Ting der er billige i Sverige
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Ting der er billige i Sverige

Ting der er billige i Sverige

Pt befinder jeg mig på disse breddegrader, men lidt tættere på os i Danmark, er der også goder. Den svenske krone har ikke været billigere i ni år. Lige nu kan den svenske krone blive din for 0,70 danske øre! Derfor er det netop nu oplagt at spare på kalorierne i Danmark, for der er god grund til at drøne en smuttur over broen, og købe billige ting i Sverige – og kanelbullar, selvfølgelig!

Men hvad er det egentlig der er så mange penge at spare på, i vores naboland, som vi sjællændere kan nå på ca. en halv time?

Mad. Momsen på fødevarer i Sverige er vildt lav, faktisk er den kun på 12 % i modsætning til vores 25 i Danmark, så er man en hamstrer-type, kan man spare mange penge på en smuttur til Malmø eller Helsingborg. Mælkefrie produkter er der mange penge at spare på – og det glutenfri udvalg er langt større (og billigere) derovre.

Mode. Jeg er edderrådme sikker på, at jeg ikke er den eneste der er vild med svensk design. De blå-gule nabo-drenge og piger er hamrende dygtige til at hitta ut, hvad der hitter rundt i hele verden. Mærker som Acne Studios, Filippa K, Tiger of Sweden og ikke mindst H&M er svenske. Jeg ender altid i H&M i Malmø, og har aldrig taget derfra uden en stor pose (eller to) i hånden retur til København.

Læs også… Ting der er billige i Norge 

Slik. Nu går alle jo og tror, at jeg er sådan en der ikke spiser slik, fordi jeg lever efter Senseprincipperne og kun bager kager uden mel og sukker. Men så er I sgu gale på den, kære venner. I Sverige kan man ofte få 100 g slik til 5 danske kroner, hvilket er ca. halv pris ift herhjemme. Derfor spiser jeg (selvfølgelig) også mindst dobbelt så meget slik, når jeg er på disse kanter – og ugen efter, fordi jeg køber hele bland-selv sortimentet med hjem. Sodavand er også billigere… og den svenske Fanta smager enormt meget bedre end den danske…

Bleer og babymad. Nu går jeg ikke så meget op i dét mere, selvom jeg har erhvervet mig en aldeles flot titel i maj, men i 2012 drog jeg med hele mødregruppen fra Kbh K til Malmø for at rippe alle baby-hylderne. Nogle havde fortalt os at babymaden – og bleerne, var billigere derovre, og jovist, det kunne godt betale sig at hamstre lidt af de svenske baby-godter, men det skal ikke være det udelukkende formål, med mindre man køber alt på hylden.

Nødder. Det går vel egentlig under mad. Men skal næsten nævnes for sig selv.

Stof. Uden “fer” bagpå, naturligvis. Jeg skulle nødigt være upassende. Jeg syr desværre aldrig selv, selvom jeg og Martin ønskede os den dyreste symaskine til vores bryllup i 2012 – og fik den. Men jeg har hørt fra andre design-agtige typer at der altså er gode penge at spare på metervarerne i Sverige.

Andre ting I kender til man skal køre ned i indkøbskurven, hvis man befinder sig på de svenske kanter? 

Del på Facebook

4 kommentarer til “Ting der er billige i Sverige”

  1. Jacob Dræger

    Tak for dine input om Sverige. Jeg leder efter dåse cola light som mam desværre ikke kan få i Danmark mere ved du hvor man får dem billigstes Malmø eller tæt på Malmø

  2. Rikke Jørgensen

    Kaffe plejer også at være billigere i Sverige, så det er en af de ting min familie og jeg plejer at tage med hjem.?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Danmark
Sydhavnsmor

Getaway på spahotel

Det er eddersparkme blogger-agtigt at tage til Marienlyst Strandhotel. Men jeg har selv betalt, og det er i privat øjemed. Min veninde og jeg havde

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top