GLUTENFRI CITRONKAGE
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Den bedste citronkage med flødeosttopping og karamelliserede nødder

GLUTENFRI CITRONKAGE

Den bedste citronkage – med pastinak, som er glutenfri og sukkerfri? I manges ører lyder kager med særlige grøntsager virkelig specielt. Men efter at jeg har udgivet min grønnere kagebog “Søde sager med grøntsager” hos People’s Press i februar som sælges i hele landets boghandlere og mange steder online fx hos Saxo og Gucca, har jeg fået en masse med på vognen. Det er slet ikke så mærkeligt med kager med grøntsager – faktisk er det virkelig lækkert 😉

Kager med grøntsager

I min bog, som indeholder opskrifter på kager og søde sager, der alle er glutenfri og indeholder en masse grønt og et mindre indhold af sukker – eller helt sukkerfri om man vil, støder man på mange grøntsager man normalt ikke hører om i kager. Fx pastinak, som er i denne – meget populære opskrift som både har været delt i magasiner Skøn, på Bo Bedres hjemmeside og flere andre steder. Men også grøntsager som jordskokker, majs, ærter, rødbede, squash, søde kartofler og rabarber,

Den bedste citronkage med pastinak – glutenfri og sukkerfri

Her får I opskriften på citronkagen som jeg endnu ikke kender en der har smagt, der ikke er vild med. Jeg kunne spise den hver dag og det kan man endda med bedre samvittighed, da den hverken indeholder sukker eller gluten. Gluten er ikke farligt for os der tåler det, og sukker i mindre mængder er også OK. Men bogen henvender sig til den bredere befolkning ved at give muligheden for at lave kagerne sukkerfri. Dermed kan folk med både cøliaki og diabetes hoppe med på den grønne kagevogn 🙂

Det skal du bruge

Citronkage med flødeost-topping og karamelliserede nødder

8-10 personer

Det skal du bruge:

Citronkage

  • 3 store pastinakker, ca. 250 g
  • 4 æg
  • 3 dl havregryn
  • 3 spsk. smør
  • 3 spsk. mandelmel med top
  • 6 spsk. Fiber Sirup Gold eller Sukrin Gold
  • 1½ tsk. eddike
  • 2 dl mælk
  • Skal og saft af 2 store økologiske citroner 
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1½ tsk. natron
  • ½ spsk. pulveriserede loppefrøskaller 1 tsk. flagesalt

Topping

  • 300 g flødeost, naturel 4 spsk. flormelis
  • 1 tsk. vaniljepulver 
  • 100 g blandede nødder 
  • 40 g Sukrin Gold
  • ¼ dl vand
  • Et nip salt

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skræl pastinakkerne, og kog dem møre i ca. 10 min. Lad dem køle af. 
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser til kagen og blend, til du får en glat masse.
  4. Beklæd et tærtefad/ en springform (26 cm) med bagepapir, eller smør det med olie. 
  5. Hæld dejen heri, og bag kagen i ovnen i 35-40 min., til den er gylden på toppen, og der ikke længere hænger dej fast på gaflen, når du stikker den i citronkagen. Lad kagen køle af på en rist.
  6. Mix flødeost med flormelis og vaniljepulver. 
  7. Fordel toppingen over den afkølede kage. 
  8. Hak nu nødderne groft. 
  9. Hæld Sukrin Gold og vand på en pande, kog det op, og lad det smelte. 
  10. Tilføj herefter de hakkede nødder. 
  11. Når der dannes små tråde på nødderne, hældes de karamelliserede nødder over på et stykke bagepapir og afkøles. 
  12. Herefter hakkes massen groft med en kniv og fordeles over flødeostcremen på citronkagen.

Tip

Vær ikke bange for at putte for meget citron i. Der må godt være knald på smagen, så hold dig ikke tilbage. Hvis du gerne vil have bid og lidt knas i citronkagen, kan du også tilføje lidt hakkede mandler i dejen.

Find bogen “Søde sager med grøntsager” HER eller HER <3

Del på facebook
Del på Facebook

2 kommentarer til “Den bedste citronkage med flødeosttopping og karamelliserede nødder”

    1. Sydhavnsmor

      JUHUUUU, jeg må også ærligt sige, det er en vinder hver gang jeg serverer den – og det er de andre kager i min bog heldigvis også 😉 <3

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 37 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på Sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, guider til DIY’s og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll til toppen