cykelhjelm
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Det er ligemeget at du bruger cykelhjem, hvis…

cykelhjelm

I går, da jeg var på vej til vores bådhus, blev jeg igen mindet om hvor fandens mange, der bærer en hjelm på hovedet uden at den sidder rigtigt. Og det skaber falsk tryghed. Har I ikke set børn, der sidder i børnesæde bag på cyklen med en cykelhjelm nærmest hængende i nakken, eller alt for højt på hovedet, som en slags tophue, fordi den var for lille? Eller voksne mennesker der cykler med cykelhjelm, uden at lukke remmen? Sidder hjelmen ikke korrekt, er det faktisk ligemeget at du bærer den. Derfor fik jeg lige lyst til at dele budskabet og lege lidt cykelhjelms-politi, særligt for børnenes skyld, så de kan cykle sikkert rundt i trafikken med deres forældre, som også skal være sikret bedst muligt. Jeg har selv været der – ikke været opmærksom på hvordan hjelmen skulle sidde på mine børn, for at de var ordentligt sikret, og jeg har selv været – i maaaange år – en af dem, der synes det så for åndssvagt ud med en stor fed hjelm på hovedet (lad os være ærlige – det er ikke sexet, men for faen’ – det er vigtigt!). Jeg tror sgu ærligt talt vores børn ville blive alvorligt ulykkelig, hvis der skete os noget, fordi vi ikke havde sat hjelmen korrekt på os selv, eller slet ikke bar den.

Men hvordan skal hjelmen så sidde korrekt?

Hvis panden er fri, og du tager en tur ud over cyklen, er hjelmen som sagt ikke til meget gavn. Hjelmen skal dække panden, tindingerne og panden for at beskytte hovedet. Der skal kun være 2-3 cm mellem bryn og hjelm-kant, for at den sidder korrekt (vandret set fra siden).

Hvis hjelmen ikke sidder stramt, ryger hjelmen alligevel af hvis du vælter eller styrter. Den skal sidde helt til, så den ikke glider rundt på hovedet. Der må kun være plads til to fingre mellem rem og hage. Remmen skal strammes jævnligt – husk at gør det på jeres avl! Og husk for guds skyld, at køb nye hjelme, når ungernes hoveder vokser, så jeres børn ikke er en af dem, der cykler rundt med “top-hue”-looket på cykelstierne, for så beskytter den altså ikke øverste etage!

HUSK HJELMEN – OGSÅ SELVOM DU SYNES DU LIGNER ET CYKLENDE HOVED. HELLERE ET CYKLENDE HOVED, END IKKE NOGET HOVED, ER DU ENIG? 😉 <3

Læs også…

Cykelhjelmshelvedet

Cykelhjelmshelvedet er ovre – se min nye smarte cykelhjelm

Del på Facebook

2 kommentarer til “Det er ligemeget at du bruger cykelhjem, hvis…”

 1. Karin Johansen

  Kære sydhavnsmor.
  Tak for et meget vigtigt indlæg.
  På med hjelmen og sæt og spænd den rigtigt.
  Det er så vigtigt.
  Vi har alle noget at passe på – vores liv.
  Der er så mange argumenter, som stadig holder (synes jeg), her er et par:
  “Hellere se “dum” ud – end at blive det.”
  “Børnene overlever – forældrene dør.”
  “Jeg har noget at passe på. Har du ikke?”
  Mh
  Karin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top