Valbyparken
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

København: 10 gratis oplevelser for børn

Valbyparken
REKLAME

Jeg har altid gjort stort brug af de kulturelle muligheder København byder på, og det er ikke blevet mindre efter at have avlet to unger. Min søn er fire, min datter er snart 7, og begge elsker både teater, regnorme i parkerne, sand mellem tæerne, svømmehallen, en tur i biffen og at klappe heste og lamaer på vores lokale Dyremark i Sydhavnen.

Grundet min mands arbejde, har jeg ofte været alene med ungerne i weekenderne, og har derfor ofte allieret mig med Mr. Web for at finde (nye) aktiviteter vi kan lave sammen. Dén side jeg oftest bliver mest inspireret af, hvad angår (gratis) aktiviter for børn, er helt sikkert Børn i byen.

Her kan jeg altid, via deres kalender på deres website (jeg følger også deres Facebook og Instagram) , finde en masse inspiration til oplevelser for børn i København. Men det er jo ikke kun København bornibyen.dk dækker, de dækker også Aarhus. Børn i byen er altid opdateret med begivenheder, både for os forældre (fx lagersalg osv.) og ikke mindst for børnene. Jeg er medlem af deres klub, Børn i byen, som kun koster 38 kr om mdr. og inkluderer en masse fordele og gode besparelser til fx Den Blå Planet, DGI, Experimentarium og Netto-bådene om sommeren, som ungerne og jeg elsker at sejle rundt i og somme tider har de fx også gratis visninger af børnefilm i biffen. Det kan virkelig godt betale sig at have sådan et abonnement, hvis man bruger byen kulturelt.

10 gratis oplevelser for børn

 • Børnenes Dyremark i Sydhavnen hitter ALTID. Her finder du kaniner, heste, lamaer, høns og klappe-geder. Caféen på Karens Minde, Sydhavnens Kulturhus, sælger Hansen-is og god mad til overkommelige priser.
 • Valby Kino byder hver tirsdag børnefamilier ind og se små gratis film. Det er mega hyggeligt, og jeg og ungerne har selv gjort brug af tilbuddet flere gange.
 • Blegdamsremisen – indendørs leg på Østerbro!
 • Naturlegepladsen på Amager Fælled er altid et hit!
 • Lindevangsparken på Frederiksberg om sommeren – her kan du soppe og sprøjte med vand!
 • Bibliotekerne rundt omkring i byen – mange steder er der virkelig gode børneafdelinger med legetøj og klæd-ud-tøj og selvfølgelig tonsvis af bøger, som ungerne kan kigge i /du kan læse op ad.
 • Havnebussen. Dén bruger vi ofte selv, det er den mest geniale måde, ud over cyklen, at transportere sig rundt i byen på. På Bryggen og Sluseholmen er der (gratis) havnebad sommeren igennem, med flotte livreddere til mødrene og dejligt koldt vand til ungerne 😉
 • Naturlegepladsen i Valbyparken.
 • Fritter, flyver og en fransk hotter – Flyvergrillen ved lufthavnen er et godt sted at køre ud hvis man har lyst til friture og et kig på flyvemaskinerne, der letter og lander, på tæt hold.
 • Thorvaldsens Museum er gratis hver onsdag og alle familier bør tage et smut forbi – en oplevelse for store og små. Tag evt. et stykke papir med og tegn nogle af skulpturerne, ligesom de mere prof gør 😉

Vind et 1/2 års medlemskab hos Børn i byen + valgfrit velkomsttilbud

Jeg har faktisk fået lov til at udlodde et medlemskab af Børn i byen på 1/2 år for en heldig læser – inkl. et valgfrit velkomsttilbud (se hvad du kan vælge HER).

Det eneste du skal gøre for at deltage, er at skrive en kommentar herunder hvor du skriver hvilket sted i byen du holder mest af at komme med dine børn.Del på Facebook

33 kommentarer til “København: 10 gratis oplevelser for børn”

 1. Vi holder mest af at komme på biblioteket i de kolde måneder, og på vandlegepladsen i Fælledparken om sommeren ?

 2. Bibliotekerne har mange gode tilbud. Grøndal multicenter har også et væld af tilbud for hele familien. Om sommeren er der intet, der slår Amager Strand

 3. Louise Bagge Johansen

  Min 5 årige datter og jeg er glad for KU.BE på Frederiksberg som bl.a. byder på klatrevæg, kravlelabyrint, løbebane og andet fysisk aktivitet – altsammen gratis.

 4. Vi bor på Bornholm, men ville elske at afprøve de nævnte steder med min datter, når vi er besøg hos min søster i Kbh..
  Min datter er fra i Sommer, så vi går en tid i møde hvor det ville være hyggeligt at komme på tur:-)

 5. Linea Blom-Bloch

  Vi nyder blot at tage lidt på tur i København og opleve gaderne og ikke mindst den offentlig trafik 😉 men tænker når min datter bliver ældre bliver diverse legepladser i København et hit ??

