May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Kan jeg overleve denne Corona-tid?

Jeg har, som mange andre danskere, en enkeltmandsvirksomhed. Det betyder at jeg ikke er ansat af nogle, og ikke har nogle ansatte. At jeg bare er mig. I Corona-tiden, hvor alt lukker og slukker, og ingen firmaer lægger op til samarbejder. Ja… så sidder jeg lige her i Sydhavnshytten og bliver fattigere og fattigere.

Jeg tjener så at sige ikke en krone i denne periode. Eller i hvert fald nok ikke på bloggen. Og eftersom jeg – eller ingen andre ved – hvor længe denne lukning af alt varer ved, ved jeg heller ikke hvornår der kommer penge i kassen igen. Det er noget lort. Men sådan er det. Og der er ikke så meget at gøre ved det. Jeg kunne bande og svovle og være skide muggen. Men hvad nytter det? Der er ingen der kan gøre for det, og der er ingen der reelt ved hvor store konsekvenser det har for os ALLE sammen! Ikke bare jeg, og mit bette firma, men du, naboen, din søster i Sønderjylland og jeg. Hele banden.

Jeg har dog oprettet et gruppe-kostvejledningsforløb, der starter mandag og kører i 8 uger. Man får kostplaner, byttelister, adgang til lukket FB gruppe, og personlig vejledning over mail en gang ugentligt hos mig, plus min e-bog med kager man kan spise dagligt med god samvittighed. Der er plads til max 10 og stadig et par få pladser, hvis det kunne lokke. Prisen er 999 kr. Jeg glæder mig til at hjælpe en flok motiverede kvinder til at smide de kilo – én gang for alle <3 (Skriv til kostvejledning@sydhavnsmor.dk hvis du vil være med!).

Hvor længe mon?

Indtil nu er planen at holde skolerne, institutionerne og de offentlig ansatte mm. lukket de næste par uger. Men hvis man læser eksperternes vurderinger vil det tage måneder før denne krise er ovre. To uger er simpelthen ikke nok. Selvom vi følger – som vi SKAL (stop nu med at gå på café og hygge-bæl lattes, og stop nu med at mød dine venner fordi du har et behov for at socialisere dig) regeringens anbefalinger vil der formodentligt i midt-slut april være flere hunderede tusinder danskere der er smittede med Corona, hvilket vil give gevaldige problemer i sundhedssektoren (og ja – økonomien). Men hvis vi ikke følger anbefalingerne nu vil det blive værre end det. Og kan vi virkelig risikere det?

Jeg bliver så ked af det…

Jeg bliver så fandens ked af det, når jeg vader forbi den lokale café i Sydhavnen og ser mennesker sidde og hygge sig med en avis og varm kop kaffe. Jeg synes det er topvigtigt at støtte de små virksomheder i en svær tid som denne, men ikke ved at stikke den skråt op for Corona og alle dem det har store konsekvenser for. Fordi vi synes vi fortjener at forkæle os selv i denne isolationstid. Forkæl i stedet dig selv med take-away og god samvittighed.

Det er mere end vigtigt at vi holder os så meget vi kan indendøre – i egne hjem. Det er ok at kramme og kysse børn / mand/kone – hvis de ikke viser tegn på at være syge. Men drop at kram vennerne du møder på gaden – eller over kaffen på caféen :/

At vi ikke mødes med vennerne, har for mange ‘legeaftaler’ og ikke skider hul i at aflyse familiearrangementer osv. er VIGTIGT! Uma fylder 8 år næste uge og havde inviteret alle pigerne fra klassen til fødselsdag. Weekenden efter skulle hele familien samles til kage, boller og mad – og imellem disse arrangementer har hun fødselsdag, hvor planen var at tage ud at spise. Det hele er selvfølgelig udskudt til denne tid er ovre, og det er forsvarligt og klogt at mødes igen. Barnet vil nok ikke forstå det – hun vil blive ked af det, men jeg er sikker på hun vil se tilbage en dag, og glæde sig over at vi tog det alvorligt. For andet er selvfølgelig helt hul i hovedet. I stedet får hun lov til at æde is til morgenmad. Det er spiller da også 😉

Jeg peger ikke fingre ad andre, eller synes jeg er et bedre menneske. Men jeg synes det er helt utroligt at folk stadig valfarter i Zoo (og står i tykke, fede tætte klumper foran indgangen), tager på café og hygger osv. i stedet for at tænke sig om. At tage ansvar, passe på de svage – som ikke udelukkende er de ældre, men også børn, unge og voksne med gigt, astma og andre sygdomme, som vi måske ikke ser… men som vi ved mange har, og derfor også er i en særlig risikogruppe og kan rammes hårdt af Corona. Måske du ikke selv ved om dine lunger er stærke – måske den rammer dig. Helt ærligt – vi hører ikke om andet, og alligevel er der et hav af mennesker der stikker Corona en finger. Folk dør af det.

Hvordan kan vi være ligeglade med andre mennesker? Jeg forstår det ikke. Jeg VIL ikke forstå det. Om jeg selv bliver en fattig Sydhavner nu er ikke mit største problem – mit største problem er at hvis vi ikke tager det alvorligt NU så vælter vi hele det velfærdssystem Danmark har bygget på benene gennem de sidste mange år, som vi kan være pavestolte af. Så står vi ikke ligeså stærke på den anden side, fordi Danmark er blevet lagt ned, og har svært ved at komme på benene igen. Det er det vi må og skal forstå. Selvom det kan være skide svært, fordi vi er vandt til at få det vi peger på, at kunne alt, at være forkælede og leve i en verdensdel – et land, som har ALT og tilbyder ALT. Vil vi have lyserødt eller lyseblåt guf på vaffelisen?

