dumpling opskrift
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Dampede dumplings med kylling, spidskål og brune svampe

Reklame for Gram 

dumpling opskrift

dumpling opskrift

Efter vores rejse til Malaysia i september, er jeg igen blevet mindet om hvor super lækker asiatisk mad er. Der er så mange krydderier, smagsfulde olier og fyldige smage i deres retter, og derfor kastede jeg mig ud i at lave dampede dumplings i min dampovn fra Gram. Den har nemlig en særlig dampfunktion. Det er længe siden at de professionelle kokke gik over til dampovne, og det er efterhånden også noget tid siden, at Sydhavnsmoren røg med på bølgen 😉 Grunden er simpel – en dampovn sikrer nemlig, at maden ikke tørrer ud i ovnen, ligesom maden bevarer bedre farve og tekstur. Maden bliver mere saftig – og det smager HELT vildt godt at dampe fx fisk og kylling i en ovn, smagen er helt, helt anderledes end i en almindelig ovn.

DAMPEDE DUMPLINGS MED KYLLING, SPIDSKÅL OG BRUNE SVAMPE 

Retten er til 4 personer

 

Det skal du bruge

Fyld:

300 g kyllingebrystfilet/hakket kyllingekød

3-4 forårsløg, finthakkede

en håndfuld fintsnittet spidskål

1/2 bakke brune champignon (ca. 100-150 g.), finthakkede

1 fed hvidløg, presset

1 æg

2 tsk majsstivelse

2 spsk lys soja

1 tsk Sukrin Gold

1 spsk soya

1 spsk sesamolie

Salt & peber

1 pakke (200 g)  wonton dej (kan købes i asiatiske købmænd, fx på Istedgade)

En pose grønne, frosne bønner – dampede/kogte, som tilbehør

dumpling opskrift

Sådan gør du

Hak kyllingebrystfileten i meget små stykker og bland med resten af ingredienserne til fyldet.

Pak dine små firkantede wonton-plader ud af æsken, efter optøning (de ligger på frost i butikken). Kom en lille spsk fyld i midten af hver dumpling. Gør kanterne våde med lidt vand og fold wonton-pladen sammen til en lille pakke. Jeg synes designet på Det er en hverdagsluksus at have en indstilling der hedder “damp” på min ovn, som jeg blot skruer over på, efter at have fyldt en lille fordybning i bunden af ovnen, med en halv liter vand. Men har du ikke en af Grams ovne med dampfunktion, så kan du sætte et vandfast fad i bunden af ovnen i stedet. Nu skal de asiatiske dumplings bare have 8-10 minutter i ovnen på en bageplade med låg (eller i en Römertopf), til de er færdigdampede på 100 C. Jeg sætter den på “grøntsager i skiver”-indstillingen på min Gram dampovn, som indstiller sig automatisk på 95 C, og giver dem 8-9 minutter.

Imens dine dumplings står i ovnen og damper for fulde gardiner, kan du dampe dine grønne bønner samtidigt, eller blot give dem et hurtigt opkog i en gryde med vand. Vend dem gerne i en omgang (plante)smør, når de er færdige og strø lidt flagesalt over dem.

Servér straks med dip

Dip

2 spsk lys soja

1 tryk flydende honning eller Fiber Sirup Gold (sukkerfrit alternativ)

1 tsk sesamfrø

1 spsk sesamolie

1 tsk eddike

Bland det hele og sæt i en lille skål, som du kan hælde over dine dumplings /dyppe dine dumplings i. 

Læs også

One pot indisk dahl på budget – forberedt på 5 minutter 

 

Gram

Sæt endnu en bageplade ovenpå pladen med dine dumplings, så de er “lukket inde” mens de damper. Her har jeg netop taget pladen ovenpå af, da de er færdigdampede. 

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top