Wassim Hallal Lidl
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Glutenfri konfektkage + marcipanmuffins med nougatcreme

Annonce for Lidl

Wassim Hallal Lidl

Wassim Hallal WH Lidl

Som I der fast følger med på kanalen ved, går jeg meget meget op i god mad, økologi, gode produkter og ditto stemning. Alt fik jeg serveret i forrige uge da jeg tog vandflyveren til Århus for at spise på gourmetkokken Wassims michelinrestaurant, Restaurant Frederikhøj. Det er ikke hver dag den slags festligheder byder sig for Sydhavnskonen. Men ud over en udsøgt middag, fik jeg lov til at smage på flere af Wassims nye produkter fra hans luksusserie WH, der kun kan fås i Lidl. Tanken med WH-serien er, at at alle skal have råd til luksus, uden at gå på kompromis. Dét synes Lidl mange flere, fx mig 😉 var en god idé, og derfor har Wassim og Lidl teamet op. Jeg har allerede været i Lidl af flere omgange de sidste par uger og skaffe fx økologisk marcipan, som stadig er svær at finde i de danske supermarkeder. Men heldigvis ikke længere. WH-serien byder desuden bl.a. på øko-kylling, Pighvar fisk, maltmel, snaps og færdiglavede cocktails, blandt de mange produkter i WH-serien – selvfølgelig alt sammen til gode priser, som Lidl altid har. Jeg er fuldstændig vild med den nye WH-serie, fordi den opfylder hvad jeg går meget op i – at jeg får  gode luksuriøse, produkter fra mindre lokale danske producenter, som ikke koster en bondegård.

Du kan finde produkterne på WH-serien HER. 

Wassim himself har udviklet en vildt lækker konfektkage, som jeg har videreudviklet på. Min udgave er mere sukkerreduceret og så er den glutenfri. I opskriften har jeg brugt økologisk marcipan, økologiske mandler og økologiske kakaonips fra WH-serien. Opskriften kan nappes herunder, foruden opskriften på marcipanmuffins med nougatcreme.

Glutenfri konfektkage

Lidl WH

Lidl WH

Glutenfri konfektkage

Det skal du bruge til 6 personer

10 g pistacienødder (afskallede)

20 g mandler

20 g valnødder

100 g marcipan (60 % mandler)

100 g smør

3 æg

50 g mørk chokolade (50 %)

4 spsk Sukrin Gold med top

40 g glutenfri havregryn, malet til mel

15 g kakaonips

Sådan gør du

Karamellisér 2 spsk Sukrin Gold i en gryde, tilsæt alle nødderne, og rist dem af. Marcipan, 2 spsk Sukrin Gold og smør køres sammen i en røremaskine (hvis sådan en ikke ejes, da er det bare frem med mullerne). Når dejen er kørt sammen tilføjes æggene et ad gangen.

Nu hakkerne du de karameliserede nødder groft og vender sammen med 50 g mørk hakket chokolade. Kør havregrynene til mel i en minihakker og vend dem i blandingen. Hæld den samlede masse i en smurt springform – put evt. bagepapir i formen – og bag i 50 min.

Når kagen er bagt, drysser du den med kakaonips og stiller den på køl til den skal spises.

Du må endelig ikke snyde dig selv for de her glutenfri marcipanmuffins med nougatcreme. De smager også vanvittigt godt, og er tilmed nemme at lave, ligesom konfektkagen. Jeg brugte økologiske mandler, økologisk marcipan og økologisk (mørk) nougat fra WH-serien til disse muffins. Du kan også bruge den lyse nougat, som også findes i økologisk udgave.

Lidl WH

Marcipanmuffins med nougatcreme

Marcipanmuffins med nougatcreme

Glutenfri marcipanmuffins med nougatcreme

Det skal du bruge til 6-8 muffins

2 gulerødder

1/2 æble

40 g (glutenfri) havregryn, malet til mel

2 æg

1 tsk bagepulver

1 spsk Fiber HUSK

10 mandler

40 g marcipan

1 dl (plante)mælk

1 spsk Sukrin Gold / et tryk honning

Topping

40-50 g nougat (jeg bruge den økologiske mørke nougat fra WH-serien)

30 g cream cheese

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 C.

Riv gulerødder og æble. Bland resten af ingredienserne (havregrynene skal males til mel)  sammen og tilføj gulerod og æble. Fordel dejen i 6-8 muffinforme.

Bag de 6-8 muffins i ovnen i 15 min. Imens blender du 40-50 g nougat sammen med 30 g neutral creamcheese. Put det i en sprøjte/plastikpose.

Når dine muffins er bagt færdigt, skal de køles af inden de pyntes med nougatcremen.

SPIS <3

Lidl sortiment

Del på Facebook

3 kommentarer til “Glutenfri konfektkage + marcipanmuffins med nougatcreme”

  1. Vibeke Brandt

    Hej. Jeg skal lige høre, hvad det er for nogle karameliserede nødder du bruger til konfekt-kagen?
    Vh. Vibeke

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top