Perhentian Island
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

REJSEGUIDE | Rejsebudget Malaysia – hvad koster ferien?

Annonce for Jysk Rejsebureau 

Perhentian Island Perhentian Island Long Beach

For 10 dage siden udgav jeg indlægget “Maden i Malaysia”, hvor jeg tog jer med rundt den første uge på vores familieferie i Malaysia; i Melaka og Kuala Lumpur. Vores ferie er arrangeret af Jysk Rejsebureau, som har et imponerende kendskab til de fleste rejsedestinationer i verden, og har rejsespecialister der har hjulpet os med alt vi behøvede, når nu vi skulle på ferie i det store udland – til Malaysia. Jeg har rejst med dem før, og gør det helt sikkert igen. De har skræddersyet vores rejse ud fra hvad vi gerne vil opleve på ferien og hjulpet og guidet os med at finde de rette valg – fordi de har et kæmpe kendskab til mere end 140 lande i verden. Mange har undervejs på min Instagram @sydhavnsmor.dk spurgt til budgettet for vores ret så vilde ferie (som også kan følges på tæt hold på ovenstående IG-konto) – hvad koster rejsen?

Valget faldt på Malaysia fordi det er er super børnevenligt land – trygt, billigt at leve i, smukt og fordi landet både har pulserende storby, kultur og historie,  wildlife (junglen) og bountyøerne. Ja, faktisk alt hvad man går og drømmer om, at hive sin familie med til. Vi har nu været i Malaysia i 16 dage og oplevet så meget at det føles som vi har været her i flere år – på den gode måde. Samtidigt føler jeg lige vi er kommet fordi tiden er suset afsted fordi vi konstant har været opslugt af nye, spændende eventyr. 

Det her er bare fantastisk – og vi har heldigvis stadig nogle dage igen! 

Den første uge spenderede vi således. Efterfølgende tog vi til Taman Negara. 

Taman Negara

Taman Negera

Efter en fire timers køretur, mellem millionvis af palmetræer i bil fra KL (hvad malajerne i daglig tale blot kalder Kuala Lumpur), ankom vi midt i junglen – i Taman Negara. Derhjemme passerer vi skilte på vejene, så vi kan være obs på dyr som hjorte der kan krydse gaden, her var der skilte med elefanter (!). Vi skulle sejle med en lille båd over en flod for at ankomme til vores hyggelige familie-cabin Mutiara Taman Negara Resort, med aber kravlende på taget og i træerne rundt. Tigere, elefanter og bjørne vandrende i området rundt huset. Pretty scary, yes. 

Hvis ikke vi spiste på resortets restaurant som kostede det firdobbelte af andre gennemsnitlige restauranter i landet, krydsede vi floden i en lille båd der lå forneden af trappen fra resortet. Med båden tog det 30 sek over vandet, og kostede 1 RM (ca 1,5 kr) pr mand. På den anden side af floden lå der flere flydende, primitive, men meget autentiske og hyggelige malaj-restauranter hvor vi kunne spise et måltid mad for 8-10 RM. 

Canopy walk, sejltur på floden og jungle Night walk 

Der var flere forskellige udflugter vi kunne tage på i Taman Negara – Malaysias ældste regnskov. Og er man en bangebuks må man lige kvinde sig op. For selvom vores guide kun havde spottet to tigere med egne øjne på 10 år, vandrer de rundt i området – rundt der hvor vi boede, spiste og gik. 

Jeg har før været dybt inde i en jungle, i Pantanal i Brasilien, hvor jeg svømmede med alligatorer, var helt close up med en anakonda, og boede på nogle træpæle der holdt et primitivt hus hvor der nedenunder løb pumaer rundt. Men dengang kunne (næsten) intet skræmme mig, for jeg var bare mig. I dag har jeg to baryler der gør at min dagligdag aldrig bliver kedelig! De er mega modige – langt mere modig end jeg nogensinde har været! 

Uma gik nightwalken med vores guide og Martin – midt inde i junglen, i bælgmørke. Desværre blev hun uheldigvis stukket af en bi på øret så turen blev ikke heeeelt som forventet, men dagen efter var alt glemt om stikket, og så var historien om turen i mørket udelukkende spændende og sej. Vi var også på canopy walk – i 45 meters højde gik vi fra trætop til trætop på nogle slingrende hængebroer, og mit hjerte pumpede så hurtigt at jeg var ved at besvime ag skræk. Ungerne ville løbe over – de var slet ikke til at slå ud, og synes slet ikke var scary! 

Helt ærligt, så var vi alle fire helt på røven over hvor fed en oplevelse det var! 

