May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

En måneds kostvejledning – hvor meget har Tilde og Sofie tabt sig?

For en måneds tid siden startede Tilde og Sofie i et forløb med online kostvejledning hos mig. De ville gerne fortælle om hvordan det gik, om det gode og svære – og resultatet. Nu er den første, af tre måneder, gået. Og her får I en status på forløbet <3 I kan læse lidt mere om deres baggrund og hvorfor de besluttede sig for at starte et kostforløb hos mig HER – hvor I også kan se før-billeder.

Tilde

Tilde vejede 85,6 kg da hun startede i kostvejledning hos mig for seks uger siden. Efter fire uger havde Tilde tabt sig 2,3 kg og i dag – seks uger efter er hun nede på 81,8 kg. Dvs hun i alt har smidt 3,8 kg på seks uger. Tilde spiser efter en kostplan på 1700 kcal, og en af hendes udfordringer har været at få spist alle kalorierne dagligt. Hun synes simpelthen der har været meget mad.

Om det er skræddersyede kostplaner eller basiskostplaner man spiser efter, sørger jeg for at give mine kunder et stabilt blodsukker dagen igennem, derfor laver jeg oftest planerne (med mindre andet ønskes, når jeg laver skræddersyede planer) med 6 daglige måltider; 3 hoved- og 3 mellemmåltider. For mange er eftermiddagen og aftensnacken afgørende. Her går mange sukkerkolde og bliver lækkersultne, derfor er det vigtigt at der er mulighed for at spise noget god protein der mætter, fx i form af skyr, evt med et lille stykke mørk chokolade til, for ikke at komme til at spise en masse usundt, der indeholder et hav af kalorier.

Madpakke under vægttab

Tilde arbejder i en børnehave, hvor hun selv skal have madpakke med. Hun plejer at spise en masse grønt, rugbrød med kylling til eller lign. Men på billedet her er der slet ikke nok protein. En lille pakke kyllingepålæg, alt efter ens BMR, skal man min. have til et frokostmåltid. Protein er kroppens byggesten og protein er det der mætter os, så derfor er det vigtigt at få nok hver dag.

Sofie

Sofie startede med at spise efter min kostplan for 5 uger siden, og startede med en vægt på 76,5 kg. I dag, fem uger efter vejer hun 71,5 kg – dvs hun har smidt 5,1 kg i alt.

Hvad har været det bedste ved at ændre livsstil?

Sofie: Jeg har før gået rundt og været en del oppustet – det er virkelig dejligt at slippe for! Derudover syntes jeg faktisk, at jeg har fået mere energi. 

Tilde: Det bedste ved at ændre livsstil har helt sikkert været, at jeg har fået det bedre med mig selv, jeg har lyst til at have strammere tøj på, tør vise mig mere frem, frem for at gemme mig bag alt det stramme tøj – nu skal jeg bare ud og have noget tøj, der ikke er så stort og løst.

Hvornår har I været mest udfordret?

Tilde: Jeg har haft mange gode dage, men nogle gange er der noget mad der tiltrækker. Derfor er jeg mest udfordret om eftermiddagen, når jeg er på arbejde og børnene skal have eftermiddagsfrugt. Der er nemlig ofte lækkert brød, boller osv med smør. 

Jeg får ikke lyst til at give op, men når vægten ikke er faldet nok, fordi jeg har hygget mig lidt for meget, bliver jeg irriteret, men også meget motiveret til at gøre det bedre til næste ugentlig vejning.

I weekenderne, hvis jeg har skulle noget om aftenen, har jeg for det første tænkt over indtag i løbet af ugen, så jeg kunne spare op til at skulle ud om aftenen. På den måde giver jeg mig selv lov til at hygge, fordi jeg har forberedt mig.

Sofie: Om eftermiddagen! Helt klassisk – så er jeg sulten og har lyst til alt muligt kl. 16/17. Det har resulteret i, at vi har spist tidlig aftensmad de fleste dage, hvilket fungerer helt fint. Derudover arbejder jeg en del nattevagter, hvor det også kan være lidt udfordrende at følge kostplanen i de døgn. 

