vægttab
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

5 myter om vægttab

“Jeg kan ikke tabe mig, fordi jeg er kraftig bygget” og “Du må ikke spise inden sengetid, for så forbrænder du ikke maden”. Der er mange myter om vægttab. Men hvad er rigtigt og forkert? Jeg spurgte for lidt tid siden mine følgere på Instagram, hvad de gerne ville læse om, og på dén baggrund, opstod dette indlæg.

I februar blev jeg færdiguddannet kostvejleder. Og før jeg selv tog uddannelsen, var jeg sgu også i tvivl. For man læser jo så meget på blogs og i dameblade 😉

“Du taber dig ikke, hvis du spiser før du går i seng. Spis hellere tidligt, så du undgår at tage på”.

Det er fuldstændig lige meget hvornår du spiser i løbet af dagen. Det handler udelukkende om indtaget af kalorier. Så har du lyst til at spise alle dine kalorier kl. 20 så gør du det. Du kan også selv bestemme om dagens kalorier skal bruges på Marsbarer eller grøntsager og “rigtig mad”. Hvor maden kommer fra, er ikke afgørende for vægttabet. Heller ikke tidspunktet du spiser på. Men selvfølgelig vil din krop både mangle energi, mineraler og vitaminer, hvis den udelukkende får junk og sukker. Så jeg vil anbefale, at man spiser normal mad, i stedet for for meget usundt 😉

“Du må ikke drikke alkohol, når du er under et vægttab”.

Min holdning, som kostvejleder og menneske er, at man ikke skal forbyde sig selv noget. Heller ikke under et vægttab. Jeg har selv gået hos en diætist, været medlem af Vægtkonsulenterne osv., hvor jeg fik at vide, at jeg skulle holde mig fra alkohol. Derfor tog jeg hele balladen på igen, efterfølgende. For jeg kan jo ikke holde mig fra noget jeg godt kan lide, altid. Og det er svært at leve asketisk i en periode, og så give sig selv lov, når man er i mål med vægttabet.

Man kan sagtens tabe sig og drikke alkohol samtidigt. Det viser mine kunder mig uge efter uge, og jeg ved det af erfaring – det handler, igen, udelukkende om kalorieindtaget. Så elsker du rødvin eller en øl, så implementerer jeg det i mine kunders kostplaner, sådan at det bliver sjovere og nemmere at være under et vægttab – som også kan holdes efterfølgende. Find mere om min kostvejledning her.

“Hold dig fra fedtet under et vægttab”.

Du SKAL have fedt – også under et vægttab. Men spis primært det umættede fedt, som fx olivenolie, avocado, nødder osv. i stedet for det mættede fedt, som smør, kokosolie, og mælkeprodukter som fed ost, fløde mm.

“Overvægtigt er lig med usund”.

Det er ikke rigtigt. Man kan godt veje mere end ens BMI synes man skal, uden at være usund. BMI er desuden bare et pejlemærke, som aldrig kan stå alene. Hvis man motionerer meget, er ikke-ryger og spiser sundt (men måske bare for store portioner), kan man sagtens være sund indeni. Slanke rygere, der spiser usundt er i langt større risiko for at få livsstilssygdomme. Hellere være stor og frisk, end tynd og slap 😉

“Hvis jeg træner kan jeg spise alt, uden at tage på”

Det er sgu lidt unfair, for os kvinder, men mænd forbrænder, grundet deres naturligt større muskelmasse, flere kalorier end os kvinder. Derfor vil de med motion også få et hurtigere og større vægttab end os. Også uden motion – da muskler forbrænder.

Men ingen kan spise alt hvad de vil, uden at tage på. For hvis du løber i en time, forbrænder du ca. 600 kcal, som svarer til en burger, lidt mere end en kvart pizza med alt det gode på, eller to caffé latte med sødmælk og sirup. Så man skal alligevel bevæge sig en hel del, før man bare kan gufle løs, uden at tænke mere over det.

PSSST!

I dag og i morgen kan du få min vægttabspakke INKLUSIV 4 ugers online vejledning via mail til KUN 650 kr – gå ind og køb pakken her (skriv evt. en mail til kostvejledning@sydhavnsmor.dk hvis jeg skal udregne hvilken pakke der passer dig (send mig alder + vægt). Når vægttabspakken er købt sender du – til ovenstående mail – teksten “4ugerstilbud” og så starter vi næste tirsdag eller onsdag 🙂

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top