle andre kolonihaveforeninger tage forbi og tjekke (på tavlen, eller ved at spørge sig frem) hvornår der næste gang er opskrivning. Opskrivninger til koloihavehuse er ofte i maj eller foråret /sommeren. Så vær på vagt nu! Husene koster meget lidt her. Man kan få en grund fra et par tusinde kroner, og den månedlige leje er meget lav. Men der er selvfølgelig også huse/grunde der er dyrere.

Læs også… inspiration til terassen og altanen

HF Røde Mellemvej

På Røde Mellemvej ligger HF Røde Mellemvej, og det er virkelig også en charmerende haveforening på Amager. Tæt på byen, ja faktisk har jeg flere gange gået fra Sydhavnen derud langs en sti og gennem fælleden. Men metroen kører også lige dertil. Her er priserne lidt højere, men husene er også bedre (de fleste i hvert fald). Hver forår og sommer er der mulighed for opskrivning, men listen er lang (man kan se det på deres hjemmeside – din ven er Google ;)). Men der bliver solgt en del huse, så det er nok realistisk at få et hus derude i fremtiden. Om der går 7 eller 15 år er svært at sige, men nogle foreninger kan man glemme alt om. Jeg tror mange har gode chancer her. Det koster 100 kr at skrive sig op, og hvert år skal man møde op og gen-opskrive sig for samme beløb.

Hvis I kender til nogle foreninger som sælger kolonihaver til en fair pris, som er realistiske at komme i nærheden af, så smid endelig en kommentar herunder 😉

Nu væbner jeg mig blot med tålmodighed, og glæder mig til den dag vi skal grille i vores egen Sydhavner-have <3

Del på Facebook

2 kommentarer til “Hvor kan man få et billigere kolonihavehus i København?”

    1. Tak for svar, og det er helt sikkrt svært at blive skrevet op i år grundet Corona, men det gælder om at holde øje.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top