May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Hemmeligheden

Selfies, taget af ens cafébord på altanen, er ikke at kimse af. Uden makeup, iført samme sæt (halv nat-)tøj, som jeg også havde på i går. Og i forgårs.

Jeg er hjemme i Sydhavnen i et par dage. Helt alene. Uden børn og mand. Det er første gang nogensinde, i de 7 år og nogle måneder, jeg har været nogens mor, at jeg er så meget alene – og så på egen matrikel.

Nogle gange drømmer man om, når man er en halvstresset mor, som jeg nogle dage godt kan føle mig, at være alene. Alene hjemme. Alene er jeg jo ofte i hverdagen, når jeg bevæger mig fra et til et andet sted, men alene hjemme. Det sker sgu sjældent.

Det helt skøre er, at når man så endelig er det (og jo, jo bevares, jeg nyder det også en smule med et ordentlig lager af udgåede på dato, påskeæg fra Anthon Berg, hvidvin og ditto rød, efter mørkets frembrud. Og serier!), at jeg savner dem nu. Savner de to speedy Gonzales-typer, der hærger Kulhuse i disse dage, sammen med deres elskede far. Som jo er min mand. Pt føler jeg mig bare meget single agtig, fordi jeg ikke har skiftet tøj (jo undertøj, sch!), i tre dage, og ingen makeup har på.

Jeg er rimelig meget buret inde på vores 93 m2 hele døgnet. Har ikke set megen af den lille bitte sol der i ny og næ titter frem, her midt i JULI (hey, sommer, hvor er du???). Men i dag manglede jeg sgu noget, man ikke kunne erhverve sig her i 2450, og derfor tog jeg det offentlige til Vesterbro, hvor jeg fik det hele, og lidt til. Nemlig også en stor fed (og skide dyr, i øvrigt) bøf og færdiglavet salat, som jeg skød i kæften efter en 8-timers arbejdsdag, med fedtede fingre og knold i nakken.

Det er en hemmelighed, hvorfor jeg er hjemme. Hvad jeg laver. Og det er en skide hamrende vild og spændende hemmelighed, som jeg glæder mig vildt meget til at fortælle jer om. For jeg håber I vil synes om den. Jeg tror måske jeg kan afsløre den når jeg er tilbage fra ferie. Om sådan cirkus en måned eller sårn.

I dag skal jeg sgu til Dragør og se et hus. Martin synes vist jeg er skør. Vi har lige fået sommerhus. Egentlig vil jeg give ham ret, det ser bare skide hyggeligt ud, altså. Og så er prisen næsten god. Også kun næsten, for banken synes ikke vi må låne så meget. Der er nedture ved at være selvstændig. Selvom der også er mange opture.

Kender I noget til Dragør? Jeg synes det er en mega hyggelig by. Inde i centrum. Dragør er jo et vidt begreb, for det inkluderer også marker og måske en masse larm fra fly? Og så er det 12-14 km fra min kulturelle hverdag, jeg er ret meget afhængig af. Jeg synes det er fedt at kunne traske ind til byen, på mine 1-meters stænger. Det gør man altså ikke lige hvis man bor i Dragør. Og så skal man have bil. Måske to. Og så får man måske ikke brugt det sommerhus man lige har overtaget. Der er en del minus’er ved Dragør. Eller det er ikke Dragørs skyld. Men det med at jeg pludselig drømmer igen.

Kender I det med at drømme selvom man egentlig har det for opperen? Nogle gange bliver vi virkelig nogle grådige svin, os mennesker. Altså, jeg er ikke rig, jeg har været heldig. At få en god lejlighed der var billig. Nogle gange rammer man bare plet, og drømmer alligevel om det de andre har. Det skal man prøve at lade være med, det ved jeg. Men det er altså nemmere sagt end gjort.

Håber I nyder ferien. Møs fra hemmelighedsper.

Del på Facebook

4 kommentarer til “Hemmeligheden”

 1. Kom SÅ meget til Dragør. Kan nås på (el)- cyklen rimeligt hurtigt.
  Er så vil med konceptet ægte vand og natur så tæt på byen.
  Har boet i et hus i det gamle Dragør i over 2 år nu, og har aldrig fortrudt. Kommer fra Valby og Frederiksberg og bruger stadig byen. Byen som jo også er Reffen f.eks..
  Arbejder stadig i Valby. Elsker mit nye liv i Dragør

  1. Lyder altså også bare dejligt i Dragør. Men jeg hører Nordstranden er der “man skal bo” og der har vi ikke råd til at købe 🙁

 2. Marianne Reedtz Funder

  Dragør er fantastisk – det har jeg vist skrevet til dig før ?.. Vi har boet her i knap 2 år.. Tvillingerne på nu 11 år elsker deres skole, badeanstalten 10 min herfra, man kan gå til alt-simpelthen alt i sin fritid.. Og svømmehallen åbner til september. Kartoflerne og kålen hentes på gårdene, æggene hos somafryd, fiskene i havnen ved kutteren og honning hos biavleren omme bagved.. Selv blomster pusher har jeg, så den forsømte have kunne ligne lidt.. Hestene har sin gang på vejen – her er det ikke hundelorte der fylder mest ?.. Og der er det smukke lys, som er, når man bor tæt på havet…
  Gør det.. 350s går til døren..
  Kh Marianne ?

  1. Lyder så dejligt med Dragør, jeg ku og gad godt, men har ikke penge til “rigtige” Dragør ved byen og det er jo dér jeg netop synes der erså fandens fantastisk 😉

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Livsstil
Sydhavnsmor

Min uge i billeder #13

Indlægget indeholder reklamelinks Reklamelinks er markeret med* I denne uge…  smed jeg en lækker konkurrence overbord på min Instagram @sydhavnsmor.dk, hvor jeg ofte udlodder læææækre

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top