Indisk dahl
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

One pot indisk dahl på budget – forberedt på 5 minutter

Reklame for Gram

Indisk dahlIndisk dahl

Al mad med ordet “indisk” får mit mundvand til at løbe. Og når jeg så oven i bøtten kan spise indisk dahl, lavet på one pot-måden, dvs. at alle ingredienser blot smides i en gryde / en Römertopf og herefter bages i min Gram ovn i halvanden time, og kun tager 5 minutter af forberede – så er jeg yderst game! Det er endda en virkelig budget-venlig ret, som både børn og voksne elsker! Her får du opskriften på den lækreste indiske, spicy linsesuppe, der fik min svigermor til at stikke mig opskriften right away (hun er ellers kræsen), som er lavet af mig selv, men bagt af min fantastiske ovn.

Min ovn har et ekstra stort ovnrum på 65 liter, så jeg laver ofte store portioner, deler dem op i fryseposer og fryser det ned, så jeg slipper for at lave mad dagligt. Jeg synes det er sjovt at eksperimentere i mit bette køkken, men jeg synes også det er rigtigt vigtigt at vi tænker på miljøet og derfor sparer på energien. Dét kan man bl.a. gøre ved at erhverve sig en energisparende ovn, som varmer hurtigt op, og som man kan indstille til selv at slukke.

Når jeg laver den indiske dahl sætter jeg ovnens SMART-timer på en time så jeg ikke behøver at holde øje med tiden, fordi ovnen går ned i temperatur til sidst, så det hverken brænder på eller bruger unødig energi – den funktion er jeg helt vild med! Og den selvrensende funktion er jeg, som en ofte træt, og lidt doven mor, også ret tosset med 😉

Nap opskriften på min svigermors nye livret herunder:

Det skal du bruge til one pot indisk dahl til 4 personer

400 g. røde linser (i pose)

3 håndfulde, fintsnittet spidskål

1 lille dåse tomatpuré

1 dåse kokosmælk (400 ml)

1 dåse flåede tomater (400 ml)

3-4 fed hvidløg, finthakket

1 løg, finthakket

1 spsk finthakket frisk ingefær

2 tsk rød karrypasta

2 tsk (gul) karry

1 tsk stødt spidskommen

1 tsk stødt koriander

1 liter grøntsagsbouillon

Salt, peber

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180 C varmluft / 200 C almindelig ovn.

Put alt i en tykbundet gryde / en Römertopf med låg. Bland rundt. Stil gryden midt i ovnen og bag din indiske linsesuppe – dahl, i 60 minutter. Løft låget og rør suppen rundt. Tilføj evt et skvæt vand hvis du ikke synes suppen er tynd nok. Sæt låget på igen. Bag endnu en halv time. Nu er suppen færdig og du smager den til med evt. ekstra salt og peber. Servér gerne med frisk koriander på toppen, (glutenfri) naanbrød og selvfølgelig et godt glas rødvin.

Indisk dahl Indisk dahl

Del på Facebook

5 kommentarer til “One pot indisk dahl på budget – forberedt på 5 minutter”

  1. kan man evt koge det på et normalt komfur, hvis man ikke som mig har en Römertopf med låg?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top