 6. Absalons kirke har været er kæmpe hit for hele familien lige siden den åbnede. Billig café og fantastiske arrangementer som ofte er gratis og mega god stemning

 7. Stephanie Appolone

  Lige for tiden er det børnenes dyremark der er hittet. Det starter med en tur ind på bibliotekets lege/læserum, så ud til høns, lamaer, vippebrættet og HESTENE! 🙂

 8. Når det hitter hos ungerne, hitter det hos os:) Indendørs har K.U.B.E været et stort hit hos vores unger samt Flintholm svømmehal. Udendørs har de været glade for Tårnlegepladsen i Fælledparken, så har de yngste typisk leget på legepladsen og den store kørt på løbehjul ved siden af (de er 4 og 7 år). Alternativt kan vi også godt lide at cykle ud på Amager fælled og løbe op og ned af bakkerne samt medbringe en picnickurv☺️ Om sommeren er der massevis af Brombær derude!!!

 9. Louise Eckhardt

  Både trafiklegepladsen og vandlegepladseni Fælledparken er et hit. Vi er også meget glade for vores årskort til zoo. Legepladsen i Skydebanegade er også fed. Og så er Amager Strandpark på en sommerdag svær at slå. Generelt synes jeg København har et højt niveau ift gratis og sjove steder for børn. Og gode tips her i kommentarfeltet ?.

 10. Cathrine Lauritsen

  Legepladsen i Skydebanegade er et sted vi nyder og komme år efter år. Derudover at vi glade for at bare og gå rundt i København indre by og oplever hvad den har af byde på.

 11. Marianne ruth

  Mine børnebørn elsker at komme på den fine legeplads ved kappelborg i skagen

 12. Malene Jørgensen

  Zoologisk have, der har vi virkelig brugt mange timer både sommer og vinter ?

 13. Mette Sixhøj

  Vi er også stor fan af Børnenes dyremark og hele Karens Minde området med café og bibliotek!

 14. Anne Schneider

  Jeg har SÅ mange steder som jeg vil vise min datter. Nu er hun 5 år, og en af de ting, som har gjort allerstørst indtryk på hende var Arbejdermuseet.

 15. Dorte Slouborg

  Jeg er blevet farmor den 19. januar 2019 🙂 Så hvis jeg er den heldige skal den dejlige præmie gå til min søn, svigerdatter og mit dejlige barnebarn, – som er en skøn, lille dreng <3

 16. Tak for de gode tips! Mine børn (1 år og 3 år) er så glad for Miniverset (Experimentariums naturvidenskabelige legeplads til de yngste børn fra 1-5 år). KU.BE på Frederiksberg, bondegårdslegepladsen på Amager, zoologisk have og diverse naturlegepladser (fx i Utterslev Mose) er også et hit. Om sommeren tager vi tit til Amager Strandpark, vandlegepladsen i Fælledparken og Dyrehaven 🙂

 17. Line Kristensen

  Nu bor jeg godt nok i Nordjylland, men fedt at læse om gode aktiviteter i kbh, vi står nemlig og skal på forlænget weekendtur til kbh til maj med min datter på 7 år.

  På tidligere ture til kbh har vi været glade for “det kongelige biblioteks have”, Tivoli, den blå planet og Kongens have, men da min datter er vildt glad for dyr i alle afskygninger er det denne gang et must med en tur i zoo i kbh som jo har fået en lille isbjørneunge, 3 løveunger og når at få pandaer inden vi kommer på besøg samt at se showet “walking with dinosaurs”.

 18. Louise Elmgaard Thiem

  Jeg har ikke et yndlingssted, men det vil jeg SÅ gerne have ? Min familie og jeg bor 1 times kørsel fra København, og vi vil rigtigt gerne bruge byen mere ????

 19. Janni Riis Simonsen

  Vil elske at vinde et medlems kort til børn i byen, så ved vi, hvad vi kan lave når vi jævnligt skal besøge familien i Kbh. Nu glæder vi os til foråret så vi kan komme i zoo, da vores datter elsker dyr og især dem hun må klappe.
  Det kunne være dejligt hvis børn i byen også kom til Sønderjylland

 20. Katrine Findsen

  Mine børn på 3 og 5 elsker Skydebanelegepladsen, som vi altid besøger, når vi er i Kbh. ved moster (bor i Odense)?

 21. Ida Bennedsen

  Havnebusserne kan et eller andet!!
  Tage rundt på må og få, sidde på kajen og kigge på alt livet i havnen: kajakroer, folk der bader i havebassinerne, folk der sejler osv. Hoppe på en havnebus igen, og se hvad næste stop bringer… bliver aldrig kedeligt ?

 22. Ville tage turen over Storebælt lidt oftere og give mine børn uforglemmelige oplevelser

 23. Christina Larsen

  Vi er ret så glade for Rosenhaven i Valbyparken. Mange små haver at gå på opdagelse i. Også er KUBE på frb. Et stort hit. Sved på panden og fin café.

 24. Trafiklegepladsen i Fælledparken er vores yndlingssted. Det er der hvor Mor og Far finder ud af hvor dårlig størstebarnet er til at overholde færdselsreglerne ?

 25. Vi elsker soppebassinet i Fælledparken – det er så skønt på varme sommerdage ☀️

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Kultur
Sydhavnsmor

Se Michael Jackson-filmen gratis

Den yderst omtalte “Leaving Neverland”-dokumentar, hvor to mænd beskylder Michael Jackson for seksuelle overgreb, kan nu ses i Danmark – gratis! Jeg blev konfirmeret i

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top