May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Kransekagetårn – sukkerfri opskrift

Nytår uden kransekagetårn er for mig ikke et ægte nytår. Jeg går ikke forfærdeligt meget op i begivenheden længere, og fejrer den også en anelse anderledes i år, end jeg tidligere har gjort. Men jeg synes sgu der skal kransekagetårn til, om der skal være stort brag eller ej. Kransekagetårn – sukkerfri opskrift:

Det er nemt at lave selv, også denne sukkerfri opskrift, som jeg synes smager ligeså godt og sødt som den originale.

Kransekagetårn – sukkerfri opskrift

Det skal du bruge til et kransekagetårn til 10-12 personer

300 smuttede mandler – kværnet til mel i en foodprocessor

2 æggehvider (uden blomme)

1-2 tsk mandelessens afhængig af smag. Jeg kan godt lide den får 2 tsk

140 g Fiber Sirup Clear

Sådan gør du

Smut alle mandlerne. Bedste tip er at overhælde dem med kogt vand. Lad det stå nogle minutter. Hæld vandet fra og overhæld mandlerne endnu engang med kogt vand. Lad det køle, og smut nu nemt mandlerne.

Smid mandlerne i en foodprocessor sammen med resterende ingredienser og kør rundt.

Stil nu massen i en skål i køleskabet i ca. en time.

For herefter 7 ringe – jeg sjussede mig frem med størrelsen og tykkelsen, det synes jeg hurtigt jeg fik en fornemmelse af hvordan jeg skulle gøre, da jeg stod med dejen. Hvis der er overskydende masse tilbage kan du lave et par kransekage-stammer.

Tænd ovnen på 160 C.

Bag kransekagen i 15-20 min. Hold øje med de ikke bliver for gyldne. Når de får en let gylden farve i kanten er det tid til at tage dem ud af ovnen.

Smid ringede i nogle frysebokse og på frys. Det giver en god konsistens. De skal ikke ud af fryseren før de skal pyntes og serveres.

Når de skal serveres (som gerne er midnat sammen med boblerne) tager du dem ud af fryseren, sætter de runde ringe ovenpå hinanden og pynter med sukkerfri glasur (se herunder).

Vil du gerne pynte kransekagetårnet?

Så kan du mixe lidt pasteuriseret æggehvide med SukrinMelis til en tykkere konsistens. Og evt med lidt glimmer.

GODT NYTÅR <3

Find flere sukker- og glutenfri opskrifter HER.

Du kan også købe min e-bog “Kager – hver dag” HER.

Del på Facebook

3 kommentarer til “Kransekagetårn – sukkerfri opskrift”

  1. Hej Sydhavnsmor. Jeg er i den situation at jeg reagerer kraftigt på alle kornprodukter – har du et forslag til til hvad jeg kan bruge i stedet for havregryn i dine kager? Mvh Ak

    1. Kære Ak, uh det er svært at svare én ting det er meget forskelligt hvad der virker i de enkelte opskrifter, men måske affedtet mandelmel, kokosfibermel eller pofiber kan klare nogle af opskrifterne fint 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top