ren ovn
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Sådan får du nemt din ovn ren

ren ovn
FØR 😉

I går var jeg ikke helt sikker på hvordan jeg fik gjort vores ovn ren. Men i dag er jeg helt sikker på at det var en god idé at spørge jer derude på Instagram, for det her trick var nemt, virkede godt og gjorde vores ovn virkelig ren – sådan får du nemt din ovn ren:

Jeg havde jo hørt om det før, og har sågar sikkert renset en ovn eller to sådan her før. Men min hjerne havde glemt det, for det var alt for længe siden. Det kunne ses på ovnen, og i det runde ‘fad’ der ligger i bunden af vores damp-ovn, var der seriøst KLAMT!

Det er der ikke mere 😉 Heldigvis.

Krystalsæbe for 15 kr

For sølle 15 kr købte jeg en fast brun sæbe, også kaldet krystalsæbe i Super Brugsen. Jeg smurte ovnen ind i et tyndt lag sæbe, tændte ovnen på 100 C over-og undervarme og lod ovnen køre i en time, imens jeg åbnede vinduerne – for det lugter.

Det er en dum idé at skrue yderligere op for varmen, selvom det kan virke fristende, fordi man så tror ovnen bliver mere ren (eller er det bare mig der fik den idé?!). Grunden er at sæben så kan brænde fast.

Når ovnen har banket igennem på 100 C i en time, skal den køle helt af. Herefter tørres den af med en fugtig klud og så er ovnen ren!

Er din ovn VIRKELIG klam?

Hvis du har en grotesk klam ovn er der en lidt længere proces, der er bedre: Du smører ovnen ind som anvist herover, dækker siderne (og evt. pladerne også) med film og lader sæben virke (uden varme!) natten over / et døgn. Herefter kan du vaske ovnen og pladerne ren med en klud. Måske du har brug for en stærk mand/hånd for at få de virkelig brændte plamager af, men det er relativt nemt at få den ren, når ovnen har søbet i et tyndt lag krystalsæbe et godt stykke tid.

EFTER

God ovn-rens, venner!

Læs også Lav din egen billedvæg

Del på Facebook

8 kommentarer til “Sådan får du nemt din ovn ren”

 1. Ser super godt ud..

  Havde du også smurt dine plader og bradepander ind og “bagt” med i den time?

  1. Ja, det gjorde jeg – krystalsæbe og film rundt og så bare natten over søbet ind – se ovenstående svar på kommentar <3

  1. Jep, altså der er en del slid på men de blev helt rene – men smør tyndt lag krystalsæbe på dem og beklædt med film og lad det være natten over og skur så med en lille skuresvamp så bliver de helt rene 🙂

 2. Tak for et super godt fif 🙂
  Min ovn trænger i den grad.
  Hilsner og pas godt på du og dine 🙂

 3. Marian Kjeldsen

  Jeg vil gerne fortælle jer det er en fin måde.men det kan være svært at skure
  Tag et blad fra en hobby kniv det er nemt.
  Jeg gør det også på min koge varme plade .
  Smør den ind i sæbe næste morgen er det som stearin. Skrab og vask af..Vh.Marian

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Bolig
Sydhavnsmor

Mit SYDHAVNShjem

I dette indlæg viser jeg en lille bid af mit SYDHAVNShjem. Maleriet på billedet herover har min far, Ole malet. Det er vel næsten tre meter

Læs mere »
Familie
Sydhavnsmor

Flere børn til mig

  Det slog mig igen den anden dag, da jeg cyklede over Kongens Nytorv, med ungerne i cykelvognen, på vej for at se sommerens gratis

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top