glutenfri chokoladekage med aubergine
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Glutenfri chokoladekage med en hemmelig ingrediens

I dag, torsdag, udkommer min kagebog “Søde sager med grøntsager – glutenfri kager med sæsonens råvarer” langt om længe. KÆFT, jeg har glædet mig som en bette møgunge, og NU er dagen kommet! I dag skal den fejres sammen med nogle-af-tyve blogger-kollegaer og veninder på Café Livingstone, some er en super lækker og hyggelig café der ligger med udsigt over Sortedam Dossering på Østerbro. Vi skal spise en (grønnere) frokost, drikke vin, spille banko med et hav af lækre præmier, og så skal vi selvfølgelig spise! Ikke glutenfri chokoladekage med en hemmelig ingrediens – men citronkage med flødeost-topping og karameliserede nødder, romkugler med kokoskrymmel, chokolademuffins med rødbede & grøn mazarinkage med pistacie. Alle kagerne, plus mange flere, findes der selvfølgelig opskrifter på i min nye bog.

Hold nu fest jeg har glædet mig – og i morgen gentager jeg succesen i vores bådklub, med et hav af venner og familie. Dér bliver vi en endnu større flok, hvor vi også skal guffe kage, drikke vin, spille banko og feste. Ammen, den her uge er god – men også travl og liiiidt stressende op til, men hvad fanden gør man ikke for at have det sjovt? 😉

I min nye kagebog, som kan købes i boghandlerne rundt i landet, og på min webshop (hvor man får en lille hilsen med i bogen, hvis man køber den dér) er der mange LÆKRE opskrifter på kager med grøntsager, der alle er glutenfri, ja faktisk melfri, og kan laves 100 % sukkerfri, hvis man er til den slags kage. De smager også helt fantastisk sukkerfri – jeg bruger Sukrin Gold selv når jeg bager sukkerfrit, og det kan jeg både anbefale smagsmæssigt, men også som uddannet kostvejleder.

GLUTENFRI CHOKOLADEKAGE MED EN HEMMELIG INGREDIENS

– JAMEN, MAY – HVAD ER SÅ DEN HEMMELIGE INGREDIENS?

Jo, venner – det er sgu aubergine! Selvfølgelig skal der grønt i mit bagværk, og særligt på sådan en festlig dag i dag, hvor min kagebog udkommer landet over! 😉 Og aubergine er der sikkert ikke mange af jer, der forbinder med kage, vel? Det gjorde jeg ikke før, men det er faktisk slet ikke dumt. Chokoladekagen smager skønt! Jeg har valgt at minimere indholdet af fedtstof, men er du en ægte fedte-basse så kan du godt knalde et par ekstra spsk olie i, men det behøves slet ikke.

Kagen er IKKE i min kagebog, og kagerne i bogen er af den sundere slags – de kan i hvert fald sagtens blive det. De er proppet med grønt; alt fra pastinakker, spinat, squash, gulerod, jordskokker, rabarber, majs, ærter, haricot verts mm. Mange grøntsager man ikke forbinder med kage – men som er genialt i kage, har jeg fundet ud af! Og hvem vil ikke gerne proppe sig med grønt, når nu man ved det er så fandens vigtigt for vores helbred og energiniveau – og så i KAGE?! Kage med bedre samvittighed – det lyder da meget godt, ik? 😉

OPSKRIFTEN?

Jo, den får I her:

Det skal du bruge til 10 personer

200 g revet aubergine (uden skræl)

3-4 spsk olie

6 spsk Sukrin Gold / eller kokossukker, hvis du ikke ønsker sukkerfri kage

3 æg

4 dl glutenfri havregryn (kan byttes ud med glutenfri mel, hvis ønskes)

2 tsk bagepulver

1 tsk vaniljepulver

1 1/2 – 2 dl usødet kakaopulver

1-2 dl vand, efter ønsket konsistens

Sådan gør du

Skræl skrællen af auberginen og riv den på et rivejern – gerne groft. Bland øvrige ingredienser i, og kør det med en stavblender til glattere masse.

Tænd ovnen på 200 C og stil kagen ind – i et fad (15 x 20 cm) i ca. 20-25 min. Mærk med en gaffel – der må gerne hænge en lille smule ved, når du tager kagen ud, for den ikke skal blive for tør.

Spis kagen lun med en klat skyr med vanilje eller creme fraiche (evt. 6 %), eller smid den i køleskabet og spis den kold dagen efter – den smager bedre dagen efter 😉

Pynt evt. med lidt flødeost-topping blandet med citron eller lime og vanilje.

TIP

Du kan anvende gulerødder eller squash i stedet for aubergine. Du kan også anvende 1 dl usødet kakao PLUS 50 g mørk, smeltet chokolade, i stedet for den sidste 1/2 – 1 dl usødet kakaopulver.

Find kagebogen “Søde sager med grøntsager” HER.

Alle opskrifterne i bogen er meget nemme at lave, og kan laves af en der ikke før har været i køkkenet, sammen med børnene OG spises af børnene 😉 – Kagerne er gode til mellemmåltider, eller til madpakken – også børnenes. Jeg har selv lige givet bogen til et barn der elsker at bage, til værtindegave og fødselsdagsgave, og der spændt på at høre hvad mine gæster i dag og i morgen siger om kagerne.

Find mange flere og sundere (glutenfri- og sukkerfri) opskrifter på sydhavnsmor.dk HER.

Tallerkenen chokoladekagen med den hemmelige ingrediens står på er fra Bitz (reklame). Jeg bruger nogle af seriens fine stel i min kagebog – denne lyserøde glastallerken er jeg helt vild med. Den findes i flere farver.

Søde sager med grøntsager
Del på Facebook

4 kommentarer til “Glutenfri chokoladekage med en hemmelig ingrediens”

 1. Spændende kage med aubergine, den skal vi prøve at bage herhjemme 🙂
  Elsker dine opskrifter 🙂
  Det er så super godt gået af dig med din bog og jeg håber den sælger godt og kommer mange til stor glæde 🙂
  En smuk dag med højt humør ønskes du herfra 🙂

 2. Hejsa. Sider her og tænker mums den skal bare prøves. Mig og min kollega spiser alt for meget kage i hverdagen. Mon jeg kan smugle grønsagerne ind, og det blir en waoo. Det håber jeg. Men hvilken mængde kakoa skal der i? Du skriver dk

 3. Trine Brun Hemmingsen

  Hej. Hvor mange kalorier er der i en kage som denne? Det ville være så fedt hvis du skrev det ved dine opskrifter, så man ikke selv skal have gang i regnearket ?? Vh Trine

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Opskrifter
Sydhavnsmor

Glutenfri og sukkerfri blåbærmuffins

“Herrelækre”, er der flere der har sagt om de her glutenfri og sukkerfri blåbærmuffins, hvis hovedingrediens er min nye bedste ven – kikærtemel. Kikærtemel indeholder

Læs mere »

Flade grøntsagsbrød uden mel

Jeg har (med tilladelse, selvfølgelig) tyvstjålet opskriften på disse lækre fladbrød, fra Maria Vestergaard. Jeg har bare lige skiftet én lille bitte ingrediens ud; fra mel

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top