May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Mays guide til København

København

København er min by. Og din – bevares 😉 Jeg har altid boet her – ærke-Københavneren vil nok kalde mig landsbytosse, eftersom jeg er født og opvokset 6 km udenfor hovedstaden i Hvidovre ;), og har svært ved at forestille mig at jeg, sådan for alvor, skal fraflytte byen, trods jeg af flere omgang har spekuleret over sagen. Her finder i min guide til København.

Fremover vil jeg interviewe venner, og (be)kendte om byen; hvad elsker de ved vores hovedstad, hvor spiser de altid deres frokost, hvor gemmer de sig, når de bliver trætte af larm og os, og hvilke kulturelle steder vender de altid tilbage til?

I første omgang må I nøjes med mine ord og min forelskelse til byen. Skriv meget gerne i en kommentar herunder, hvem I godt kunne tænke jer guidede os rundt i byen, her på domænet?

Se – guide til København

Ét af de steder jeg altid vender tilbage til er Tivoli. Jeg elsker Tivoli.- hele året rundt, og selvom det måske burde være under “oplev’, synes jeg så absolut at Tivoli også blot kan “ses”. For der er så meget at se på i Tivoli. Da jeg boede i Kattesundet havde jeg årskort til forlystelsesparken. Uma og jeg legede ofte på Rasmus Klump legepladsen, og gik ture i parken året rundt. De pynter helt vildt op til alle begivenheder og årstider og så har de altså god mad også – fx Letz Sushi og diverse i den nye Food Hall. Sidste år holdt jeg sågar min fødselsdag i Tivoli, og det var en kæmpe succes. Man bliver aldrig for gammel til Tivoli!

Desuden er jeg virkelig glad for Søerne. Min far og jeg spadserede fra Sydhavnen til Østerbro for at spise brunch en dag. Her gik vi hjemad langs søerne efter, og hørte nogle snakke om at “Søerne var Københavns smukkeste naturoplevelse”, og vi kom begge til at grine. For jeg kunne aldrig finde på at kalde Søerne for “natur” – der er fandme ikke meget grønt over dem, men det er dejligt at vi har lidt vand inde i selve byen – og ikke kun i kanalen. Mange bruger søerne til at løbe rundt om, eller spadsere med barnevognen. Der ligger også flere gode spisesteder og cafeer, fx Café Livingstone.

Men jeg elsker også alle de små kroge og baggårde på Christianshavn. Hvis jeg skulle vende retur til K igen en dag, skulle det gerne være Christianshavn. Da jeg var helt ung, synes jeg bydelen var lidt for stille. Men i takt med at jeg er blevet et gammelt røvhul, der synes lys og luft er mere lækkert end 10 shots for en hundredemand, ville jeg i dag foretrække Christianshavn frem for Pisserenden hvor jeg selv boede i 10 år. På Christianshavn ligger der også mange fine spisesteder, fx Organic Boho, som serverer noget af det mest farverige og lækre mad til meget fair priser – endda vegansk. Og så må vi ikke glemme en tur på Dyssen, Christiania og et stykke højbelagt på én af de gode gamle smørrebrøds-restauranter.

Oplev – guide til København

Havnebussen mellem Teglholmen i Sydhavnen og Refshaleøen. For et bip på rejsekortet kan du få en smuk tur gennem Københavns Kanal i havnebussen. Det er den hyggeligste og ikke mindst smukkeste måde at transportere sig rundt på i byen. Du kan hoppe af og på undervejs, fx ved Den Sorte Diamant, Nyhavn eller Islands Brygge.

Planetarium er et sted jeg i min dagligdag glemmer eksisterer, hvilket er ærgerligt. For det er et fantastisk sted, med unikke oplevelser.

Naturlegepladsen i Valbyparken. Jeg har to (meget aktive) unger som elsker vores lokale, store legeplads, der faktisk er Københavns største naturlegeplads. Folk kommer langvejs fra for at besøge legepladsen der rummer et stort område i parken. Om sommeren er det et genialt sted at slå sig ned med picnic og saftevand, og soppe i den lille “badesø”, om vinteren er det fedt at løbe rundt på legepladsen i flyverdragt.

Spis – guide til København

Jeg har altid været giga fan af alle Cofoco-restauranterne, særligt Llama, Les Trois Cochons og Oysters & Grill. Priserne er gode, maden er altid lækker og vinen er heller ikke over-priced, hvilket er vigtigt 😉

Det græske spisehus Ellas i Fiolstræde er pt mit favoritsted. Jeg er normalt ikke fan af buffet, men Christo’s buffet er særligt god. For 118 kr om aftenen kan man spise sig (meget!) mæt og glad i den bedste græske mad. Der er er et stor udvalg og retterne udskiftes hele tiden, sådan at maden er frisk. Men jeg vil dog også anbefale alle der vender snuden mod Ellas at prøve deres små retter. De koster fra 30 kr stykket og er hamrende lækre. Hver gang jeg er derinde forbavses jeg over at det virkelig er rigtig at priserne er så lave og maden er så god. Og stemningen derinde er så autentisk og skøn – du får knus og kram, og du finder altid mindst ét bord med livlige grækere.

Byens bedste brunch findes i Sydhavnen. Det er ikke kun noget jeg siger. For South Harbour café, der serverer en dødlækker marokkansk brunch vandt AOK’s pris “Byens bedste café” i 2018 – med god grund. Priserne er endda gode og caféen er så hyggelig og det samme er pigerne der har den.

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top