May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Glutenfri pizzasnegle – sprøde udenpå, bløde indeni

b341379f-e6bc-42b3-a50d-ff4f6a181fc2

Reklame for Gram

7e83a8eb-2746-4c64-bcd3-14d76cd418e8

f5de08d7-164a-4a44-a945-f24fc6d688fe

De her glutenfri pizzasnegle bliver super luftige og har en lækker sprød skorpe. Og de er oven i købet nemme at lave. Jeg vidste ikke før jeg fik min dampovn fra Gram, at brød og boller også får en meget bedre konsistens ved damp end i en almindelig ovn, men det er utroligt hvad funktionen gør ved brødet. Når jeg damper maden kan jeg med forskellige indstillinger på min dampovn udføre 100 procent damp eller kun delvis damp, afhængig af hvad jeg skal lave. Det er fx godt at kombinere damp og varmluft under brødbagning, da damp får brødet til at hæve godt op, mens luftvarmen giver brødet en sprød skorpe. Man kan justere dampen og temperaturen på ovnene fra Gram afhængigt af hvad man skal lave. Der er nemlig automatiske indstillinger på fx brød, grøntsager, fisk osv. der kræver forskellig tilberedningstid og temperaturer. 

Det skal du bruge til 12 pizzasnegle 

DEJEN 

500 g lys glutenfri melblanding, fx fra Sempler

1 pakke tørgær

4 dl koldt vand

2 spsk gul Fiber HUSK

3 tsk salt

4 spsk olie

FYLDET 

1 dåse flåede tomater

1 fed hvidløg, presset

1 stor dåse tomatpure

1 spsk olivenolie

Evt lidt tørret oregano

Valgfrit fyld – revet ost (mozzarella), skinkestrimler eller opskåret pølse som fx chorizo

c12773c7-7a6d-4ebb-9c77-df6bd2201469

9bcd6149-3978-4a11-8859-a02e79ef4461

Sådan laver du de glutenfri pizzasnegle 

Mix halvdelen (2 dl) af vandet med Fiber HUSK og tørgær. Rør godt rundt og lad det hvile et par minutter. Tag 450 g glutenfri mel i en skål og bland resten (2 dl) af vandet i sammen med olien. Hæld vandet med Fiber HUSK og gær i skålen. Brug meget gerne en køkkenmaskine hvis du har en til at røre dejen godt rundt, ellers skal der bruges håndkraft nu, venner! Hvis dejen ikke hænger godt sammen, så tilføj resten af melet til dejen.

Form nu 12 pizzasnegle, ved at lave lange pølser som vist længere oppe. Læg dine pizzasnegle på et stykke bagepapir, på en bageplade. Bland saucen (fyldet) sammen og fordel over de 12 pizzasnegle. Hæld vand i bunden af ovnen. Dampovnen fra Gram har sin egen fordybning til netop dette formål. Der skal en halv liter vand i bunden af ovnen inden der tændes for dampfunktionen. Til disse pizzasnegle bruger jeg dampfunktionen til “boller”, der automatisk indstiller bagningen til 25 min. på 180 C.

Det er dog en god idé at holde øje med pizzasneglene efter 15-20 min. for at se om sprødheden allerede er blevet perfekt her. Hvis ikke du har en dampovn kan du stille pizzasneglene på 225 C og give dem et kvarter i ovnen. Men dampen gør altså noget særligt ved pizzasneglene – den bevarer dem bløde og saftige indeni, og sprøde udenpå.

Efter bagning tages de ud af ovnen og køler af på en rist inden de spises. De er perfekte at give ungerne eller dig selv med i madpakken!

773c5cda-6a7b-4af5-aaf1-fcbd78930de4

6ea22105-ed56-4813-b309-357533778163

Del på Facebook

1 kommentar til “Glutenfri pizzasnegle – sprøde udenpå, bløde indeni”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top