Ingen er nogle sinde blevet overfaldet i Taman Negara (de vilde dyr er mere bange for os end vi er for dem, så de søger ikke mennesker) og det er en meget børnevenlig oplevelse, det er langt værre for mødrene 😉 

Sejlturen langs floden var magisk. 

Vi sejlede i en lang, tynd båd med motor gennem floden i fuld fart – så aber, store skildpadder og vandøgler undervejs og endte med at lægge til ved en stensamling hvor ungerne soppede og fandt fine sten, blev malet på armene med farvede sten og nød livet i fulde drag. Indtil vores guide fortalte os at lige dette sted var der hvor tigerne ofte var, og svømmede over floden – så panikkede mammaen og ville retur i båden, hah. Jeg mistænkte lidt guiderne for at gøre historierne en anelse mere spændende overfor typer som mig, der har små nosser 😉 På vej tilbage af den lille junglesti til båden så vi friske elefantspor, hvilket på en og samme tid var imponerende, spændende og skide skræmmende. De store dyr var lige rundt os, og jeg prøvede at virke modig overfor børnene men i virkeligheden sitrede hele min krop af adrenalin. Guiderne havde som sagt ikke set en tiger mere end et par gange hver især efter mange års arbejde i junglen, og ingen var overfaldet, men bare tanken om at de måske stod tæt på og observerede os… MEGA spændende og en af de vildeste – og absolut sejeste oplevelser NOGENSINDE! Og jo… jeg ville til enhver tid gøre det igen! 

Lige så snart vi hoppede på båden for at tage videre til Kota Bharu savnede jeg allerede Taman Negara. Stemningen på stedet var intens, oplevelserne unikke og fantastiske og jeg vil til hver en tid anbefale ALLE – store som små, at tage hertil for at få disse særlige oplevelser med i bagagen. 


Kota Bharu 

Her lavede vi et pitstop mellem junglen og bountyøerne. Byen i sig selv er i mine øjne ikke meget værd, men at nappe en overnatning på det fine sted Pesir Belenda der huser den fineste have og 7 træ-villaer man kan leje i den lille village udenfor byen, er alligevel nævneværdigt. Her sov vi to nætter efter en længere køretur fra Taman Negara. Stedet var fuldt booket af andre familier, primært hollændere – som ejerne også selv er, og som de fleste turister i landet stammer fra. Tæt på det fine resort var vi – på gåben – på batik- workshop hvor vi alle fire lavede vores egen kunst på er stykke klæde der efterfølgende fik den rette behandling, som vi kunne tage med hjem til DK. Det havde Jysk Rejsebureau sørget for at booke til os hjemmefra – prisen var 35 RM per mand, hvilket er yderst fair for en workshop der var så underholdende og særlig og tog 1 1/2-2 timer. Et minde for livet. 

Den nærliggende thai-restaurant fik vi begge dage et lift til i bil af et hollandsk ældre par der også boede i en af træhytterne. Der spiste vi alle fire mad for 12-17 RM i alt (altså max 26 kr!) dog uden drikkevarer, men de kostede ikke mere end 1-2 RM stykket. Så det ER muligt at spise helt vildt billigt i Malaysia hvis man tager de små lokale spisteder, som ikke er overrendte af turister. I det hele taget vil jeg faktisk sige at Malaysia ikke virker særligt over-turistet, hvilket er drønlækkket! Først nu, på Perhentian Island, har vi mødt de første danskere. Malajerne er gode til at lege turister i eget land, og derfor møder man folket når man rejser rundt, hvilket giver en mere intens rejseoplevelse, ifølge mig. 

Perhentian Islands 

Øerne der af flere kaldes verdens smukkeste øer. Vi startede på Long Beach på “den lille ø” Kecil, hvor vi boede på det luksuriøse Bubu Villa – her havde vi det latterligt lækkert i nogle fine familievillaer som lå på selve stranden. Seks nætter og dage spenderede i den lækre nord-ende af stranden, hvor vi dagligt badede i det gennemsigtige vand, som var yderst børnevenligt da man skulle langt ud før det blev dybt. Ja, ungerne løb selv ud i vandet imens vi voksne lå og observerede dem fra vores strandseng under de fine palmeblads-parasoller som hører til Bubu Villa. Dykkerturen – “den lille” var vi på den næstsidste dag hvor vi svømmede med sorttippet revhaj på over en meter og en kæmpe stor havskildpadde – det var en vild oplevelse! Turen kostede 40 RM Per voksen og 20 for børnene og tog næsten tre timer. Det var også her vi smagte en helt nyplukkeg kokosnød – det var ikke dårligt! 

