May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Kender du din hudtype?

Annonce

Siden Matas lancerede deres nye serie Mild, har jeg dagligt brugt flere produkter fra serien. Jeg har, som før fortalt, altid lidt af meget sensitiv og tør hud, og har prøvet samtlige produkter der findes på markedet i ren desperation for at finde nogle der virkede på min hudtype. Jeg har brugt ufattelig mange penge på dyre mærker, der ikke gjorde en forskel. Og så var hemmeligheden bag en pænere og bedre hud bare så enkel. Kender du egentlig din hudtype?

Hvordan ved man hvilken hudtype man har?

Jeg var for nylig ude at besøge Emma, der arbejder i en Matas-butik, for at høre hvordan man kan finde ud af hvilke hudtype man har. Jeg troede nemlig engang, at jeg havde meget fedtet hud, men fandt så ud af, at jeg havde brugt forkerte produkter i mange år. Matas nye Striber har hudplejeprodukter til alle typer hud; tør, kombineret og fedtet. Emma lærte mig nemlig en masse om hud og hudtyper, jeg ikke anede. At der findes tre hudtyper, og to hudtilstande (som man kan se i videoen).

Jeg vil anbefale jer, at gå ned i jeres lokale Matas og tage en snak med en af de søde medarbejdere, som kan guide jer, angående jeres hudtype.

To læsere, Hanna og Christine har testet Matas Mild-serien til deres hudtyper – hvad synes de?

For noget tid siden søgte jeg et par læsere, til at teste fem produkter fra Mild-serien; Micellar Water, dagcremen , natcremen, øjencremen – alle til sensitiv hud, og bodyscrubben. Det blev Hanna og Christine der endte med at få produkterne tilsendt, for at give deres feedback. For jeg synes det var ret spændende at høre om de også synes om produkterne, som jeg selv er glad for.

Christine er 39 år og nybagt mor på barsel. Hun arbejder som afdelingschef på et plejehjem, og trænger til et boost til huden, efter en graviditet.

Hanna er 38 år, mor til Ferdinand på 3 år. Hun er uddannet kosmetolog og har tidligere arbejdet som skønhedsskribent. Går op i skønhed og gode produkter og siger, ” jeg har fået en meget trist og tør hud og ligeledes rander under øjnene, der ikke går væk selvom jeg sover”.

Christine

De nye Stribers udseende og funktionalitet

Christine: Jeg synes emballagen på Mild-serien virkelig har fået et pænere look. Jeg kan godt lide de mere afdæmpede toner, og så passer det skønt ind på mit badeværelse. Jeg synes det er nemt at skrue låget på Micellar Wateren, hvilket gør produktet nemt at anvende. Cremerne er lette at benytte med pumpefunktionen, som derved også er langt mere hygiejnisk. 

Hanna: Jeg er også ret vild med det nye look som Matas Striber har fået, selvom der nu også var noget charme og 80’er-nostalgi over dem med de farvede striber. Jeg synes at det nye design er pænt og minimalistisk, men tænker på, om det måske kan være svært at gennemskue om produkterne er til kvinder eller mænd, da striberne er grålige. De nye striber passer dog godt i mit marmorbadeværelse, så det er jo fedt!

Den Blå Krans og allergivenlige produkter

Christine: Jeg er vild med konsistensen på cremerne. Dog føler jeg mig nødsaget til at bruge to pump, for at opnå en gennemfugtet følelse i huden. Det er også en god skrubbecreme. Huden føles virkelig ren og meget blød bagefter. For mig er det vigtigt, efter jeg er blevet mor, at produkterne er mærket med Den Blå Krans, og er allergivenlige. Med Mild-serien får man virkelig meget for pengene – jeg er meget overrasket. 

Hanna

Dag- og natcreme

Hanna: Dag– og natcremen er lette at påføre, grundet de har en pumpe. De er lette at smøre ud og fedter ikke. Øjencremen er god og har en lækker konsistens. Jeg føler den trænger godt ind og at den på en måde får mine rander til at være mindre dybe. Jeg har tidligere udelukkende brugt bodyscrubs fra The Bodyshop da jeg i en periode var vild med deres eksotiske dufte.

