cremet hokkaidosuppe
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Cremet hokkaidosuppe – den bedste græskarsuppe

Hokkaidosuppe - den bedste græskarsuppe

Jeg kan faktisk huske først gang jeg smagte en virkelig lækker, cremet hokkaidosuppe. Det var da jeg rejste til Australien for første gang i 2003. Jeg havde netop været 5 uger i Brasilien med en god veninde, og da jeg kom hjem, spurgte en anden god veninde, om vi ikke skulle smutte til Oz. Og dét synes jeg var en vældig god idé, så det gjorde vi kort tid efter. Uden særligt mange penge, men med masser af sol på næsen.

Siden dengang har jeg været kæmpe hokkaidosuppe-fan, og derfor er det vist også på tide, at jeg deler min bedste opskrift på græskarsuppe med jer.

Det skal du bruge til hokkaidosuppe til 6 personer

2 stk. mellemstore hakkaidogræskar

500 g søde kartofler

1 stort løg

6 fed hvidløg, knust

1/2 frisk chili (med eller uden kerner, afhængig af smag – jeg laver med;))

1 tsk. friskhakket ingefær

1 nip stødt paprika

1-2 tsk. stødt spidskommen

1 ds. kokosmælk

1/2 liter grøntsagsbouillon

Skal af 1 lille økologisk citron + 1 spsk. saft

Salt, peber

Hokkaidosuppe

Sådan gør du

Start med at skræl hokkaidogræskaret og de søde kartofler. Hak dem i firkanter og smid dem i ovnen på 200 C i 30 min.

Imens snitter du løg, knuser hvidløg, hakker chili og ingefær og steger kort i lidt olie i en stor gryde (5 liters). Tilsæt krydderierne.

Når hokkaidogræskar og søde kartofler er bagt færdigt, tilføjer du grøntsagerne i gryden og hælder kokosmælk og bouillon over. Lad det simre i 10 minutters tid, og smag til med salt og peber. Blend suppen med en stavblender. Smag evt. suppen til med mere paprika og spidskommen, efter smag. Tilføj evt. lidt mere vand, hvis du synes suppen er for cremet.

Servér suppen varm, evt. sammen med melfri jordskokkefocacciabrød eller de nemme fiberboller af 4 ingredienser. Smæk en klat skyr/creme fraiche og nogle (færdigkøbte) tørstegte græskarkerner ovenpå.

Find flere gluten- og sukkerfri opskrifter her.

Følg også med på Instagram for mere (mad)inspiration – @sydhavnsmor.dk

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Opskrifter
Sydhavnsmor

Glutenfri kanelsnegle uden sukker

Sponsoreret af Mejeriforeningen – Glutenfri kanelsnegle uden sukker ALDRIG har jeg smagt så skønne kanelbullar(/snegle)! Jeg er fan af de her glutenfri kanelsnegle uden sukker

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top