dødsangst
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Hvorfor jeg blev kostvejleder

Egentlig var det en ret spontant beslutning, og så alligevel ikke… for den anden dag fandt jeg en email i min udbakke der var sendt til en kostvejleder i 2011, hvor jeg havde stillet hende spørgsmål angående uddannelsen. Det havde jeg glemt alt om, og kan slet ikke huske at jeg for alvor tidligere har tænkt på at starte på den samme uddannelse, på samme uddannelsessted, som jeg er uddannet fra.

100 kure – før det dur

Men det undrer mig ikke. I 2007 tabte jeg mig 10 kg ved at følge vægtkonsulenterne. Her var der en del regler, og man blev anbefalet ikke at spise for meget stivelse, undgå alkohol osv. under vægttabet. I den periode festede jeg en del. Jeg var single (det var lige inden jeg mødte Martin), og alle mine venner inkl. mig selv gik i byen mindst en gang i ugen. Jeg tog med, selvom jeg var på vandvognen og det fede var jo at jeg ingen tømmermænd havde dagen efter, at jeg var den der holdt længst, og var mindst pinlig – alt imens jeg nærmede mig en krop jeg blev gladere og gladere for. For lad os være ærlige, det er ikke sjovt at rende rundt med lidt for mange kilo i rygsækken og føle sig for tung og forpustet. Jeg er godt klar over “de famøse 5 kg” ofte kun er nogle vi selv ser, men vi ser dem selv – tydeligt. Og der er ingen andre end os selv der skal bestemme om de er velkomne eller ej.

Jeg holdt vægten +-5 kg i mange år. De første 5 kg jeg tabte mig var også nogle kg jeg havde taget på, på en meget festlig ferie med nogle veninder til Rom, hvor jeg udelukkende havde levet af pepperonipizza og shots i en uge. 5 kilo tog jeg på på bare 7 dage. Det er ik’ lyv!

Kærlighed og hverdagschampagne

Jeg mødte Martin kort efter – en tidlig morgen, i en kæmpe koger på La Fontaine, mit stamværtshus, der lå lige om hjørnet fra min lejlighed i Kattesundet. Hans ven var bartender derinde og jeg var der mindst to gange i ugen og bælle gin med lime. Den aften havde jeg iklædt mig en lædernederdel, pink læbestift og nye blå læderstøvler. Jeg synes jeg var virkelig smart. Til trods for det var en spontan bytur, som nogle kolleger fra Det Kongelige Teater (hvor jeg arbejdede i 6 år) havde hevet mig ombord på. Og Martin synes åbenbart jeg var lækker – og det sammen synes jeg om ham. For lad os være ærlige – førstehåndsindtrykket handler ikke om hvor god man er ved hunde og børn. Jeg husker jeg gik op i den mad jeg spiste. Men vi levede også ret meget af champagne og take-away de første par måneder vi var sammen, og jeg husker han skulle imponere mig med en kold avocadosuppe en aften hjemme hos ham i Brønshøj. Jeg havde, før jeg mødte Martin, fået kyllingebryst og en røvfuld grøntsager ind under huden, og levede ret meget af dét og rødvin fra boks.

Jeg afsluttede min pædagogeksamen i 2010 og 9 måneder senere startede jeg på min kandidat i pædagogisk antropologi, og tog sidefag på Københavns Universitet i Sundhedsantropologi og Food and Identity. Senere skrev jeg speciale, ud fra mit feltarbejde i Meyers Madhus, om Mad og identitet.

Er jeg en Helse-Else?

Mange tror jeg er sådan en der lever helse-Else-agtigt, uden sukker og mel. Der tager de fejl. Grunden til jeg begyndte at blogge om gluten- og sukkerfri mad var fordi jeg har en søster der er glutenallergiker og derfor altid bager glutenfrit til festlige lejligheder eller når familien samles. Jeg delte en opskrift (DENNE) på bloggen, kort efter jeg havde startet skriveriet på domænet her, en aften efter jeg havde været ude med en veninde som sagde “bare du nu ikke begynder at dele opskrifter på den der blog, det er så røv sygt”. Opskriften blev læst 80.000 gange på ekstrem kort tid og jeg tænkte der var noget i det der bolleri, jeg godt kunne finde ud af 😉

I mit bette Sydhavnskøkken eksperimenterede jeg løs af gluten- og sukkerfri sager, og opskrifterne blev ved med at være populære, alt imens jeg stod og kørte nutellamader på toastbrød ind. Jeg har aldrig været fanatisk, og det bliver jeg heller ikke.

Springet

For ca. et år siden lærte jeg en sød kvinde at kende der var kostvejleder og jeg startede i et forløb hos hende. Jeg vejede ca 71 kg på det tidspunkt. Jeg var indenfor en normal BMI, men følte mig ikke godt tilpas i min krop. Jeg var ærligt ikke glad for at se det jeg så i spejlet, og jeg synes ikke mit tøj sad pænt. Jeg var sgu ærligt talt ked af jeg ikke så ud som jeg gerne ville.

Med egen vilje og god støtte fra min kostvejleder, smed jeg ca. 10 kg, ikke lynhurtigt, men i et tempo som var overskueligt, således at jeg aldrig følte jeg manglede noget undervejs, og i et tempo som har gjort jeg aldrig har været så langt nede i et kalorieunderskud, at jeg følte sult eller, her – efterfølgende, synes det er svært at holde vægten. For det er klart det sværeste ved et vægttab – at holde vægten bagefter.

Undervejs i forløbet blev jeg mere og mere bevidst om mine madvalg, og fik større indsigt og interesse i sund mad. Ikke bare slankende mad, men sund mad. Hvorfor det er så forbandet vigtigt at spise sundt og bevæge os. Jeg er ikke sporty anlagt og løber ikke flere gange i ugen, men jeg bevæger mig det anbefalede og har da også lige meldt mig til fitness og Reformer, for at få lidt muller 😉

Jeg besluttede mig en dag, hvor uddannelsen jeg havde set tilbage i 2011 tilfældigt poppede op på min skærm, for at tilmelde mig uddannelsen som certificeret kostvejleder, og i dag er jeg kostvejleder med et 12-tal 😉 Jeg er hamrende glad for mit valg, og jeg fortryder ikke jeg har taget en anden vej end den “normale”. Jeg har læst på seminariet og uni på 5,5 år og er i dag fuldtidsblogger og kostvejleder. Dét er absolut et drømmejob for mig <3

Hvis du vil vide mere om mine kostplaner kan du læse om dem HER 🙂

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top