Effektiv bodyscrub

Hanna: Jeg har savnet en rigtig effektiv bodyscrub der kunne give mig en ordentlig omgang. Ja, det lyder måske lidt sjovt, men vil gerne kunne mærke forskel på før- og efter brug af en scrub. Og det har kun været olierne, i de andre jeg har brugt, der gjorde at jeg følte mig dejligt blød, i og med at kornene ikke rigtigt kunne fjerne de døde hudceller/tørre hud. Da jeg skulle prøve Matas Mild-scrubben blev jeg virkelig imponeret. Hold da op hvor er den god. Den scrubber alle døde hudceller af og jeg følte nærmest min hud fik øget blodgennemstrømning, ligesom ved tørbørstning, som er god mod cellulite blandt andet. Den kan jeg varmt anbefale. Rart den er i en tube også, så man slipper for at skrue låget af og på.

Christines og Hannas Mild-favoritter

Christine: Micellar Wateren er klart min favorit. Jeg må indrømme, at jeg ikke rigtig kendte produktet og har mest tænkt det lød smart. Men hold nu op det er lækkert med fugten, jeg synes nærmest jeg kunne mærke og se forskellen med det samme. 

Hanna: Micellar Wateren er et dejligt produkt, at rense med. Jeg synes den gør huden utrolig ren uden overhovedet at udtørre min hud. Normalt føles min hud tør efter rens, men med denne, er det næsten ikke nødvendigt at bruge en creme bagefter. Den giver min hud en smuk glød og shine. Jeg husker engang at Ole Henriksen nævnte at en ung hud, er en hud der skinner, og det sker når jeg bruger Micellar Water – yes I love it! Derudover er det en rigtig god stor størrelse, der har en smart skruefunktion, som jeg ikke har set før. Men det er en fordel, da man ikke bruger for meget ad gangen og så er det meget hygiejnisk. Micellar Wateren gør hudens porer meget forfinede, og fugter huden fantastisk.

Striberne er også til børn

Christine: Det betyder også noget for mig, at jeg kan bruge Striberne til mit barn. Børn vil oftest gerne vil bruge det forældrene bruger, også er det jo skønt ligefrem man med god samvittighed kan give det videre. 

Nul parfume

Hanna: Personligt foretrækker jeg produkter uden parfume, har en slags duft, der f.eks. kommer fra frugt, urter, æteriske olier eller lignede. For mig er det en af de små luksusting i hverdagen, at jeg føler jeg dufter godt og har været i hjemmespa eller lignende. Desuden synes jeg det vækker mine sanser og giver ro, f.eks. at bruge en dejlig lavendelolie eller lignende efter bad. Så jeg mangler lidt duft.

Budgetvenlige Striber

Hanna: Det er sjældent at dyre cremer er meget bedre efter min mening. Så for mig er det helt klart et plus at den er budgetvenlig/SU-venlig. Desuden ser jeg altid hvilke ingredienser der er i, så jeg har en idé om hvad jeg smører på min hud.

Jeg bruger ikke så mange penge på hudpleje, som jeg måske burde. Er nok lidt skadet af at have jobbet i branchen hvor jeg fik meget lækre produkter til test gratis. Derudover har jeg sjældent haft gode erfaringer/resultater med de kommercielle produkter fra detailhandlen. Jeg foretrak at bruge klinikprodukter fra en kosmetolog, da de ofte er mere veldokumenterede og giver bedre resultater pga. deres indhold af aktive ingredienser. Men jeg har mine Mild-favoritter, som er bodyscrubben, pga. den er så effektiv og drøj, og øjencremen da den er meget lækker og trænger godt ind. Jeg har virkelig brug for øjencreme, da jeg sover for lidt.

Christine og Hannas tidligere erfaringer med Matas Striber

Hanna: Førhen har jeg primært brugt Stribernes peelingmaske og øjenmakeupfjerner, dengang jeg var teenager.

Christine: Det er også en del år siden jeg sidst har brugt Striberne. Ærligt har jeg ikke før tænkt at de kunne noget særligt. Mit forhold var ret neutralt. Men det har ændret sig nu. Jeg har tænkt mig at fortsætte med serien, og vil bestemt kigge langt mere i retning af Striberne generelt.

