May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Proteinrige blomkålsboller

Blomkålsboller

Proteinrige blomkålsboller!!! Min mest populære opskrift til dato har været mine grønne proteinboller som er læst mere end 300.000 gange. Derfor tænkte jeg, at jeg måtte kaste mig over nogle nye, sunde opskrifter på boller, der selvfølgelig er glutenfri, så de fleste kan være med. Den første bolle-opskrift blev til disse proteinrige blomkålsboller, med et drys kardemomme, så de faktisk bliver en anelse fødselsdagsboller-agtige, bare på hverdagsmåden.

De smager SYGELIGT godt! Og det synes mine børn også!

Læs også Sprød og proteinrig toast uden mel

Spiser du tre boller, indtager du 284 kcal og 200 g grønt fra blomkål og gulerødder. Desuden får du 30 g glutenfri havregryn (som svarer til en håndfuld HF4 hvis du spiser efter Sense-principperne), og en lille spsk fedt i form af sesamfrø, plus god protein fra æg. Du kan fx spise lidt (fedtfattig) ost på toppen af bollerne, så har du kværnet en god, sund morgenmad eller frokost. Det lyder sgu da meget godt, ik? 😉

Det skal du bruge til 9 proteinrige blomkålsbollerboller (1 bolle indeholder 95 kcal)

200 g revet gulerod

400 g blomkålsris (jeg er doven og bruger dem der er revet i forvejen)

1 æg

3 æggehvider

90 g finvalset (glutenfri) havregryn

2 spsk Fiber HUSK (den gule)

2 spsk sesamfrø – 1 spsk i dejen, 1 spsk til topping

1 tsk bagepulver

Lidt salt

Evt. 1 tsk kardemomme

Blomkålsboller

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Riv gulerødderne, vend med resten af ingredienserne. Lad dejen hvile et kvarter for at Fiber HUSK’en sætter sig. Form 9 boller, drys med sesamfrø og læg på et stykke bagepapir og bag dem midt i ovnen i 20-25 minutter til de er gyldne på toppen.

Tag dem ud af ovnen og lad dem køle på en rist. Spis evt. med lidt smør og ost, eller en omgang pålægschokolade 😉

Læs også Fiberboller af 4 ingredienser (glutenfri)

Del på Facebook

18 kommentarer til “Proteinrige blomkålsboller”

 1. Ser lækre ud, men hvordan får man 200 gr grønsager ved at spise 3 boller, når der ialt er 600 gr grønsager til 9 boller i opskriften?

  1. 3 x 3 er 9 – 200 x 3 er 600 😉 Derfor får man 200 g grønt ved at spise en tredjedel af portionen som er 3 boller 🙂

   1. Hmm der er 600g grønt, du får 9 boller dermed deles 9 boller om 600g så 600/9= 66,66g grønt pr bolle., men de ser lækre ud..??

 2. Hej,
  Kan man bruge den “grønne” husk istedet for gul?
  Tak for skønne opskrifter???

  1. Det kan du sagtens men så skal du blot blende det til finere mel – så bliver den gul 🙂 Selv tak, dejligt du kan bruge dem <3

  1. Jeg har ikke forsøgt endnu, tænker de godt kan, men måske bliver de lidt svampede af det? 🙂

 3. Nu har jeg prøvet at lave disse og dem med broccoli men de bliver vildt mørke uden på og helt smattet inden i… Hvad gør jeg galt?

   1. Mine boller er også total ubagt og smattede inde i midten. Jeg har fulgt opskriften og har også husk i. Men efter 40 min. I ovnen er de stadig smattet i midten. Øv.

    1. Øv hvor synd og ærgerligt OG mærkeligt. Mine bliver altid et hit, og det fornemmer jeg også andres gør 🙁

 4. Hejsa. Vil bare sige at jeg har bagt disse boller med stor succes et par gange nu. Her sidste gang lavede jeg dobbelt portion og i stedet for boller glattede jeg det ud i to ovnfaste fade med bagepapir i, så det blev to store flade brød. Disse har jeg skåret ud i firkantede stykker så man kan lave en sandwich. Det fungerer virkelig godt. Har lige fået en med cream cheese og røget laks.

  Jeg forsøger mig med at fryse dem ned i portioner med to stykker i hver så der er til en nem frokost. Min erfaring er at de lige skal lunes lidt inden man serverer dem, så bliver de virkelig lækre.

  Bare et tip herfra. Tak for inspirerende opskrifter.

  1. Hvor er det fedt du skriver – det vil jeg forsøge mig med, mange tak for tippet, genialt <3

 5. Monica A. Lee

  Jeg har gasovn og bagte bollerne på 190-200 grader i 30 minutter. De blev desværre svampet og bløde indeni og havde hverken smag eller konsistens af “boller”. De smagte mest af blomkål. Men gode og sunde ingredienser og jeg vil nok bruge dem som tilbehør til suppe.

  1. Øv, hvor ærgerligt. Der er så underligt med opskrifterne med grønt i bollerne at der er nogle der får nogle nærmest ubagte boller 🙁 Og du havde HUSK i dem?

 6. Pernille Aakjær

  Måske er det fordi der er meget væde i blomkålsris fra frost. Jeg bruger dem også, men vrider væden ud før jeg bruger dem ?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top