May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Æble-gulerodskage uden mel og sukker

Jeg forsøgte at kaste mig ud i en æblekage. Eller det troede jeg, men så tænkte jeg, at jeg jo allerede har lavet en herregod én, så hvorfor? Så i stedet videreudviklede jeg lidt på en tidligere, meget populær, opskrift, hvilket blev til denne æble-gulerodskage uden mel og sukker. Som dælme er blevet god, altså!

Æble og gulerod i én.

Bunden er lavet af hele 400 g revede gulerødder, og toppen er lavet af bare æbler.

Det skal du bruge til æble-gulerodskagen uden mel og sukker (10 personer)

400 g. revne gulerødder (gør det nemt og køb dem færdigrevne i fx Irma, økologisk)

6 æg

3 dl havregryn

4 spsk Sukrin Gold med top

1 tsk. vanillepulver

1 tsk. salt

1 spsk. bagepulver

6 tsk. kanel

3 tsk. kardemomme

30 g smeltet smør

2 spsk. Fiber HUSK, den gule

Evt. et nip stødt nellike, hvis haves (kan undlades)

Topping

2 store, eller 3 små æbler, skåret I tynde både

Lidt Sukrin Gold og drysset kanel

Sådan laver du æble-gulerodskagen uden mel og sukker

Tænd ovnen på 200 C.

Riv gulerødderne. De kan evt. købes færdigrevne i supermarkedet, hvis du er doven. Smid resten af ingredienserne i en skål, sammen med de revne gulerødder. Blend med en stavblender og lad dejen hvile i 10 min.

Skær æblerne i tynde både. Hæld dejen i en springform (Ø 24 cm). Fordel æblebådene over kagen og drys med Sukrin Gold og kanel.

Du kan sagtens bruge sukker eller brun farin i stedet for Sukrin Gold, hvis du ikke tænker din kage skal være sukkerfri.

Bag kagen i ovnen i ca. 40-45 min.

Spis den lun evt. med en klat vaniljeskyr eller creme fraiche.

Find et hav af andre mel- og sukkerfri opskrifter HER.

Følg også med på @sydhavnsmor.dk

Har du brug for kostvejledning kan du se mere HER <3

Del på facebook
Del på Facebook

2 kommentarer til “Æble-gulerodskage uden mel og sukker”

  1. Tak for opskrift og inspiration til en skøn kage 🙂
    En smuk søndag ønskes du og familien 🙂

  2. Nu skal vi være sukkerfri men ikke kagefri😂så starter med denne kage. Glæder mig meget, men der er til mange så mon du har erfaring med at fryse det halve
    Kh Vif

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 37 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på Sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, guider til DIY’s og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll til toppen