Ystad Saltsjöbad
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Grøn uge – vejen mod mindre kød?

Jeg elsker normalt en stor fed bøf med sovs, fritter og en god salat. Men jeg elsker i virkeligheden ligeså højt en spicy suppe med ristede kikærter. Jeg har altid himlet lidt (hemmeligt) med øjnene når folk blev for religiøse omkring spisevaner, og fx skar kødet fuldstændig fra, selvom de havde lyst til en ordentlig bid ko. Ikke fordi jeg ikke synes de var seje, at gøre en forskel for både miljøet, dyrene og deres egen krop, men hvis det blev for strikst og styret synes jeg det blev for helligt.

Ystad Saltsjöbad

Alligevel har jeg haft en indre drøm om selv at kunne skære kødet fra, i hvert fald i hverdagen, ikke kun (selvom det er nok grunde!)  pga. ovennævnte fordele, men også fordi jeg tidligere har prøvet at holde mig fra kød i en længere periode med gode resultater – at jeg simpelthen havde mere energi og følte mig bedre tilpas i min krop således. Derfor har jeg nu besluttet mig for at gentage mit bette forsøg og indføre en udelukkende grøn uge i Sydhavnshytten, at skære kødet fra og se om jeg huskede rigtigt. Hvad gør det ved mig? Og børnene – kan vi mærke en forskel? Hvad Martin kværner på job på hans aftenvagter vil jeg ikke blande mig i, og hvad børnehaven serverer for min mindste unge når han er der, er også svært at styre, men jeg kan lave en grøn madpakke til ældsteavlet og selv køre udelukkende vegetarisk ind på matriklen.

Jeg har flottet mig og købt en 100 % økologisk grøn måltidskasse der kun tager 10 min at bikse sammen, og som ser åndssvagt lækker ud og smager ditto.  Jeg har ellers senest fået en særlig Sense-skræddersyet måltidskasse ind af døren som var et kæmpe hit, men nu vil jeg forsøge mig en uge med den grønne, bæredygtige måltidskasse – jeg håber jo lidt på at den kan inspirere mig til en endnu grønnere fremtid. For vi spiser meget grønt herhjemme i forvejen, men vi falder også i hakkebøf- og kartoffel-fælden ofte. Det er nemt, det smager godt og ungerne sluger svinet. Eller koen, om man vil korrekt.

Til jer der ikke spiser kød – del gerne jeres favorit opskrift med jer, herunder i en kommentar. Det er så dejligt når vi kan inspirere hinanden. Jeg sidder og kører fuld max på min kommende e-bog i denne uge, lever af æggemadder og søde kartoffel-fritter om dagen, økologisk, grøn, pre-lavet aftensmad om aftenen,  og glæder mig til at blive færdig så I kan få fingrene i den, der er virkelig nogle lækre opskrifter i den <3

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top