Kager med grøntsager bog People's Press
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Behind the scenes – min nye kagebog!

Nogle har måske hapset min e-bog allerede, og tænker så at det her er den fysiske udgave af dén? Men nix, der er helt nye boller på suppen i min nye kagebog 🙂 Kager med grøntsager udgives i starten af det nye år hos People’s Press.

Nogle perioder er sløve, andre er travle. Sådan er det nok for alle 🙂 Jeg bliver aldrig rig af mit arbejde, til gengæld har jeg heller aldrig fri 😉 Men det er noget jeg selv har valgt, og noget som man bliver nødt til at tage med i sådan et slags arbejde som mit, hvor jeg hele tiden må finde på nyt for at det hele skal køre rundt. Jeg har netop fået indrettet mit hyggelige kontor, som jeg både bruger til blogging, møder og kostvejledning (se billeder fra kontoret HER, hvis I vil) 🙂 Det hele – overtagelse af kontor, fotoskydning og færdigudvikling af opskrifter til min nye bog, og gennemgribende makeover af bloggen, skete samtidigt. Men nu er der mere ro på, og tid til at glæde mig til min fysiske bog udkommer i starten af det nye år. Og ikke mindst til at være en mere nærværende mor. For jeg har ikke været der nok. Og det har jeg virkelig haft ondt i maven over. For de er jo de aller vigtigste i mit liv.

Da kagebogen skulle laves

I starten af september tog teamet bag bogforlaget (redaktøren, grafikeren, en fotograf og stylist) og bette mig, til Kulhuse i mit nye sommerhus. Vi skulle skyde fotos til kagebogen. Manus var klar, det samme var de fleste af kagerne, som jeg havde pre-bagt.

Jeg skal være ærlig og sige, jeg ikke helt vidste hvordan jeg skulle gribe det an. For jeg har ikke lavet en bog før jo, og kender kun en enkelt der har lavet en kogebog, og hun lavede alt maden, mens de skød fotos, for det var ikke kager, men rigtig mad. Så jeg eksperimenterede og krydsede alt jeg havde af ben, hænder og fingre, for at det gik, at jeg havde snydt og bagt en del i forvejen og frosset ned. Jeg havde testet dem af, om de klarede sig fint, efter frys. Og det gjorde de heldigvis alle, bortset fra få som jeg lavede friske på dagen.

Behind the scenes

Mine forældres venner havde babysittet halvdelen af kagerne i fryseren, og min søde far legede taxachauffør og sørgerede for de kom helskindet til Kulhuse. Fra start var det pisse hyggeligt og gik som smurt.

Jeg var seriøst ved at skide i bukserne af nervøsitet, over om holdet kunne lide kagerne. Jeg havde jo haft flere prøvekaniner, men sådan et garvet forlag som People’s Press og deres team, havde sikkert smagt en kage eller to før. Måske ville de være mere kritiske, når det nu var nogen der skulle smides ind i en bog og publiceres i et større oplag, tænkte jeg.

Men Gudske tak og lov løb mundvandet på dem, da de smagte kagerne. Og shit kagerne blev flotte af at få en hurtig-mixet topping på. Alle opskrifterne i den kommende fysiske bog, er nemme at gå til. De kræver ikke meget andet end en stavblender og en ovn. Og et par ingredienser. De er alle glutenfri (faktisk melfri), og indeholder almindelige ingredienser, du kan finde i dit lokale supermarked. Så ikke noget med at man skal være en haj i et køkken, eller købe sig ludfattig i mærkelige ingredienser, man aldrig har hørt om før.

Her skal jeg vel gøre opmærksom på at det er reklame. Fordi Bitz nye serie (fra Kitchen Living Dining) og Broste Copenhagen sørgede for meget af det fine stel og duge vi brugte til styling til bogen. Jeg har selv en del Broste Copenhagen stel hjemme i Sydhavnshytten. Jeg er vild med deres rå stil. Bitz har også lavet en ny serie med både glas-tallerkener og keramik, der passede godt ind i den feminine, skæve og rå stil som bogen får.

Kager med grøntsager

Forsiden af kagebogen

Start 2020 udkommer Kager med grøntsager. Jeg glæder mig, som et lille barn! Jeg har netop fået tilsendt forsiden af grafikeren. Den er overdrevent flot! Jeg ville så gerne vise jer den, men I må vente lidt endnu 😉 Jeg bliver næsten helt flov over at skrive det, men det bliver simpelthen den vildeste bog (også grafisk 😉 – hvilket jeg kan takke Lene fra People’s Press for. Der er meget jeg ikke er god til. Jeg har fx aldrig været meget på skolemæssigt, før jeg læste min kandidat og senere hen læste til kostvejleder. Men selvom man ikke er god til matematik og tysk, kan man åbenbart godt være god til at bage med grøntsager 😉

Det tog to fulde dage, med en pizza- og kebabpause, at skyde samtlige fotos. I de tre dage jeg opholdt mig i sommerhuset, frem til fotoskydningen, åd jeg ikke en eneste grøntsag. Til gengæld fik jeg meget kage – så det er jo lidt lyv, det jeg siger, for de indeholder jo en masse grønt 😉

Bogreception for jer?

Jeg glæder mig til at I kan smage kagerne fra bogen. Jeg overvejer at arrangere en lille lancering for nogle af jer, hvor I kan komme forbi og smage, sige hej, få en krammer og et glas noget. Og selvfølgelig se bogen. Gider nogen det, eller er det helt fjollet? I så fald der er bare én der synes det er hyggeligt, så arrangerer jeg muligvis et lille læser-event i det nye år, tænker jeg 🙂

Del på Facebook

2 kommentarer til “Behind the scenes – min nye kagebog!”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Bolig
Sydhavnsmor

DRENGEVÆRELSE PÅ BUDGET

Egentlig er det lidt fjollet, at kalde indlægget her for “DRENGEværelse…” da jeg synes det er noget pjat, at ting skal deles op i dreng/pige,

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top