Tusind tak til Hanna og Christine, det har været rigtig rart at se det fra et andet lys 🙂

Del på Facebook

105 kommentarer til “Kender du din hudtype?”

  1. Jeg ved faktisk ikke hvilken hudtype jeg har, men den virker lidt tør og sensitiv. Må vist lige forbi en Matas.

   1. Jeg har normal, men tør hud ? Og ret følsom, så derfor er matas mild & natur samt Neutral produkter et hit herhjemme ??

  2. Louise Eckhardt

   Super fin nyt look og gode priser ??. Jeg har nok sart hud. Og træt hud som trænger til lidt ekstra glød?.

 1. Uh en lækker konkurrence! 🙂 Min 44 årige hud er pigmenteret, tør og sensitiv. Jeg krydser fingre helt vildt hårdt! 😀

 2. Sikke en dejlig præmie. Jeg har for det meste fedtet hud, men kan også have tørre områder. Så den små sgi været kombineret. ?

 3. Min hud er meget sensitiv og har en lille smule Rosacea på mine kinder, som gør at mine kinder er utrolig tørre.

 4. Anna Guldhammer

  Jeg må have tør hud, muligvis kombineret med en sensitiv hud. Ikke en god kombi om vinteren…

 5. Jeg er tør / kombineret.

  Og wauw. Jeg har det ligesom jer med Matas produkter – det er ikke nogen jeg har en holdning til. Men I har faktisk overbevist mig om at jeg gerne vil give dem et forsøg. Så hvis jeg kunne vinde hele baduljen, ville det da være helt perfekt ? ✨

  1. Jeanie Kruse Özcan

   Jeg har lidt sensitiv hud nogen steder i ansigtet . Resten af ansigtet er alm. Og fin hud. Det sagde en dame som har ordnet mit ansigt .

 6. Birgit Bjerregaard

  jeg har tør sensitiv hud, er 72 år, og går meget op i den rigtige hudpleje. Pt bruger jeg apotekets anti-age 24 timer, mest fordi Matas har været så frække at lukke vores meget besøgte Matas på Ordrupvej i Ordrup, så vi nu skal på udflugt for at købe der. ???

 7. Jeg har utrolig sensitiv hud, krydret med rosacea ? Jeg har købt mig fattig i div cremer, serier og jeg skal komme efter dig gennem tiden – og er nu lykkeligt faldet over Matas’ milde serie, som både min hud og jeg elsker ?
  Jeg skal være alene til jul, så det ville være den dejligste gave at vinde lidt selvforkælelse ?

 8. Jeg har tør hud og vil elske at teste.
  Mine mand, 3 piger på 8, 11 og 14 kunne passende teste sammen med mig ??

 9. Pia Sørensen

  Jeg har fedtet hud, så det vil være dejligt hvis der kan komme mere styr på min hud?

 10. Christine Ellebye

  Wow, en superlækker præmie ? Jeg tænker, at jeg har sådan en overgangsalder-grålig-lidt træt i knæhaserne-agtig-udseende. Samtidig tænker jeg, at den må være tør og sensitiv. Jeg trænger sgu til en ordentlig overhaling i de kinder ????Så krydser arme og ben ?

 11. Kirsten Søgaard

  Det er da bare en mega lækker præmie ? Mener jeg har en kombineret hud ??

 12. Kender desværre ikke min hudtype, men det kunne jeg måske finde ud af – hvis jeg var en heldige ?

 13. Christina Thierbach

  Jeg har sensitiv hud med tørre områder. Det kunne være lækkert at prøve produkterne ?

 14. Ok,
  SE HER!!!
  Jeg skal være den heldige vinder af de 14 striber fordi, ganske enkelt Matas striber er et HIT, og jeg vil blive så glad for at prøve de udlovede 14 stribede produkter.
  Min hud er kombi, sensetiv,tør med tendens til rødme.
  ???

