May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Glutenfri gammeldags æblekage uden sukker

Jeg husker min farmor ofte lavede gammeldags æblekage, og jeg elskede det så højt. Jeg har ikke spist det meget, efter hun gik bort for ret præcist 24 år siden. Og det er en skam, for det er jo både en dessert der er rimelig nem at lave, og som smager så hjernedødt godt. Jeg har, fordi det jo er blevet ‘tingen’ herinde, lavet en glutenfri version, uden sukker, som smager bragende lækkert.

Det skal du bruge til glutenfri gammeldags æblekage uden sukker – 6 personer

800 g æbler, skrællede og fri for kernehus

0,5 dl vand

5 store spsk. Sukrin Gold

1 tsk. vaniljepulver

Rasp

100 g glutenfri rasp

50 g smør

3 spsk. Sukrin Gold

Topping

2 dl piskefløde

Sådan laver du glutenfri gammeldags æblekage uden sukker

Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær æblerne i grove tern og smid dem i en gryde sammen med vandet. Lad det hele småkoge indtil æblerne er faldet sammen, tilsæt Sukrin Gold og vaniljepulver.

Imens æblerne kogerne laver du raspen. Glutenfrit rasp kan efterhånden købes i mange store supermarkeder og helsekost butikker. Smelt smørret på en pande, kyl rapsen i og tilsæt Surkin Gold. Lad raspen blive gylden og sprød, før den tages af kogepladen.

Pisk fløden til flødeskum.

Når æblegrøden er kogt, moses den med en gaffel. Fordel enten den gammeldags æblegrød i 6 glas eller i en glasskål. Start med et lag æblegrød, herefter rasp, tag endnu et lag æblegrød og endnu et lag rasp. Til sidst topper du med flødeskummet.

Stil den gammeldags æblegrød på køl til den skal fortæres.

Er du til makroner, kan du også tilføje dette – de findes også glutenfri, men indeholder sukker.

Find mange flere glutenfri og sukkerfri opskrifter HER.

Del på Facebook

5 kommentarer til “Glutenfri gammeldags æblekage uden sukker”

 1. Marianne Pilgaard

  Hvorfor skal der glutenfri rasp i? Det indeholder jo lige så mange kulhydrater som almindelig rasp.

  1. Og igen – kære Marianne, tak for at gide at bruge så meget tid på at sidde og rette på alle mine opskrifter. Hvem har dog sagt noget med kulhydrater? Jeg laver ikke LCHF opskrifter, så du er kommet til den forkerte side hvis det er det du er på jagt efter. God dag og weekend.

   1. Marianne Pilgaard

    Nej, men hvorfor skriver du så, at æblekagen er sukkerfri? Jeg har kun lagt noget op om æblekage og ikke kommenteret på dine andre opskrifter, som jeg iøvrigt bruger en del.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top