Fisketorvet
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Når man ikke er den bedste mor!

Fisketorvet

Jeg har længe gerne ville skrive om det her (og har også lige skrevet et andet dårlig samvittigheds indlæg) , fordi det er noget jeg hver dag tænker over. Både fordi jeg dagligt bliver mindet om det, qua jeg har en underbo der hjemmepasser sit snart 3-årige barn, og fordi jeg simpelthen render rundt med en konstant lille knude i maven, over hvordan vores hverdag hænger sammen.

Mit job som blogger (og selvstændig kostvejleder) giver mig en frihed, som jeg sætter ekstrem pris på. Samtidigt bærer jobbet også et pres med sig, i og med, mit job jo er at være PÅ, mere eller mindre konstant. Ikke i form af “se-mig-jeg-filmer-en-video-til-Youtube”, men i og med meget af mit job, ud over at skrive indlæg, gå til presseevents og networke osv. (årh, dét er så hårdt ;)), fx også inkluderer en masse mails og en masse rare skriv med søde læsere og følgere på både FB, mails og IG. Og så har jeg et feed fyldt med lækre profiler jeg kan bruge tiiiimer på at rulle gennem… Jeg ELSKER det hele – men det fylder også mange af mine timer ud. Og mange af de timer, burde jeg – hvis jeg var den bedste udgave af mine børns mor – spendere med mit avl, i stedet for mine SoMe-kanaler.

Jeg har dæl-dulme længe tænkt at jeg måtte få styr på mit shit. For det holder ikke at snakke om friheden ved at være selvstændig, men altid være sådan én der konstant er lidt stresset over ikke lige at få svaret på de sidste mails i indbakken, altid at være online og på job – for slet ikke at snakke om, ikke at give mig tid til at snakke med mine børn. At mangle nærværet.

Ofte er der jo, ærligt talt, sådan at mens de sidder foran kassen, sidder jeg og scrawler mobil. Nej, jeg vil gerne være dér, hvor jeg slukker min telefon når jeg rammer Sydhavnshytten med ungerne om eftermiddagen og først tænder den når det er tid til at stille vækkeuret til næste morgen, agtigt.

Den anden dag tudbrølede mit ældste barn helt vanvittigt. Jeg havde en kollega og veninde på besøg for at forberede noget arbejde, og jeg forstod slet ikke hvad der foregik. Indtil mit barn fortalte mig at hun synes jeg gik hele tiden. At vi sjældent, hendes far (min mand) og jeg, var hjemme samtidigt. Og dér voksende min lille klump i maven sig så ekstremt stor, at jeg nærmest kunne se den bule ud af maven. AV!

Jeg vil IKKE være sådan en fraværende 00’er-mor, der kigger mere ned i mobilen end på mine smukke, dejlige børn. Dem jeg elsker aller mest i denne verden, som betyder ALT for mig. Fuck mobilen, fuck friheden og alt det dér, hvis mine børn ikke også føler den.

Så fra nu af, vil jeg gøre mit ypperste for at være mere til stede. Slukke mobilen når jeg er hjemme sammen med dem. Spille Hvem er Hvem og Uno. Plante dem og jeg mindre foran flimmerklassen. Ikke gøre det forbudt, bare mindre. Få dem, og mig selv, til at føle at vi gør noget sammen. Fx læse bøger, som jeg egentlig elsker at gøre med dem, men jeg ofte glemmer, fordi det er en vane at synke ned i det bløde foran Ramasjang, efter en lang dag i børnehave og skole. Det skal ikke være noget helligheds-halløj, for jeg er ikke fan af “slut-forbudt og “aldrig-mere”. Der skal bare være balance, og den findes pt ikke.

Det var såmænd bare det. Jeg er ikke den bedste mor for mine børn lige nu. Det siger de selv. Men fra NU af er jeg sgu! Det er kun mig der bestemmer om jeg vil være det eller ej. Og der er faktisk ikke noget jeg hellere vil. Møs fra Sydhavnen <3

PS: Jeg havde – før jeg skrev dette indlæg – i gennemsnit 5 timers (KUN på molilen!) skærmtid om dagen. Det er faktisk en uge siden jeg har skrevet indlægget, og jeg har oppet mig, og sidst jeg tjekkede havde jeg tre timers mindre skærmtid end før. To timer er sgu da også meget at glo ind i en tlf dagligt, når man tænker på at jeg sover i ca. 7 af døgnets 24 timer. Men FEM (!). Har du styr på hvor meget skærmtid du bruger dagligt? Man bliver overrasket… jeg lavede en meningsmåling på min Instagram @sydhavnsmor.dk hvor mere end 60 % svarede at de bruger mere end 3 timer dagligt på deres mobil…

Følg mig på Instagram @sydhavnsmor.dk HER, hvis du har lyst <3

  • Måske du skulle la’ være, bare så du ikke øger din skærmtid 😉
Del på Facebook

2 kommentarer til “Når man ikke er den bedste mor!”

  1. Min ældste er seks og går i O. Hans lillebror er 10 mdr og står seriøst tidligt op hver morgen. Vi snakker 4.30…nu har vi fået rykket det til 5-5.30 men den store er også begyndt at vågne tidligt pga ham. Før i tiden generede det os helt vildt, men nu er vi begyndt at bruge morgener til at spille brætspil, hygge og lege. Alle er relativt udhvilet modsat eftermiddag. Så er knuden i maven lidt mindre da kvalitetstiden er vores morgener. Det kan anbefales at stå en halv til hel time tidligere op. Man kan spise syltetøjsmadder og spille Uno. Mega hyggeligt. Man kan, hvis man er meget overskudsagtig forberede noget af aftensmaden så ulvetimen bliver mindre hektisk.

    1. Wow, jeg synes du er top sej. For jeg synes godt nok ikke nogen af os dur til det store om morgenen – særligt ikke de voksne 😉 Men mega sejt gået I får kvali-tid om morgenen… det er også super vigtigt for resten af dagen at det går godt om morgenen synes jeg. Jeg har erfaret at hvis morgenen starter dårligt, så er dagen igennem i skolen eller bh heller ikke så god, som hvis vi får en god start på dagen uden råb og skrig, og stress 😉

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top