May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Shopping i Malmø – hvad jeg købte med hjem

Torssag, sidste uge, tog jeg en Flixbus til Malmø med mit ældste afkom. Shopping i Malmø var temaet, for jeg skulle bruge alle de penge jeg ikke har, på slik, og sager til min kommende boglancering.

Hvad er billigt at købe i Sverige, skrev jeg et indlæg om for noget tid siden. Og i sidste uge, inden jeg drog afsted med min datter, fik jeg tonsvis af feedback på spørgsmålet. Filterkaffe, slik (som jeg gik amok i!), tøj, … ja, egentlig det meste…

Jeg tænkte jeg lige ville give de hedeste tips videre til andre shoppegale hoveder, hvis man nu er i sukkerunderskud eller bare synes det er sjovt at rasle med svenske kroner.

TUREN – hvad jeg købte med hjem

Uma og jeg havde pre-købt billetter til Flixbus, hvilket var en stor oplevelse i sig selv. For vi havnede ved siden af en ghanesisk fyr, der blev stoppet i tolden. Det i sig selv synes jeg ikke var særligt morsomt. At fordi man har en anden hudfarve, skal man straks mistænkes. Men at det så viste sig at han var noget af en frækkert, med en svensk affære og en kone i Tyskland, var alligevel meget spændende 😉

Da vi ankom, en halv time forsinket, og dermed to timer efter afgang fra Ingerslevsgade, til Malmø købte vi halvdelen af Centralbanens burgere og fritter og kanelbullar til Uma, inden vi drog med det offentlige til Eko Hallen, som ligger lidt udenfor centrum.

Eko

Eko Hallen er en discount-butik, på 5000 m2, i et ucharmerende industriområde som bl.a. sælger Sverige billigste slik – bare 3,80 SVENSKE kr pr 100 g. Og det er altså alt det slik vi kender fra de lokale pushere herhjemme. Det svarer til under 30 danske kr pr hele KILO (!). Så yes, my ladies and boys, der er altså guf at hente til næsten nul penge i Eko! Jeg endte selvfølgelig med at købe mere end 7 kilo. When in Sweden… så ku og sku man da være et skarn, hvis ikke… jamen, jeg havde to kidnappet eget avl bare for at drage mod slikhimlen.

Ud over rocker billigt goddis, kan det også betale sig at bytte patronerne til ens danskvandsmaskiner – det koster 30 svenske kr at bytte en flaske.

Læs også… ting der er billige i Norge

Chokolade (Marabou til 12 kr pladen), neophos opvasketabs til en 50’er for 85 stk (jeg fandt samme pose i Super Brugsen til 180 kr i DK), nødder (70 kr for et kilo cashewnødder/andre nødder) osv. er også sygeligt billigt i Sverige/Eko. Ja, egentlig var alt bare billigt…

Fx også… (tips fra mine IG-følgere):

 • Västerbotten ost- en Allerum herregårdsost 18 mdrs lagring
 • Røget skinke fra delikatesseforretningerne i supermarkederne
 • Bregott brynt (a la Kærgården, men som brunet smør)
 • Helsekostprodukter
 • Tøj
 • Johnnys sennep sød / stærk
 • Vitaminpiller
 • Julelys
 • Polarn o pyret uldtøj til børn
 • Kaffebønner
 • Glutenfri produkter (de har et stort udvalg og det er en del billigere)
 • The fra thehandleren ved Lilla Torg
 • Sko
 • Gurkemejeknolde
 • Legetøj

Jeg endte med at bruge sølle 600 dk kr i butikken, og endte altså med at slæbe 7 kilo slik, 4 plader Marabou, 1 danskvand flaske (I ved dem man laver vandet i), en real Rapunzel barbie fra Disney til Uma, 1 kilo cashwenødder, 2 pakker neophos-tabs (170 stk), 2 gange neophos opvaskerens og en del mere med hjem… den var ikke gået i Irma for 600 kr 😉

Det var både insane og lækkert på samme tid, at drage på heldagstur til Malmø for at shoppe for sølle 600 bobs. Men I ved, det var jo også bare sådan en tur som man synes var sjov og skulle prøves. Og næste gang tager jeg kun med hvis jeg får et lift i en bil 😉

Jeg fik efterfølgende en del spgs. angående hvordan vi kom dertil med det offentlige. Here it goes:

Turen til Eko

Først og fremmest vil jeg slet ikke anbefale jer at tage bussen. Don’t! Vi skulle retur om eftermiddagen, og fik en sms om at bussen var forsinket mindst en time. Så jeg tog en hurtig beslutning om at købe en togbillet til København i stedet for knap 130 kr for et barn og en voksen. Det tog under halvdelen af tiden ift. bussen og var langt mere bekvemt.

Hvis du vil til Eko og shoppe så tag bilen ELLER gør som sindssyge jeg 😉 – tag toget fra hovedbanen, København til Triangeln, som er stoppet før Malmø.

Uma og jeg spiste på Mando i Malmø Centrum. Ikke noget fancy eller særligt ophidsende sted, men dr var 40 % på al maden mellem 14.30-17.30 så vi slog til 😉

Hop på bus 1 (fra stoppested A) mod Kirstineberg og stå af ved Jägersro. Derfra skal du bare gå 1000 m til butikken. Husk rullekuffert 😉

Hvad køber du altid med hjem fra Sverige?

Følg også med på min Instagram @sydhavnsmor.dk 🙂

Del på Facebook

4 kommentarer til “Shopping i Malmø – hvad jeg købte med hjem”

  1. det er rigtigt nok, så det er måske mere hvis man synes turen er sjov, skal giga-købe eller alligevel er der 😉

 1. Jeg synes Pressbyron på Malmö station har et herligt udvalg af blade – også udenlandske.
  Og når man regner den svenske krone om, sparer man lidt.

 2. Jeg har tandlæge i Malmø – en virkelig god (-og billig) en. Det samme har min mand, så en gang årligt river vi en dag ud af kalenderen, hvor vi får en hyggedag i Malmø med tandlæge, frokost og shopping. Vi har meldt os til broforbindelsen, så det koster ca 170 hver vej.
  Hos tandlægen koster det ca 800 SEK for 2 x eftersyn, røntgen og tandrensning. Så vi giver ca det samme for os begge som det vil koste for en alene i DK hos tandlæge. Derudover køber vi goddis, tøj, husholdning, madvarer mv.
  Her er MANGE penge at spare

  Ps i dag har jeg fået lavet et hul der gik over tre flader. Det kostede lige under 1000 Dkr (halvdelen af hvad det koster i DK)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Familie
Sydhavnsmor

April måneds ønsker

Byd velkommen til vores nye månedlige mode- og interiørkorrespondent, min søster Linn Holm. Linn er 29 år, arbejder som daglig leder i et innovativt kontormiljø

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top