 15. Jeg har en sensitiv hud – kombineret med tørhed. Rosacea’en holder jeg nede med én creme, men bør bruge en anden creme oveni nu, hvor vinteren er på vej. Hurra for nordisk hud 🙂

 16. Jeg ved der faktisk ikke helt. Tør – med hormonudbrud en gang om måneden… Er den på listen?

 17. Mit gæt vil være kombineret hud, måske fedtet hud. Men jeg har i en del år ønsket mig gavekort til en hudanalyse for at finde ud af det. Jeg skal måske bare en tur forbi Matas? 🙂

 18. Jeg her tør og sensitiv hud og ville være lykkelig hvis jeg fandt produkter der kunne hilde det ved lige 🙂

 19. Jeg har tør og sensitiv hud – jeg bruger pt micellar water fra Mild serien, den er super lækker og elsker skruefunktionen.
  Så skal klart prøve noget andet derfra også ????

 20. Jeg tror, min hud kan beskrives om sensitiv og kombineret – oftes til den tørre side, men et par dage om måneden tager hormonerne fuldstændig over, og jeg kan se en ændring ???

 21. Jeg har tør og sensitiv hud. Ville være så skønt at vinde. Min hud er bare blevet en rosin efter at have ammet (selvom det er ved at være 10 måneder siden) Var i Matas og hun sagde fugt, fugt, fugt ???

 22. Min hud er… “brugt”? Jeg tror det skyldes tørhed og begyndende linjer (er 43) men min hud ser bare brugt og kedelig ud lige for tiden. Lidt bedre med make up på. Vil tro min hudtype er tør – hvis man ikke må vælge kedelig?

 23. Har en kombineret hud som trænger til ekstra fugt her om vinteren når det bliver meget koldt – ville elske at vinde noget til mig selv ???

 24. Jeg tror nok jeg har kombineret hud, men er faktisk lidt usikker. Enten dét eller almindelig ?

 25. Jeg synes det med hudtyper er lidt svært at gennemskue. Men jeg har i hvert fald sensitiv hud med atopisk eksem muligvis også tør hud, det mærker jeg især ved kontakt med vand.

 26. Tak for et godt indlæg! Jeg har sensitiv hud som både er tør (mangler fugt) og har tendens til urenheder (hormonelt). Er træt af at købe mig fattig i produkter der ikke virker i længden, og overvejer at prøve at holde mig til én serie, og det kunne jo passende være den milde fra Matas.

  1. Kære Maria

   STORT tillykke – DU har vundet! <3 Jeg har sendt dig en e-mail 🙂 KRAM

 27. jeg tror jeg har kombineret hud, men er til tider lift usikker – i hvert fald på, om jeg behandler den korrekt

 28. Jeg har helt sikkert tør og sensitiv hud. Jeg ville elske at vinde den serie der!! ???

 29. Jeg har faktisk også altid troet at jeg gik rundt med fedtet hud. Men den viste sig at den faktisk var tør og den hungrede efter fugt!!!

 30. Hmm, vil tro, jeg har kombineret hud. Jeg lider af akne, så bruger en receptpligtig aknecreme, der får min hud til at tørre meget ud. Men jeg ville give produkterne til min elskede mor ❤️ Hun er så glad for Striberne, og der er ikke noget jeg hellere vil end at forkæle hende. Hun fortjener det, fordi hun simpelthen er den dejligste mor, der findes – for både mig og min lillebror. Hun henter og bringer både om natten fra fester og på arbejde tidligt om morgenen. Og hun har altid sørget for et åbent og kærligt hjem – altid med plads til venner og veninder. Så det er på tide, at hun får en lille tak ❤️

 31. Mega lækker giveaway. ? Jeg har fået at vide af en kosmetolog, at jeg har sensitiv hud. ?

 32. Min hud har særligt i vintermånederne brug for fugt og så kan jeg bedst lide at bruge milde produkter ??‍♀️???

 33. Jeannette Wiedekam

  Min hud er sentitiv og tør – det ville være så fedt at vinde og prøve Matas nye serie, da jeg gerne vil finde et billigere alternativ til alt det dyre man render og afprøver for at finde det rette.

 34. Min hud er tør og sensitiv. Bruger øjencremen fra mild serie så det kunne være dejligt at vinde nogle af de andre produkter også

 35. Min hud er kombineret. Den opfører sig lidt efter behag og ville elske at prøve striberne for at se om de kan give min hud ro 🙂

 36. Jeg er ret sikker på, at min hud er kombineret. Fedtet i panden og hagestykket og mere tør i det på kinderne. ?
  ??

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top