Generelt er malajerne super høflige, elsker børn og et dejligt folkefærd. Når du spiser ude er stemningen rimelig nonchalant og du skal ikke regne med at spise samtidigt med de andre ved bordet, for man får bare serveret maden når den er klar – men der vænner man sig hurtigt til, og det er på en eller anden måde også en del af charmen ved stedet. At det er rimelig afslappet og man ikke tager tingene så tungt. Vi når nok det hele alligevel… 

På Besar – den store Perhentian Island ø skal vi være de sidste tre dage, og det glæder vi os også meget til. Det skulle være lige så eksotisk som Long Beach, som har været helt magisk!

Fra strandene går der hele tiden små både rundt til andre strande og mindre byer på øerne, så man kan sagtens komme rundt og opleve mens man er her. Bådene er billige at tage – mellem 10-15 RM for en sejltur per hoved. En af mine IG-følgere, Marianne har været så sød at tippe om de gode steder på Perhentian og hun beskriver Turtle Beach (som nemt kan nås med båd, men hvor man selv skal tage mad og drikke med til fordi der ingenting er andet end sine hedeste strand- og vand drømme) som bounty a la Robinson, så den strand er på to-do listen! 

Hvad koster det at spise ude i Malaysia? 

Maden koster mellem 5-80 RM afhængigt af hvor du spiser (ø-priserne er skruet op i forhold til fastlandet)- Bubu Villas er dyrt at spise på, men også i en anden kategori. Her er der mere posh og “rent” hvor jo længere ned af stranden du går i den anden retning støder på flere low budget restauranter med lokal og vestlig mad, som mange backpackere spiser på. Maden er ikke dårlig her så her spiste vi mange gange fordi vores budget ikke var til at spise dyrt hver dag. Vi brugte ca 60-70 RM (95-110 kr) på mad til os alle fire inkl vand/sodavand. Jeg elsker thaimad og spiste derfor både grøn kylling i karry og Tom Yam som er møg spicy og hamrende lækkert. Maden her er nemlig en blanding af flere asiatiske køkkener som thai, malaj- og det indiske. 

Stemningen om aftenen er ret meget lig ø-stemningen i Øst-Thailand (Perhentians ligger heller ikke langt fra grænsen til Thailand), barerne popper op, musiker spiller højt på stranden og der er flere der optræder i mørket langs vandkanten mens folk danser og hopper rundt og er glade, alt imens der tændes op for de store grille på stranden for der serveres også BBQ – øerne er kendte for deres bedste fiske-BBQ i øst- Malaysia. 

Ungerne var ellevilde for aftenlivet på stranden, elskede at se shows, hoppe rundt og fjolle – vi andre elskede sprutten vi kunne bane os vej til imens 😉 En drink, fx en mojito på stranden kostede 15 RM. 

Hvad er vores budget? 

Det kan være svært at fastlægge et budget før man ankommer til et land, man ikke har besøgt før man kommer, når man ikke kender til prisniveauet. Alligevel havde vi en idé om hvad vi havde mulighed for at sætte af til rejsen undervejs – morgenmad var inkluderet alle dage på vores hoteller (jeg laver snart en ultimativ rejseguide til Malaysia med ALLE tips, navne på hoteller, spisesteder, oplevelser osv.) så vi skulle lægge penge til side til frokost, aftensmad og lommepenge (oplevelser, taxa mm.). 

Vi havde regnet med at bruge ca. 10.000 kr på tre ugers ferie for 2 voksne og 2 børn – når fly, hotel, transport mellem stederne og morgenmaden var betalt. Lommepenge til shopping er ikke medregnet. 

Holder det? 

Vi har som sagt været afsted i 16 dage og i alt har vi hævet ca. 10.000 kr kolde cash, der er i byerne hæveautomater, men på øerne skal man hæve i forvejen – og har penge tilbage til resten af ferien. Dagsbudgettet de sidste dage er på 270 RM for os alle fire (420 kr) – til frokost, aftensmad og drikkevarer, is mm. Det kan man sagtens leve for, selv her på de lidt dyrere øer. Oplevelse som dykning og massage er eksklusiv det her budget. Men det er muligt at leve meget billigt i Malaysia – også selvom man godt kan lide at leve godt (som jeg på mine ældre dage sætter stor pris på). 

