Veganske sukker-og glutenfri havrekiks
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Veganske, sundere gluten- og sukkerfri havrekiks

Jeg er jo lidt doven anlagt, så der er ofte røget en rulle kiks fra supermarkedet i kurven, fordi jeg ikke orkede at lavede dem selv.  Jeg troede at det var meget besværligt og tog lang tid. Men jeg har fundet ud af at det er vildt nemt at lave de her veganske, sundere gluten- og sukkerfri havrekiks. De her havrekiks siger Uma og Sofus er “verdens bedste” kiks. Og det er sgu da ikke så dårligt endda, når jeg tænker på hvor mange forskellige slags kiks de har smagt i løbet af deres 4- og 6 år. De er endda sukkerfri (og glutenfri til dem der ikke tåler dén slags), og lige til at smide ned i madpakken, som en sund snack, til hverdag. Ligesom alle de opskrifter der er i min kagebog, som liiiiige om lidt kan købes HER 🙂

Veganske sukker-og glutenfri havrekiks

Det skal du bruge til 15 veganske, sundere gluten- og sukkerfri havrekiks

3 dl (glutenfri) havregryn

1 lille, moden banan

2 tsk kokosolie

1 spsk Sukrin Gold

Lidt vanillepulver & kardemomme

En knivspids salt

Find 9 glutenfri og sukkerfri opskrifter her 

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 C.

Knus havregrynene til mel i en minihakker. Blend med øvrige ingredienser til en fast dej.

Rul dejen ud i en lang, rund pølse, så den ligner en rulle marcipan. Skær 15 stykker og flad dem ud til 15 havrekiks.

Bag havrekiksene midt i ovnen i 15 min.

Tag dem ud af ovnen, flip dem over på en rist og lad dem køle af.

Nu kan de spises, men du kan også gemme dem i en tætlukket beholder i nogle dage. Bag evt. dobbeltportion.

Find mange flere sukker- og glutenfri opskrifter HER. 

veganske havrekiks

Del på Facebook

4 kommentarer til “Veganske, sundere gluten- og sukkerfri havrekiks”

 1. Hej May
  Jeg har prøvet et par gange at bage disse, men hver gang bliver de noget hårde og lidt seje når man tygger i dem og bestemt ikke kikseagtig sprøde. Gør jeg noget forkert, eller er det bare sådan de er?
  Hilsen Anette

  1. Hmm, de bliver ikke sprøde som knækkende cookies nej, men jeg synes de bliver rigtig gode? 🙂

 2. De ser gode ud, jeg vil dog helst ikke bruge sukrin, tror du det bliver noget helt andet hvis jeg kommer en dadel eller to i?
  Tusind tak for alle dine fantastiske opskrifter 🙂
  Bedste hilsner
  Lizette

  1. Det tror jeg sagtens du kan – eller alm. sukker 🙂 Tak for søde ord, god dag, KH May

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top