I dag, i morgen og nok også de næste måneder kan vi ikke vælge. Jo guf kan vi stadig få. Men vi kan ikke vælge om vi vil i Tivoli, i svømmehallen eller på diskotek. Og jeg tror det er sundt at vi for en stund ikke kan vælge. At vi mærker hvor svineheldige vi er i vores hverdag. At vi lige kan stoppe op og tænke ‘hey, det kører sgu da meget godt’, at vi åbner øjnene – og sætter pris på det vi HAR og dem vi har. I stedet for at brokke os, og synes vi bliver snydt for en masse. Vi behøver ikke hamstre, der er gær og wc-papir til hele banden. Men vil vi gerne tørres i røven om nogle måneder, så er det måske også en god idé at indse, at vi skal tage det her alvorligt og #staythefuckhome så vi ikke forlænger- og forværrer det hele yderligere. Den er gal nok.

Pas nu på hinanden NU – med afstand – med omtanke <3

Kys fra Sydhavnen!

Del på Facebook

7 kommentarer til “Kan jeg overleve denne Corona-tid?”

 1. Præcis, vi ser også mange holde komsammen og fester og tager på ture, nu synes de at de har “ferie”.
  Vi er syge efter kræftforløb og får vi corona overlever vi ikke, så vi er ekstra opmærksomme.
  Den rammer hele verden og får udslag for alle, især de private.
  Jeg tænker meget på hvordan min gård skal drives uden folk til hjælp osv.
  Jeg tænker på alle de private jeg kender, på alle de bloggere jeg følger og på alle de som ligger på sygehus og kæmper for deres liv og på alle mulige andre også.
  Vi kan kun håbe, at vi alle kommer bedst muligt igennem krisen.
  Knus og pas på dig og familien 🙂

  1. Ja, det er en væmmelig virus for I der har været eller er syge, det er ikke til at tænke på. Jeg håber I slipper og kommer godt gennem denne tid, det satser vi fuldt på <3 Kram til jer

 2. Kære May.
  Jeg bliver simpelthen nødt til at kommentere på det du skriver, for du (og rigtig mange andre) har jo fuldstændig, helt og aldeles, absolut ikke forstået hvordan vi som samfund bedst kan passe på hinanden i disse Corona tider!
  I Sydkorea der har de fattet det. Der er alle ældre og svage blevet opfordret til at isolere sig i hjemmet, mens de unge med et normalt stærkt helbred, lever og færdes fuldstændig uændret. På den måde er smitten hurtigt nået rundt hos dem som kan “tåle” det, og de har på den måde allerede nu opnået flokimmunitet, som beskytter de svageste.
  Ved at vi alle skal spærre os inde i vores hjem, så hjælper vi ingen. Vi undgår ikke smitten, de fleste af os vil blive smittet, vi trækker det blot i langdrag. Og du om nogen burde vide hvilke økonomiske konsekvenser det får for rigtig mange mennesker.
  Så KÆMPE high-five til alle som vover at gå ud og nyde deres kaffe på café, for de tager én for holdet❤️

  1. Kære Sanne, jeg bliver helt ked af at læse din besked. Jeg siger ikke jeg har svaret på hvordan vi bedst muligt kommer gennem denne krise, men at du skal kritisere mig for at jeg gør mit bedste for at undgå at de gamle og svage bliver syge – det undrer mig trods alt. Jeg er med på at vi ikke undgår at rammes med tiden – og at det helt sikkert er det bedste at de svage og gamle er i hjemmet (hvilket jeg også tror de fleste ER allerede?!?). Men hvad mener du med at det er godt at folk går ud på cafeer mm. og på den måde forhaster situationen så hospitalerne overbelastes og der ikke vil være nok hjælp til de syge? Det forstår jeg ikke? Tager en for holdet?

 3. Jeg er totalt enig med dig. Folk er egoistiske når de lader sig udsætte for smitte på den måde. Smitten skal spredes ud. Se på Italien. Syd Korea havde iøvrigt andre midler i brug, som nok ikke ville gå i Danmark. De har trukket data fra smittede personers mobiler, for at kortlægge deres færden og derved finde potentielt smittede. Og selvom de gamle bliver hjemme, så er risikoen da større for at blive smittede hvis flere er smittede ? For alle skal da ud engang imellem efter mad eller toiletpapir. Jeg bor til dagligt i Californien. Her er alt lukket ned, altså ingen caféer er åbne, ingen fitness og tøjshopping. Det eneste, der har åbent er supermarkeder, apoteker, tankstationer, hardware store (silvan) og dyrelægen. Det gør det ret let for folk, der er lette at friste; der er intet åbent. Det er lov udstedet af vores guvernør Newsom (fantastisk person!). Troede jeg faktisk også man havde gjort i Danmark?! Jeg synes, det er godt du italesætter det ??

  1. ‘Desværre’ ikke udgangsforbud – endnu, men tror også det ville gøre noget ekstra, men jeg stoler på regeringen gør deres bedste og bruger deres erfaring fra andre landene. Håber det går hurtigt over hos jer og tak for at kommentere <.9

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top