Prisliste over hvad tingene koster i Malaysia

Flaskeøl – international (Carlsberg) : 40 kr, en Tiger dåseøl koster mellem 15-20 kr på en bar

Et glas vin på en restaurant/hotel: 30-60 kr (øl og vin er meget dyrere end hård sprut)

Et måltid mad i foodcourt/streetfood: 5-15 kr 

Et måltid mad på en finere restaurant: 40-100 kr 

Taxa (4 km i KL – Kuala Lumpur): 30 kr 

Taxa langdistance (2-3 timers køretur): under 200 kr 

Indgang til oplevelser (templer, museer, guidede ture i junglen mm): 10-140 kr 

En ispind/vaffelis: 3-10 kr 

En sodavand: 3-5 kr i butikken, 5-10 kr på restaurant 

Massage (du kan få massage ligesom i Thailand de fleste steder) priserne i storbyerne ligger på ca 100 kr timen, mens det koster 140 kr på øerne. 

Hostel/hotel: 40-1000 kr 

Hvad kan man shoppe i Malaysia?

I hovedstaden KL kan du købe ALT! Her er både et kæmpestor Chinatown, som sælger alt mellem himmel og jord af dimsedutter og fake mærke-tasker (sågar Fjällräven), KL har også mange shoppingcentre – også det mere classy (luksus)shoppingcenter KLCC, fyldt med de dyre mærke-butikker som Marc Jacobs, Gucci mf. 

Du kan spare lidt penge ved at købe dine sneakers eller løbesko her – ca 25-30 %. Alle de store mærker bliver produceret i Malaysia. 

Levis’ er billigt i Malaysia! I KLCC får du det meste i Levis’-butikken til halvdelen af prisen derhjemme. Jeg købte en klassisk denim-jakke, Martin købte seler og to denim-skjorter til 1000 kr i alt. Elektronik er også meget billigere at købe her! 

 

Rejsebudget – 3 uger i Malaysia med børn 

Jysk Rejsebureau er vandt til at sende folk ud i verden på et hav af forskellige slags rejser – så de kan efter særlige ønsker og budget skræddersy et fedt rejseprogram til enhver rejselysten. De har et meget bedre overblik over de bedste priser på fly, så du kan være sikker på at få den bedste pris. Hvad du bruger under ferien er selvfølgelig afhængigt af hvordan du vil bo. Vil du backpacke og bo på hostels eller vil du som os gerne bo lidt mere komfortabelt (med børn), så koster det selvfølgelig derefter. Man kan sagtens bo super billigt her, og man får meget luksus for pengene hvis man betaler lidt ekstra. 

Jeg kan på det varmeste anbefale at rejse til smukke, eventyrlige og spændende Malaysia – hele året er her ca 30 grader, og jeg er møg glad for at det her paradis-eventyr vi befinder os i lige nu, endnu ikke er ovre! 

Del på Facebook

6 kommentarer til “REJSEGUIDE | Rejsebudget Malaysia – hvad koster ferien?”

  1. Spændende læsning om Malaysia;-) har lige rejst i Asien med min familie i 2 mdr., men kan høre vi MÅ tilbage og få mere ud af Malaysia;-)

    1. Wow, hvor lækkert 👏🏽👏🏽👏🏽🏖💚 to måneder 😍 det gad jeg godt! Hvor var I? Ja, Malaysia er skøn – det er dejligt at rejse ❤️

      1. Jaa det var så lækkert;-) vi var knap 1 mdr. i Indonesien (Gili Trawangan, Bali, Flores, Lombok) og var så i den Malaysiske del af Borneo i junglen osv. og sluttede af med 14 dg i Vietnam, og 1 uge i Thailand. Fed tur med vores 13 og 12 årige unger;-) Har fortalt min mand om jeres tur, han blev også ret begejstret;-)

        1. Hold da op det lyder bare fantastisk! Dét gad jeg virkelig godt! 🙂 Hehe, fedt din mand lyder begejstret, det er godt at have rejseglade mænd 😉

  2. Marianne Vibe

    Du er sød er du 😉❤️
    Skøn rejseberetning og sjovt at læse når man selv har været de samme steder 😀
    Har også rejst med Jysk rejsebureau, de gør det super godt. Det må være drøm at arbejde der 😉

    1. Ja, jeg godt også godt arbejde der 😉 – det var i mange år min store drøm (og er egentlig stadig) at være rejsekonsulent, så jeg misunder dem også lidt derinde på kontoret – men altså, man må jo bare være sin egen rejsekonsulent og tage på flere ferier 😉

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

julegaver til børn
Familie
Sydhavnsmor

Umas og Sofus julegaver fra os

Jeg har vist jer hvad jeg giver min mand, far og svoger i julegave HER. Nu har jeg ‘overstået’ de fleste julegaveindkøb (jeg elsker at købe

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top