deluxe julefrokost lidl
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Deluxe julefrokost på budget!

Annonce for Lidl

deluxe julefrokost lidl

Det handler ikke om hvad vi spiser mellem jul og nytår, men hvad vi spiser mellem nytår og jul. Jeg er på ingen måde hellig, og spiser alt. Elsker ris a la mande, brune kartofler, andesaucen- og stegen. For mig er julen et gilde, en fest, en hyggelig tid hvor familien er samlet, og hvor man ses med venner og drikker vin, glögg og champagne. Det er en tid hvor man har mange aftaler, og derfor besluttede jeg mig for at holde en budgetvenlig, deluxe julefrokost på en hverdag.

Jeg havde inviteret min søster med familie, min far (min mor var i New York) og min gode ven Silas og hans kæreste herhjem. For at få lidt mere jul for klejnerne, som man siger, handlede jeg ind i Lidl. De har en Deluxe-serie, med en masse lækre, prisvenlige produkter, også mange der går godt i spænd med det store (sunde) julefrokostbord. Sundhed for mig handler nemlig ikke kun om en masse grønt, fisk og nul sukker. Jeg tror ikke på at det holder i længden at forbyde sig selv en masse, men det handler om at spise varieret og lade være med at spise for store portioner, selvom det er svært når der er så meget lækker mad 😉

Lidl julefrokost deluxe

deluxe lidl

Rødkålssalaten er en klassiker til jul. Jeg brugte et halvt rødkålshoved, granatæbler (fra frost – de ligger i Lidls frostboks), 3 appelsiner, 1 stor håndfuld valnødder. 

Til dressingen brugte jeg 2 spsk balsamico, 4 spsk olivenolie, salt, peber og et tryk flydende honning. Tip: I Lidl kan du købe 500 g. økologisk, flydende honning til 29,95. 

Sund julefrokost

Julefrokost

Lidl julefrokost

Julefrokost

Jeg serverede: rejer med æg og mayonnaise, stegt andebryst, rødkålssalat, grønkålstærter med parmaskinke, oste (cheddar & cremet urteost)  fra Deluxe-serien, daddelbrød til osten, gløgg, gløgg- og karrysild, vitello tonnato (italiensk specialitet), friskt rugbrød og franskbrød, snaps og vin. Vi havde en ægte deluxe aften 😉 

Normalt giver jeg den los til større arrangementer, for vi lever sgu kun én gang – og det gjorde jeg selvfølgelig også da jeg holdt min egen julefrokost. Jeg serverede dog en lidt anden udgave af den traditionelle ris a la mande til mine gæster, da jeg også elsker den alternative hytte a la mande (find opskrift senere i indlægget), med kirsebærsaucen.

Lidl har et stort udvalg af økologi, og derfor elsker jeg at handle i deres butikker. Men de går også enormt meget op i lokale samarbejder med danske producenter med en høj kvalitet. Jeg synes bl.a. deres Deluxe-serie har rigtig meget lækkert at byde på – og har I set at de sælger en 1,7 kg HEL parmaskinke i butikkerne lige nu? Martin er nyforelsket 😉 Så den købte jeg også til julefrokost bordet, og lavede nogle populære grønkålstærter med parmaskinke. Opskriften kan du finde herunder <3

Grønkålstærte med parmaskinke

Grønkålstærte med parmaskinke

Grønkål- og parmaskinke tærte

DET SKAL DU BRUGE TIL 4 PERSONER (SOM TILBEHØR TIL FX JULEFROKOSTEN)

Denne portion giver en almindelig tærte eller fire små (12 cm ø)

500 g grønkål (fås på frost)

100 g hytteost

2 æg

1 stor håndfuld revet mozzarella

1 rødløg

Parmaskinke (efter smag). Jeg købte en stor Deluxe-parmaskinke på 1,7 kg i Lidl, som jeg skar skiver af og toppede tærten med

Salt, peber

Færdig tærtebund, skåret i 4 lige store stykker (glutenfri udgave: 2 dl glutenfri havregryn mixes med mayonnaise til den er dej-fast. Fordel dejen ud i formene herefter).

(Alle ingredienserne fås i Lidl. Den hele parmaskinke er fra Norditalien og er i butikkerne nu. Resten – da den er stor, 1,7 kg – bruger vi på pizza, på rugbrødsmadder osv).

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180 C.

Det er en god ide at have optøet grønkålen, men ellers kan du tø den op i en gryde. Herefter tilsætter du hytteosten, æg, salt peber og halvdelen af den revne mozzarella.

Skær skiver af parmaskinken. Og ringe af rødløget. Fordel tærtedejen i fire lige store tærteforme (12 ø) eller en almindelig rund tærteform. Fordel grønkålsfyldet i dejen og top med parmaskinke, rødløg og resten af den revne mozzarella.

Bag tærterne i ovnen i 25 min.

Hytte a la mande

Hytte a la mande

DET SKAL DU BRUGE TIL TO PERSONER 

200 g hytteost

4 spsk piskefløde (pisket til flødeskum)

1 – 2 spsk Sukrin Gold (afhængig af hvor sød du vil have den)

1 tsk vanillepulver

2 spsk mandelsplitter

SÅDAN GØR DU

Mix det hele sammen. Hvis du kan få fat i frosne rabarber, kan du lave en rabarbergrød til topping (for den sundere udgave), ellers hæld en god kirsebærsauce ovenpå. I Lidl har de forskellige kirsebærsaucer, både ‘almidelige’ og gourmet-saucer, som er super lækre.

GlædeLidl Jul fra Sydhavnen 😉 

 julefrokost

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top