May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Campingferie i Danmark – bedre end at rejse?

Inviteret / Pressetur

råbjerg mile campingplads dethleffs

Da vi returnede fra det nordjyske, hvor vi i fire dage, tre nætter, havde boet i en super veludstyret Dethleffs-campingvogn på Råbjerg Mile Campingplads ved Skagen, sagde Uma “hvornår skal vi have sådan én?”.

Begge unger storelskede campinglivet, som I kunne følge med i på min Instagram @sydhavnsmor.dk – og jeg kan på varmeste anbefale alle børnefamilier, at feriere i Danmark, på en campingplads.

Nogle af de bedste sommerferieminder jeg har er fra min mormors campingvogn, i Norge. Fra jeg var 5 år blev jeg hver sommer sendt med flyveren (alene – dengang var man ikke så overbeskyttet ;)) til Oslo, hvor min mormor og morfar stod med store smil og knus, og norske flag og tog imod mig i Fornebu Lufthavn. Så kørte vi altid forbi Asker, til deres hus og spiste frokost og direkte videre. Kun min mormor tog med til Larvik, hvor retro-vognen lå mellem fjelde, i sandet, på stranden.

Det var den bedste følelse at komme til campingpladsen på Oddane Sand. Her havde jeg masser af venner jeg mødte år efter år, og mormor sørgede altid for at have handlet godt ind af Gudrun-brus (kiwi-sodavand fra Rema 1000), fiskeboller og den gode dåsemakrel. På stranden fik vi rosinboller og brune kroppe, og Svein-Olav, vores camping-nabo, der var lidt af en Brandon fra Beverly-hot var lokal bådudlejer og pigernes- og mormors bedste ven.

Alt var godt på Oddane. Jeg kom retur sammen med min søster, hvert eneste år i tre uger, indtil jeg ramte mine sene teenage-år, hvor jeg herefter tog forskellige danske veninder med i campingvognen. Mormor stod altid med armene åbne for os og sørgede for vi havde det godt. Og vi troede altid vi kunne gemme den medbragte danske sprut under campingvognen uden at opdages. Men mormor kunne vi ikke lure.

Det store smil så hele turen 😉

Da jeg blev inviteret på pressetur til Råbjerg Mile Camping med familien for at bo i en helt ny Dethleffs c’go 495 vogn fra 2018, der ikke manglede en dyt, kunne jeg selvfølgelig ikke takke nej. Og det virkelig godt, for vi kom HELT ned i tempo, ungerne elskede det, naboen bød os velkommen og camping-ejerne tog godt imod os.

Campingvognen havde to køjer, dobbeltseng og faktisk også et sidde-område der nemt kunne omdannes til to sengepladser mere til børn. Dvs. man kan være seks i vognen. Jeg kan nærmest ikke komme i tanke om en bedre måde at feriere på med børn – det er budgetvenligt, hyggeligt, og meget trygt. Børnene løb rundt på pladsen selv, der var ingen fare for de blev væk, eller kørt ned af en bil da man kun måtte køre 10 km/timen. Martin og jeg følte os helt overflødelige på den tur, da ungerne helst ville alt “selv” – gå på toilettet, som lå i et fælleshus i kort afstand fra campingvognen (vognen havde også et fint toilet, der skal tømmes, men det brugte vi kun til SOS-tisseri om natten ;), desuden fløj ungerne rundt campingvognen, klappede hunde og hilste på naboerne. De ELSKEDE simpelthen at være på campingferie – ligesom vi gjorde. Det var en kæmpe frihed! Uma sagde så sent som i morges “Mor, hvornår skal vi i campingvogn igen? Det er bedre end at rejse”. Så… vi må nok hellere nappe et par campingferier mere – det er jo også en optimal måde at feriere på, i disse tider, hvor vi er nødt til at være obs på hvor meget vi rejser udenlands med fly, for klimaets skyld <3

Man kan leje den campingvogn vi boede i på Råbjerg Mile Camping i uge 27-31, ved at kontakte dem HER. Men man kan også komme ud og rulle med en lejet campingvogn – se mulighederne HER. Tjek også Dethleff’s Instagram profil ud, hvis camping lyder fristende 🙂

Man skal altså passe på med at hoppe på hoppepuder, når man har født to børn – godt jeg havde ekstra bukser med 😉

Jeg laver snart en guide til Skagen, for der er dælme dejligt deroppe <3 Har du nogle gode tips der skal med, så send mig endelig en bette mail på may@sydhavnsmor.dk tak <3

Del på Facebook

4 kommentarer til “Campingferie i Danmark – bedre end at rejse?”

  1. Jeg sidder her i en sen nattetime og skammer mig lidt over mig over min CO2-udledning efter netop at være vendt hjem fra Kreta. Danmark er bare et fedt ferieland (specielt når solen skinner). Det må blive næste år. Tak for en dejlig artikel.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top