glutenfri, bløde søde kartoffel boller
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Glutenfri, bløde søde kartoffel boller

Jeg ELSKER søde kartofler. Jeg bruger dem i meget af mit bagværk, bl.a. også i den lækre brownie der er i min e-bog “Kager – hver dag”. Men det er ikke kun i kager, at sød kartoffel smager dejligt – det giver nemlig en lækker blødhed og saft i boller. Opskriften på disse glutenfri, bløde søde kartoffel boller skal I næsten prøve, hvis I er bolle-glade, for de smager ikke bare vildt godt, men er også nemme at lave 😉

Læs også… grønne proteinboller uden mel – 60 kcal og luftige glutenfri fødselsdagsboller

Tilsætter I kardemomme får de bollerne en sødere smag, hvilket mine børn elsker. Man kan snyde flere grøntsager i sig selv, og ungerne ved at tilsætte lidt gulerod i bollerne også. Gulerødderne giver ekstra sødme.

Glutenfri, bløde søde kartoffel boller

Det skal du bruge til 9-10 mellemstore glutenfri, bløde søde kartoffel boller

 • 25 g gær
 • 2-3 dl mælk eller plantemælk
 • 250 g skrællede, kogte søde kartofler
 • 2 æg
 • 2 tsk salt
 • 300 g (glutenfri) havregryn
 • 1 spsk. gul Fiber HUSK
 • 2 tsk. kardemomme
 • Evt. 1 håndfuld revne gulerødder

Sådan gør du

Skræl den søde kartoffel og kog den mør i ca. 10 min. Herefter blendes den med lidt af mælken og havregrynene. Har du ikke cøliaki, kan du blot anvende alm. havregryn. Gør gæren blød i lidt lunken vand, og mix den med havregryns-blandingen og tilsæt herefter resten af ingredienserne.

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Lad dejen hvile i 20 min.

Mix 9-10 boller og læg dem på en bageplade, beklædt med bagepapir. Bag bollerne i ovnen i 12-14 min. til de er gyldne på toppen.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev HER for at få info når jeg fx deler nye (gluten- og sukkerfri) opskrifter 🙂

Find info om min kostvejledning HER.

Glutenfri søde kartoffel boller

I kan finde et hav af andre glutenfri og sukkerfri opskrifter her på bloggen, ved at klikke lige HER.

Del på Facebook

6 kommentarer til “Glutenfri, bløde søde kartoffel boller”

 1. Det lyder god med kartoffelboller. Men vi bruger helst ikke gær ! Så mit spørgsmål til dig er : Har du erfaring i at lave bollerne med hhv. Surdej eller bagepulver i stedet for med gær ?
  Håber det kan lade sig gøre
  Wivi

  1. Kære Wivi, jeg ville ønsker jeg kunne hjælpe dig, men har desværre ikke prøvet uden MEN jeg tror sagtens du kan bytte gær ud med bagepulver – vend gerne tilbage med resultatet, hvis du kaster dig ud i det 🙂

 2. Kan ikke tåle æggehvider, tror du jeg kan lave det for jeg følger opskriften men kun bruger blommerne fra æggene?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Opskrifter
Sydhavnsmor

Glutenfri fladbrød

Det regner ikke med frikadeller, selvom det ser sådan ud 😉 – det er glutenfri fladbrød du ser her… 😉 Her er opskriften på de

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top