Annonce for Lidl
Som I der fast følger med på kanalen ved, går jeg meget meget op i god mad, økologi, gode produkter og ditto stemning. Alt fik jeg serveret i forrige uge da jeg tog vandflyveren til Århus for at spise på gourmetkokken Wassims michelinrestaurant, Restaurant Frederikhøj. Det er ikke hver dag den slags festligheder byder sig for Sydhavnskonen. Men ud over en udsøgt middag, fik jeg lov til at smage på flere af Wassims nye produkter fra hans luksusserie WH, der kun kan fås i Lidl. Tanken med WH-serien er, at at alle skal have råd til luksus, uden at gå på kompromis. Dét synes Lidl mange flere, fx mig 😉 var en god idé, og derfor har Wassim og Lidl teamet op. Jeg har allerede været i Lidl af flere omgange de sidste par uger og skaffe fx økologisk marcipan, som stadig er svær at finde i de danske supermarkeder. Men heldigvis ikke længere. WH-serien byder desuden bl.a. på øko-kylling, Pighvar fisk, maltmel, snaps og færdiglavede cocktails, blandt de mange produkter i WH-serien – selvfølgelig alt sammen til gode priser, som Lidl altid har. Jeg er fuldstændig vild med den nye WH-serie, fordi den opfylder hvad jeg går meget op i – at jeg får gode luksuriøse, produkter fra mindre lokale danske producenter, som ikke koster en bondegård.
Du kan finde produkterne på WH-serien HER.
Wassim himself har udviklet en vildt lækker konfektkage, som jeg har videreudviklet på. Min udgave er mere sukkerreduceret og så er den glutenfri. I opskriften har jeg brugt økologisk marcipan, økologiske mandler og økologiske kakaonips fra WH-serien. Opskriften kan nappes herunder, foruden opskriften på marcipanmuffins med nougatcreme.
Glutenfri konfektkage
Det skal du bruge til 6 personer
10 g pistacienødder (afskallede)
20 g mandler
20 g valnødder
100 g marcipan (60 % mandler)
100 g smør
3 æg
50 g mørk chokolade (50 %)
4 spsk Sukrin Gold med top
40 g glutenfri havregryn, malet til mel
15 g kakaonips
Sådan gør du
Karamellisér 2 spsk Sukrin Gold i en gryde, tilsæt alle nødderne, og rist dem af. Marcipan, 2 spsk Sukrin Gold og smør køres sammen i en røremaskine (hvis sådan en ikke ejes, da er det bare frem med mullerne). Når dejen er kørt sammen tilføjes æggene et ad gangen.
Nu hakkerne du de karameliserede nødder groft og vender sammen med 50 g mørk hakket chokolade. Kør havregrynene til mel i en minihakker og vend dem i blandingen. Hæld den samlede masse i en smurt springform – put evt. bagepapir i formen – og bag i 50 min.
Når kagen er bagt, drysser du den med kakaonips og stiller den på køl til den skal spises.
Du må endelig ikke snyde dig selv for de her glutenfri marcipanmuffins med nougatcreme. De smager også vanvittigt godt, og er tilmed nemme at lave, ligesom konfektkagen. Jeg brugte økologiske mandler, økologisk marcipan og økologisk (mørk) nougat fra WH-serien til disse muffins. Du kan også bruge den lyse nougat, som også findes i økologisk udgave.
Glutenfri marcipanmuffins med nougatcreme
Det skal du bruge til 6-8 muffins
2 gulerødder
1/2 æble
40 g (glutenfri) havregryn, malet til mel
2 æg
1 tsk bagepulver
1 spsk Fiber HUSK
10 mandler
40 g marcipan
1 dl (plante)mælk
1 spsk Sukrin Gold / et tryk honning
Topping
40-50 g nougat (jeg bruge den økologiske mørke nougat fra WH-serien)
30 g cream cheese
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 C.
Riv gulerødder og æble. Bland resten af ingredienserne (havregrynene skal males til mel) sammen og tilføj gulerod og æble. Fordel dejen i 6-8 muffinforme.
Bag de 6-8 muffins i ovnen i 15 min. Imens blender du 40-50 g nougat sammen med 30 g neutral creamcheese. Put det i en sprøjte/plastikpose.
Når dine muffins er bagt færdigt, skal de køles af inden de pyntes med nougatcremen.
SPIS <3
3 kommentarer til “Glutenfri konfektkage + marcipanmuffins med nougatcreme”
Hej. Jeg skal lige høre, hvad det er for nogle karameliserede nødder du bruger til konfekt-kagen?
Vh. Vibeke
Sorry, jeg har fået slettet en sætning. Den sættes ind nu, beklager.
Hej.
Det ser lækkert ud.
Tror du havregrynene kan skiftes ud med pofibre?