Flexbolig Lolland
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Vi har budt på et hus!

Reklame for Flexbolig

Flexbolig Lolland Flexbolig Lolland

Ja, vi har budt på et hus! Jer der har fulgt med herinde i noget tid, ved at jeg virkelig drømmer om græs mellem tæerne og frisk luft i kinderne, at jeg drømmer om et hus, hvor mine unger kan løbe ud i haven, under den åbne himmel. Vi har kigget på hus i et par år nu, men været i tvivl om vi turde tage springet. Indtil mavefornemmelsen var der, da mine forældre gik med på idéen om at finde et fælles, isoleret fritidshus som er helårsanvendeligt, men ikke har bopælspligt. Så kan vi beholde Sydhavnshytten (lidt endnu) og samtidigt få have, indenfor en køretur på max et par timer.

Vi har faktisk budt på et sommerhus i Vejby, tæt på min fars ven, som vi faldt pladask for – det var helårsanvendeligt, havde en flot, stor park-lignende grund og ligger kun 400 meter fra Kattegat. Men det er dyrt. Og vil vi ofre så mange penge hver måned for at have et fristed vi måske ikke får brugt hver måned? Men da jeg hørte om Flexbolig åbnede der sig en ny, meget interessant mulighed, vi ikke havde tænkt på.

En Flexbolig er et helårshus uden bopælspligt, som man selv vælger om man vil bo fast i hele året – eller anvende som fritidsbolig – et ekstra hjem! Man kan altså bo i sin Flexbolig så meget man lyster, uden begrænsninger, i modsætning til sommerhuse, som man ikke må bo permanent i. Jeg synes det er meget fristende med en sådan bolig, idet vi kan kombinere vores liv i byen med et fritids-getaway på landet – vi kan altså få det bedste fra begge verdener.

Flexbolig LollandFlexbolig LollandFlexbolig Lolland

I en forlænget weekend sidste uge tog jeg min familie; mine forældre, min søster, hendes kæreste og baby og min egen lille familie med til Errindlev på Lolland! Vi havde lejet et sommerhus for at se om det var os, det dér med at bo sammen under samme tag (igen) og have et sommerhus. Og det kan jeg love jer for at det var! Vi nød de tre dage vi havde sammen på gården vi havde lejet, der lå 200 meter fra vandet, med den skønneste have, hvor jeg fik taget nogle virkelig pæne Insta-venlige billeder 😉 Om lørdagen havde vi inviteret min mands familie ned på gården for at fejre Sofus 4års fødselsdag og der var god plads i huset til at vi alle kunne være der. Når vi samles i Sydhavnshytten er det altid trængt, så det var virkelig skønt, at vi ikke behøvede at mase os sammen – og vi gik både tur i den smukke Syddanske natur, var på skattejagt i den spændende, store, krogede have, og spillede pool og bordtennis i “festrummet” som Uma kaldte det tilstødende lokale, hvor vi hver aften gik ind for at spille. Vi samledes i det rum hver aften, og både ungerne og vi voksne synes det var så sjovt, at vi nu kigger efter en fritidsbolig med plads til mange mennesker – med muligheden for også at få sådan et rum.

Der er utroligt mange spændende steder at besøge på Lolland, så vi kunne snildt havde brugt en uge eller mere dernede i denne omgang, men vi har aftalt at tage tilbage – hvis ikke vi ender med at købe Flexbolig dernede, for det er vi virkelig blevet lune på.

Huspriserne er favorable, man kan få en istandsat Flexbolig til ca. en halv million hvor hele familien kan samles hvis man vil dét, eller hvor vi blot kan tage ned i weekenderne og i ferierne – hvor jeg sågar kan trække stikket et par dage på en lille getaway og arbejde. At sidde i stille omgivelser uden larmen fra byen og uden at forstyrres af dagligdagens overspringshandlinger og arbejde – det forestiller jeg mig vil være produktivt og ikke mindst virkelig sundt for en lidt stresset Københavner-knold. Jeg glæder mig også allerede til at hive mine venner og deres familier med 😉  Jeg er virkelig lun på ideén.

Vi afventer stadig svar på buddet vi har lagt nordpå, men i mellem tiden er vi gået hen og blevet i tvivl. Man kan få så meget mere (natur) for pengene i Syddanmark, hvor der er så smukt og roligt. Vi sluttede faktisk vores ferie af med at tage forbi Knuthenborg Safaripark som ligger tæt på Maribo (hvor vi også var forbi og kigge – jeg laver jeg guide til Lolland indenfor nogle dage, for der er SÅ mange fine ting at tage dertil for at se). Min far, som aldrig har været der, var helt på røven over hvor stort det var – og at man kom så tæt på dyrene. Der gik en tiger lige foran vores bil, og en kamel stod længe foran bilen og spiste, så vi måtte vente med at køre. Det er virkelig en oplevelse, man skal have med på Lolland.

Hvad der sker med huskøb og os ved ingen, men helt sikkert er det, at jeg er blevet forelsket i Syddanmark, og at jeg skal tilbage igen inden der går for lang tid. Måske i vores eget lille hus – dén tanke er god, synes jeg <3

Flexbolig Lolland Flexbolig LollandFlexbolig Lolland Flexbolig Errindlev Lolland

Del på Facebook

4 kommentarer til “Vi har budt på et hus!”

  1. Det lyder spændende hvad I vælger:-)
    Syddanmark er jo smukt og billigt, godt badevand hist her og alt de.
    Glæder mig til at følge jeres vej med hus:-)

    1. Ja, det virker til at være et super sted. Men ‘uopdaget’ eller udskældt, hvilket er synd. Men sådan har det også været med Sydhavnen jo, og vupti, i dag er det skide eftertragtet!

  2. Altid hyggeligt at læse dine indlæg. Hvor lyder det skønt med en bolig uden for byen. Og Lolland er helt klart et dejligt sted. Bor selv i Herlev med min lille familie, men er født og opvokset på Lolland og vores familie bor der stadig. Så vi er tit forbi. Held og lykke med jeres kommende fristed 🙂

    1. Hvor dejligt at høre, tak for det <3 Hvor på Lolland er du vokset op? Vil du anbefale nogle særlige steder på Lolland ift sommerhus /flexbolig hvor der er gode bademuligheder og en hyggelig atmosfære? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top