vægttab og sundhed
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Fup og fakta om sundhed og vægttab

Jeg er uddannet kostvejleder, og i den forbindelse synes jeg lige jeg vil dele lidt fup og fakta om sundhed og vægttab med jer. For feder maden du spiser efter kl. 20 mere end den du spiser om morgenen? Og er det bedre at bælle juice end cola?

vægttab og sundhed

Fup og fakta om sundhed og vægttab

 • Maden du spiser feder IKKE mere, bare fordi du spiser den efter kl. 20.
 • Gluten er IKKE usundt, hvis du ikke er glutenallergiker eller intolerant. Gluten er det protein der får brødet til at hæve, og hvis du er et helt almindeligt ikke-allergisk menneske, får du faktisk mere næring ved et glutenfrit brød end et ikke-glutenfrit.
 • Mælk er IKKE usundt for voksne. Det er der selvfølgelig mange for- og imod svar til. Men som udgangspunkt er det bestemt ikke dårligt for et voksens menneske, eller et barn, at drikke mælk. Du BEHØVER ikke mælk for at leve sundt og godt, men kan du godt lide det, så drik det (max en halv liter om dagen).
 • Juice er IKKE sundere end sodavand. Juice og sodavand indeholder begge enormt meget sukker.
 • Det er bedre at spise sundt end at dyrke motion? Nej, det kommer an på hvad sundt er for dig. Hvis du gerne vil tabe dig, er det klogt at starte med kosten. Men vil du gerne også forbedre din styrke, hjerte osv. skal der også motion til.
 • Taber du dig bedst ved at spise morgenmad? Nix, men for at holde et stabilt blodsukker dagen lang, er det en god idé, hvis du er en af dem der bliver hurtig sulten, at spise regelmæssigt så du ikke falder i slik- eller fritter fælden.
 • Men jeg sætter min forbrænding op ved at spise en masse chili? Du kender godt Chili Klaus, ik? Hvis du vil kunne se en kaloriemæssig forbrændigsfordel ved at spise chili, skal du spise 3 af verdens stærkeste chilier HVER DAG, før du reelt forbrænder mere end hvis du lader være. Måske drejer de tre chilier sig om 50 kalorier forskel, så jeg ved ikke om det er det værd? I det hele taget skal du droppe at spise spicy mad for at peppe forbrændingen op. Gør det kun fordi du elsker det. For det giver ikke noget brugbart på kaloriekontoen. Tag i stedet tre gange op og ned af trapperne, så slipper du for smerten ved at indtage verdens stærkeste chilier 😉
 • Er det sundere at spise flere små, end færre store måltider? Nej, det er ikke sundere. Igen – kun hvis du ikke er en der kan holde dit blodsukker stabilt, og nemt bliver irriteret. I sidste ende handler det kun om kalorieindtag.
 • Er det vigtigt at spise fisk? Ja, det er vigtigt. I det hele taget er det vigtigt for din sundhed og krop hvor meget du spiser af hver enkelt fødevare. Men det kan jeg jo hjælpe dig med at lægge en god og nem plan for, når jeg til februar bliver kostvejleder 😉
 • Kan kosttilskud erstatte min mad? Nej, ingenting er så sundt som den rigtige (utilberedte, friske) mad. Hvis du mangler nogle vitaminer kan din læge vurdere hvilke det er, men som udgangspunkt får de fleste danskere de vitaminer og mineraler vi har brug for gennem en varieret kost.
 • Kan man tabe sig på pulverkure? Ja, men det er ikke holdbart. Det er dog heller ikke farligt, fx at være på Nupo-kuren i en kortere periode. Men det kræver en livsstilsændring at tabe sig – og holde vægten efter. Dét kan en pulverkur ikke fixe for dig.
 • Bliver du et åndssvagt lykkeligt menneske af at leve restriktivt, udelukke en masse fødevarer fordi de feder eller indeholder sukker? F****** nej! Du dør langsomt 😉 Mange tror jeg prædiker om en (røvsyg) sund livsstil herinde på domænet, men jeg spiser selv ALT, undtaget bacon, fordi jeg ikke kan lide smagen ;). Jeg tror slet ikke på et asketisk liv, jeg tror på et liv, fuld af nydelse og madbegær – og det lever jeg selv efter. Jeg spiser en masse grønt i hverdagen fordi jeg føler mig friskere, det smager godt og selvfølgelig fordi jeg ved at det er godt for mig, fordi jeg gerne vil være sund og holde mig rask. Men jeg bæller også rødvin til den store guldmedalje når chancen byder sig, og kører fritter fra Den Gyldne Måge ned med en stor Big Mac eller to on the side, engang i mellem. For er et sundt at leve afholdende? DET tror jeg ikke på!

Og lige nu trænger jeg til et glas rødvin, for det hele handler om balance, Jeg tror ikke på et restriktivt liv 😉 NYD DET LIV, FOR HELGOLAND <3

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top