unicef
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Luk nu munden og red liv!

Den store “snydedag”. Vi kender den alle. Fredag. Børnene spørger mandag morgen “Hvornår er det fredag? Hvornår må vi få slik?”. Vi strammerne balderne gennem ugen, og endelig… endelig er det fredag. Store, fråsende slik-dag! Juhu! I dag skal vi gå helt amok i bland-selv kiosken. Vi skal virkelig gi’ den én over armen, for i dag er alt sukker tilladt. I dag er det “snydedag”.

Ah… vi sætter os i sofaen, med den store skål slik. Måske tager vi lige et billede til Instagram. For er du helt gal, vi hygger os, og vi skal da lige dokumentere, at vi ikke er helt sukkerforskrækkede, at vi er helt, helt almindelige mennesker, ligesom Lis og Kirsten og Marie, fra kontoret – dem, I ved, der har skrivebordsskufferne, fulde af al muligt usundt stads. Vi misunderne dem lidt, dét gør vi. Men vi tager os sammen. Vi spiser jo altså ikke slik i hverdagen, for det er ikke godt. Vi spiser kun slik om fredagen! Men spiser vi dældulme også slik så det smælder. For det er jo “snydedag”.

Som uddannet og praktiserende kostvejleder, går jeg ikke ind for snydedage. Når man under et vægttab anbefaler jeg selvfølgelig ikke at spise slik som første prioritet. For, som vi alle nok i bund og grund ved alt for godt, er sukker ikke sundt. Og i 6 stykker Matatormix er der 100 kcal – og jeg kan sagtens finde noget andet mere mættende at proppe i kæften, for de 100 kcal, som holder dit blodsukker – og måske humør?, og energi – mere stabilt 😉 Og helt ærligt – hvem faen´spiser kun 6 stykker Matatormix, når posen først er åbnet, og duften af sød lakrids og vingummi stiger til næsen?!

Næ, venner! Jeg opfordrer til at vi snyder lidt hele ugen og i morgen donerer vores “fredagsslik” til det bedste formål, jeg kan komme i tanke om; at redde små menneskeliv, der er afhængige af vores hjælp. Vi danskere bruger i gennemsnit 48 kr på slik om ugen. For det beløb kan vi give en hel dags livreddende behandling til 6 (!) underernærede børn.

Sms SLIK til 1900 og giv 48 kr – det kan redde liv <3

Jo flere vi er om at løfte, jo flere børn kan vi redde. Det gør en KÆMPE forskel for de børn, at vi sender et lille bidrag deres vej <3 Blandt alle jer der sender ”Slik” til 1900 finder UNICEF 48 vindere af to biografbilletter – og jeg kan fortælle jer, der er gode film i biffen pt, og måske kan du så spise lidt ekstra slik den dag i stedet, hvis du løber afsted med præmien 😉

Luk nu munden og red liv – 16 millioner børn er alvorligt akut underernærede verden over!

Lige nu er 16 millioner børn alvorligt akut underernærede verden over. Det er NU vi skal handle for at redde deres liv! Det står særligt slemt til i Afrika syd for Sahara, hvor børn mister livet hver dag. Tørke, sygdomme, vold og et liv på flugt gør livet utrolig vanskeligt for familierne og betyder, at alt for mange små børn dør af underernæring, inden de fylder fem år. Det er helt umenneskeligt at tænke på, og som mor til to børn på 4 og 7, kan jeg ikke bære at høre om den slags. Vi er så priviligerede her i Danmark.

Det er så lidt der skal til

UNICEF

To små poser, kan hver dag redde børns liv. Den ene pose indeholder et pulver, der blandes op til beriget højenergimælk til børn, der er for svage eller små til at spise fast føde. Den anden pose indeholder en effektiv og nærende jordnøddemos, der er rig på vitaminer, kalorier og mineraler. Prisen er lille, men effekten meget stor.

Der er ingen, der rammes hårdere af sult end børn. Og det handler om mere end knurrende maver. Udviklingen af barnets hjerne, motorik, nervesystem og indlæringsevner tager skade. Og bliver den næste generations udvikling ødelagt, udfordrer det både familier og hele samfunds overlevelse.

UNICEFs første prioritet er at redde børns liv. Men de arbejder samtidig langsigtet på at gøre landene mere modstandsdygtige, så befolkningen står stærkere, næste gang tørker og kriser rammer. De sikrer blandt andet børnene bedre adgang til rent vand og sundhedshjælp, de deler vigtig viden med deres mødre om ernæringsrig madlavning af sparsomme, lokale råvarer, og de sørger for, at sundhedshjælpere kommer ud til børn i de områder, der er sværest at nå. Alt sammen for at beskytte børnene og redde deres liv.

Men hvad er det så pengene præcist går til – og kan vi regne med at de kommer frem til dem der har brug for dem – altså børnene?

Ja, det kan vi regne med. UNICEFS kræfter rækker langt. Sidste år behandlede de 283.203 alvorligt akut underernærede børn i Niger, sørgede for rent vand til 4,9 millioner mennesker i Yemen, vaccinerede 716.988 børn mod mæslinger i DR Congo, uddelte beskyttende myggenet til 361.201 familier i Sydsudan og meget, meget mere. Hvert eneste bidrag er med til at sikre børns overlevelse og trivsel og give dem et håb om en bedre fremtid. Pengene går altså helt konkret til:

LIVREDDENDE HØJENERGIMÆLK OG NÆRENDE JORDNØDDEMOS TIL UNDERERNÆREDE BØRN

RENT DRIKKEVAND, SOM BØRNENE IKKE BLIVER SYGE AF

VACCINATIONER, DER BESKYTTER BØRN MOD LIVSTRUENDE SYGDOMME

Så er det bare mig, der med en lidt provokerende vinkel og opråb, beder til, at de her børn kan få livsnødvendig hjælp? Jeg håber inderligt at du også har lyst til at smide et bidrag. Et lille bidrag, gør en stor forskel. Det kan redde små menneskeliv <3 Hvis vi bare kan undvære én omgang fredagsslik kan det føde flere børn. Så skal jeg nok lade være med at pege fingre af alle de andre dage du kører vingummibamser og salmiaklakridser i skrutten. Jeg lover 😉

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top