Sofie spiser nu meget mere grønt end hun gjorde før. Heldigvis synes hun det er både rart for kroppen og lækkert.

Hvad har I gjort i weekenderne – og når I har været ude?

Sofie: Jeg har prøvet at tænke over det op til, fx ved at skippe mellemmåltider den dag. Men jeg har både drukket vin et par gange, spist kage, bøf, fritter og bearnaise – så har ikke holdt mig helt fra de ting. Men med måde.

Tilde: Som før nævnt, sparer jeg op i løbet af ugen til ekstra hygge i weekenden.

Hvad spiser I fx til morgen, frokost og aften?

Sofie: Til morgen spiser jeg som regel en grape med skyr og sesam/solsikkefrø/hørfrø på. Til frokost spiser jeg rester fra dagen før eller rugbrød med pålæg og grønt. Til aften spiser jeg almindelig børnefamiliemad fx lasagne, fiskedeller, pitabrød mm. bare med mere grønt end jeg var vant til!

Tilde: Min morgenmad består offensiv af A38 med lidt honning og müsli. Min frokost i hverdagene er oftest en skive rugbrød med Buko pikant og kyllingepålæg fra Minimum + gulerødder, peberfrugt og agurk.

Aftensmaden svinger meget, da jeg spiser det samme som mine forældre. Men der er altid kød eller æg og grøntsager.  

Førhen Sofie startede i et online forløb med kostvejledning så Sofies tallerken lidt anderledes ud. Der havde ikke været så meget grønt ved siden af lasagnen, men i stedet et større stykke lasagne. Sofie spiser det samme mad som hendes børn og mand, hun sørger blot for at der er mere grønt på siden til hende selv. Man behøver ikke spise anderledes blot fordi man er under et vægttab.


Bruger I længere tid på at lave mad nu, end I gjorde før – og er det dyrere at spise sundere? 

Tilde: Jeg bruger bestemt mere tid på at lave mad, da jeg førhen hellere ville spise “købe mad” end rugbrød. Men grundet det her forløb er det blevet en vane at lave madpakker (jeg arbejder i en børnehave, hvor vi også selv skal medbringe madpakker) og det har også gjort, at mit kcal-indtag har været nemmere at holde styr på. Jeg er blevet meget glad for at lave madpakker selv! 

Sofie: Nej – syntes det er samme tid og næsten samme penge på mad. Dog måske lidt billigere, da jeg tidligere var tilbøjelig til at købe noget om eftermiddagen hos en bager eller 7/11 – nu har jeg nogle gulerødder, frugt og riskiks med i tasken. 

Har det været svært at tilpasse din nye livsstil i familien?

Sofie: Nej det syntes jeg ikke. 
Hvad har været det bedste so far?Det er dejligt at tøjet sidder løsere og jeg har fået mere energi! 

Tilde: Det har ikke været svært at tilpasse min livsstil i familielivet, da det kun er aftensmaden vi spiser sammen og derfor er der mulighed for at spise min egen mad resten af dagen. 

Hvad er jeres mål?

Tilde: Det bedst so far har helt klart været, at maden er så nem at arbejde med og at jeg mere og mere kan se at der sker noget. Jeg er begyndt at bruge bælte i mine bukser og selvtilliden stiger. 

Mit mål er at få det bedre med mig selv og min krop. Jeg har aldrig rigtig tænkt over hvad jeg spiste og det ville jeg gerne blive bedre til. Og så kunne det da være rart at komme ned på omkring 75 kg.

Sofie: At være vedholdende og komme endnu længere ned i vægt og holde vægten nede efterfølgende.


Tilde og Sofie har begge tilmeldt sig et online forløb på 12 uger.

Jeg tilbyder også kostplaner inkl. skriftlig vejledning, byttelister, måltidsforslag og kagebogen til en pris af kun 650 kr. Kostplanerne er tilpasset hver enkelt person, efter dit BMR/hvilestofskifte – man kan læse mere om det HER.

Skriv en mail til mig på mayskostvejledning@gmail.com for bestilling og yderligere information <3

Følg også @sydhavnenskostvejledning for inspiration til en sund livsstil 🙂

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top