Jeg forsøgte at kaste mig ud i en æblekage. Eller det troede jeg, men så tænkte jeg, at jeg jo allerede har lavet en herregod én, så hvorfor? Så i stedet videreudviklede jeg lidt på en tidligere, meget populær, opskrift, hvilket blev til denne æble-gulerodskage uden mel og sukker. Som dælme er blevet god, altså!
Æble og gulerod i én.
Bunden er lavet af hele 400 g revede gulerødder, og toppen er lavet af bare æbler.

Det skal du bruge til æble-gulerodskagen uden mel og sukker (10 personer)
400 g. revne gulerødder (gør det nemt og køb dem færdigrevne i fx Irma, økologisk)
6 æg
3 dl havregryn
4 spsk Sukrin Gold med top
1 tsk. vanillepulver
1 tsk. salt
1 spsk. bagepulver
6 tsk. kanel
3 tsk. kardemomme
30 g smeltet smør
2 spsk. Fiber HUSK, den gule
Evt. et nip stødt nellike, hvis haves (kan undlades)
Topping
2 store, eller 3 små æbler, skåret I tynde både
Lidt Sukrin Gold og drysset kanel
Sådan laver du æble-gulerodskagen uden mel og sukker
Tænd ovnen på 200 C.
Riv gulerødderne. De kan evt. købes færdigrevne i supermarkedet, hvis du er doven. Smid resten af ingredienserne i en skål, sammen med de revne gulerødder. Blend med en stavblender og lad dejen hvile i 10 min.
Skær æblerne i tynde både. Hæld dejen i en springform (Ø 24 cm). Fordel æblebådene over kagen og drys med Sukrin Gold og kanel.
Du kan sagtens bruge sukker eller brun farin i stedet for Sukrin Gold, hvis du ikke tænker din kage skal være sukkerfri.
Bag kagen i ovnen i ca. 40-45 min.
Spis den lun evt. med en klat vaniljeskyr eller creme fraiche.
Find et hav af andre mel- og sukkerfri opskrifter HER.
Følg også med på @sydhavnsmor.dk
Har du brug for kostvejledning kan du se mere HER <3
3 kommentarer til “Æble-gulerodskage uden mel og sukker”
Tak for opskrift og inspiration til en skøn kage 🙂
En smuk søndag ønskes du og familien 🙂
Nu skal vi være sukkerfri men ikke kagefri?så starter med denne kage. Glæder mig meget, men der er til mange så mon du har erfaring med at fryse det halve
Kh Vif
Har du en god ide til sådan en oste-topping/glasur der er sukkerfri? tænker det vil passe godt til denne kage 🙂