May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Kikærtekage af 3 ingredienser (glutenfri og sukkerfri)

Første gang jeg gav mig i kast med kikærter og bagværk, tænkte jeg, at det ikke var en god kombi med kikærter og kage. Men jeg tog grueligt fejl! Jeg har lavet flere super lækre opskrifter, både i min kagebog, og i opskriften på mine cookie dough kugler, der smager så sygt himmelsk! Men også min peanutbutterkage – som er et must at prøve ! 🙂 Nu får du osskriften på en lækker kikærtekage af 3 ingredienser (glutenfri og sukkerfri)

Den indeholder kun TRE (!) ingredienser. Og ja, den bliver svimlende god – særligt hvis du propper lidt økologisk citronsaft- og skal i, og evt lidt krydderier (men det behøves altså ikke!).

Det skal du bruge til 6 stykker kikærtekage

1 dåse kikærter (230 g ) – drænet

4 æg

10 dadler (dem fra bakke) – ca. 100 g uden sten

(Evt. kan du også peppe den op med økologisk citronskal- og saft, lidt kardemomme eller vanillepulver, men det behøves ikke for at få en lækker kage)

Sådan gør du

Du blender det hele – efter at have fjernet stenene fra dadlerne.

Tænd ovnen på 170 C varmluft. Bag kagen i et ovnfast fad (ca. 15 x 18 cm), ,midt i ovnen, i 25-30 min.

Nu er en færdig – denne kage smager godt nybagt, men endnu bedre – som resten af mine gluten- og sukkerfri kager, dagen efter.

Alle seks stykker kage indeholder 878 kcal (44 g protein, 93 g kulhydrat og 28 g fedt), dvs hvert stykke kage indeholder 146 kcal.

Følg mig på Instagram @sydhavnsmor.dk HER for mere (kage)inspiration

Del på Facebook

19 kommentarer til “Kikærtekage af 3 ingredienser (glutenfri og sukkerfri)”

  1. Jamen det ser super lækkert ud 🙂
    Skal der ikke bagepulver eller sådant i?
    Hilsner og en dejlig dag 🙂

  2. Så hvis man spiser efter sense, er det et godt proteinrigt måltid. Hvordan ville du placerer den der? Mvh Mett

    1. Jeg vil ikke sige det er et fuldt måltid, men 1/2 dåse kikærter og 2 æg svarer hver især til 1 hf protein efter Sense, så jeg vil mene at du kan spise den som dit protein hvis du deler den i tre – og så tilføjer resten af dine håndfulde 🙂

      1. Jeg er spændt på om det virker, men kan ikke sige om det gør, for har ikke prøvet 🙂

  3. Jeg kom en god håndfuld hakkede mandler og 3 tsk mandelessens i og fik den lækreste mazarinkage ud af “basispakken” ❤️

      1. Selv tak. Kan også varmt anbefale birkes i citronudgaven. Det giver et lækkert knas.

  4. Det er virkelig fantastisk hvor simpelt en kage kan skrues sammen. Tusind tak for opskriften ?

  5. Det lyder lækkert – og lækkert nemt! Hvordan har kagen det med en tur i fryseren?

  6. Det lyder spændende. Har en kollega med cøliaki og vil jo gerne kunne bage noget hun også kan nyde. Jeg har kun tørrede kikærter i huset, ved du hvor mange der svarer til en dåse, før man bløde dem op og koger dem?

  7. Har du en ide til evt at kunne erstatte dadler med noget andet ? Tænker selv måske æblemos( eller banan )og evt lidt sødemiddel

    1. Okay, på min ovn er 30 min, rigtigt men det er altid individuelt fra ovn til ovn derfor skal man også lige holde øje 🙂

  8. Fantastisk opskrift 🙂 min favorit er – indtil videre – en ‘marmorkage’, hvor jeg kommer banan i den ene del og vanilje og kakao i den anden – og så drysser jeg kagen med mandelflager før bagning…

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top