May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Brownie-cheesecake muffins uden mel og sukker

Jeg er i disse dage i fuld sving med at færdiggøre min nye kagebog. Den udgives om nogle måneder, hos People’s Press, og jeg er SÅ spændt! I går og forgårs var forlaget, fotografen og Signe, der har vanvittig god sans for styling, og som selv har skrevet denne smukke bog, i mit sommerhus for at skyde fotos. Opskriften på mine brownie-cheesecake muffins var i første omgang tænkt, som værende en af opskrifterne i bogen, da de passer godt ind i konceptet, ved at være melfri (glutenfri) – og indeholde grøntsager. For sød kartoffel går under “grøntsager” – vidste I det? 

Men grundet en videreudvikling af bogen, passede opskriften ikke perfekt ind der, så I stedet bliver det en masse andre, knaldgode grønne opskrifter der kommer i min nye kagebog. Ja, faktisk var der så stor begejstring ved fotoshootet, at de andre bad om at få overskydende kage med hjem til familier og venner, fordi de synes de var SÅ gode 🙂

Her får I opskriften, på mine brownie-cheesecake muffins. 

Det skal du bruge til 5 stks. 

Bund

100 g sød kartoffel

1 æg 

10 g mandler 

5 dadler u. sten 

20 g havregryn 

2-3 spsk. usødet kakao 

1 tsk. vaniljepulver 

1-2 spsk. Sukrin Gold 

Et nip salt 

Topping

50 g flødeost, naturel 

1 æggeblomme 

3 spsk. 9 % creme fraiche 

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180 C. 

Blend først alle ingredienserne til bunden, og fordel den i 5 muffinsforme. Bag i 10 min. Herefter mixes toppingen og fyldes ovenpå, og herefter bages de i yderligere 5-7 min. 

Nu skal mini brownie-cheesecakesene tages ud af ovnen og køles af på en rist. Spis dem gerne kolde – de er absolut bedst efter nogle timer eller ennat på køl, som de fleste andre af mine mel- og sukkerfri opskrifter er 

Følg gerne med på Instagram @sydhavnsmor.dk for mere (kage)inspiration <3 

Del på Facebook

3 kommentarer til “Brownie-cheesecake muffins uden mel og sukker”

 1. Diana Borup Kristensen

  Årh de ser lækre ud. Ligesom alle dine andre kager. Har efterhånden lavet en del af dine opskrifter herinde.
  Hvilken funktion har dadlerne? Er det udelukkende sødemiddel og kan de erstattes?

  Glæder mig til bogen kommer.

  1. Sødemiddel og klistrende masse 😉 – de er gode i 😉 – og tak for søde ord, så skal du glæde dig til min fysiske bog kommer i starten af det nye år 😉 <3

 2. Diana Holm Østergaard

  For mig ser det ud som om der er 3 lag? Er jeg helt gal på den? Synes ikke mine ser ligesådan ud ?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top