Udsigt fra kirken i Budapest
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Mine tidligere jobs

Udsigt fra kirken i Budapest

 

Jeg har været offline i en uge. Det har været dejligt at være ‘på ferie’. Det har man også brug for i den virtuelle verden. Men nu kommer jeg stille og roligt tilbage igen. Også inden længe på min Instagram @sydhavnsmor.dk.

Jeg elsker at kigge fremad, men nogle gange er det også godt at se tilbage. Det gør jeg i dette indlæg.

I 2013 fik jeg en kandidat i pædagogisk antropologi, efter en professionsbachelor som pædagog. Med et par pauser undervejs, grundet to styks børn og en masse tvivl om fremtiden, kunne jeg puste lettet op, med et speciale i mad og identitet, lige inden en ferie til Grækenland, hvor mit 7-tal fløj ind via mailboksen. Jeg var færdiguddannet!

Siden jeg var tretten har jeg arbejdet forskellige steder. Man kan vel egentlig sige, at min jobkarriere gik i gang som 7-årig, da jeg startede som vinduespudser i Valby, hjemme hos min farmor – jeg gjorde hendes slikskab rent. Både på den ene og den anden måde. Hun gav mig hver uge en 5’er for at pudse ruderne i hendes mørkebrune skab, der stod overfor hendes lysegrå sofa og hendes lille portvinsskab, der var fyldt med glas i alle regnbuens farver. Vinduespudser kickstartede lissom’ min karriere, og for dén femmer, forsøgte jeg i adskillige år, at ansætte min lillesøster som rengøringskone og oprydder på mit værelse I Hvidovre-villaen, men hun bed sgu aldrig på.

Selv har jeg sidenhen selv været ansat som rengøringskone i en meget stor lejlighed i Peder Skrams Gade i København, og jeg må sgu sige, at det nok ikke var dét jeg skulle satse min karreire på at blive, jeg glemte altid et spejl, en hylde, en lampe eller et køkkenskab. Min mand synes desuden jeg er elendig til at gøre rent – i hvert fald til at tage mig sammen til at gøre det.

Foruden ovenstående har jeg desuden været ansat som…

 • afrydder på en sushirestaurant, ja faktisk dén som Brian Sandberg blev ramt af skud på, i Hellerup. Jeg var der kun én aften, for jeg tabte alle colaerne jeg skulle servere, over en fin dame, og fik kolde fødder
 • afrydder på Café Norden da jeg var 13 år
 • piccoline i undervisningsministeriet
 • kontrollør og overkontrollør på Teatret Dr. Dante & Aveny-T
 • kontrollør/foyermedarbejder på Det Kongelige Teater
 • økonomidirektør i en større fransk virksomhed (i 4 dage, dén historie får I penslet ud i et andet indlæg, engang…)
 • sosu-hjælper (eller det må man vel ikke kalde sig, eftersom jeg ingen uddannelse har?) på et plejehjem som vikar
 • pædagog
 • avisuddeler i mine spæde teenageår
 • bagerekspedient i Super Brugsen på Nørreport st.
 • PR-medarbejder
 • freelancejournalist/skribent (har sågar været på ‘date’ med Mads Langer, før han blev sådan rætti’ kendt, på Café Alma på Bryggen. Et date-setup, dengang jeg slet ikke var bange for noget, og kastede mig ud i alt. Vi skulle lade som om vi var på date en formiddag imens jeg interviewede den bette mand. Jeg har også ‘datet’ bandet Air og komikeren Geo.
 • redaktionssekretær
 • radiovært (frivillig, men i fem år. Havde mit eget radioprogram og har fx både interviewet Kelly Family og Manu Chao)
 • Sådan en som skiller de dårlige, misfarvede piller fra, på en medicinfabrik i Kødbyen
 • privat babysitter for den søøøødeste dreng, Sebastian (og somme tider hans to ældre brødre også)
 • barista på Baresso (not a nice one!)
 • telefoninterviewer på analyseinstitutter, hvor jeg fx også have opgaver i Norge og Sverige. Dét var egentlig ret sjovt, men lønnen var nok ikke fabelagtig
 • shot-uddeler I Københavns Lufthavn, fra kl. 6 om morgenen hele sommeren (vi smagte selv, for at holde os vågne fra morgenstuden…)
 • bartender! I et par år på en FCK-bar i Pilestræde, i København
 • Sælger af Clinique-produkter i Magasin (arbejdet var egentlig for et eventbureau, og det var bare et sommerjob, der gav god hyre, så jeg kunne stikke af til USA med en veninde)

Hvilket har været mit favoritjob? Jeg var nok ærligt meget begejstret for teaterbranchen, mest af alt fordi jeg er totalt fan af teater og det sammenhold vi havde på begge teatre. I alt nåede jeg at være ansat på de tre teatre i næsten 10 år, samlet set. Men mit arbejde på et plejehjem og mit arbejde som pædagog giver i den grad så meget mening for mig, at de også må komme på en top tre. Hvad fremtiden bringer er jo kun spændende, og selvom jeg er yderst tilfreds med mit nuværende virke som blogger, så sniger der sig nok nogle flere titler på CV’et i fremtiden, tænker jeg. Ellers skifter jeg selvfølgelig bare navn til Sydhavnsmormor eller Sydhavnsfarmor – måske Sydhavnsbedste, i fremtiden 😉

Hvilke jobs har været jeres yndlings – og hvad kunne I aldrig tænke jer at arbejde med? 

Og så er jeg egentlig VILDT nysgerrig på hvad I derude arbejder med nu??? 🙂

Del på Facebook

5 kommentarer til “Mine tidligere jobs”

 1. Du har ikke kedet dig 😀
  Jeg er ergoterapeut og arbejder deltid på bosteder for psykisk syge og neurologisk udfordrede borgere. Det var lidt tilfældigt, det lidt var det jeg ikke rendte ind i at blive, men det er sgu ganske udemærket – jeg får hvertfald ikke lov at kede mig der heller 😉 Måske der et blogindlæg i den fortælling?
  Var det i øvrigt ikke svært, ikke at negle alt slikskabssnolderet? .. Og iskaffen?

  – A

 2. Gitte Sørensen

  Jeg har pakket sandkasse ting i net som barn. Akkordløn. Nøj det kastede ikke meget af sig. Sidenhen gjorde jeg opgange rent. God løn og helt ok job. Som voksen blev jeg udlært i Matas. Ret spændende job men lønnen og arbejdstiderne nej tak. Efter mit første job kom jeg på kontor i en salgsafdeling. Det elsker jeg og er det jeg stadig laver. Skulle jeg lave noget andet på et tidspunkt tror jeg det skulle være noget med mennesker. Måske plejehjem, vuggestue, børnehave el. lign.

 3. Fed rejse. Det er nok det vi skal huske at sige til dem der er teenager i dag. Der er ingen lige vej igennem livet.

 4. Jeg har gået med aviser, arbejdet i en grillbar. Rengøring på DSB færgerne. Cafeteriassistent på DSB færgerne. Senere også på Vognmandsruten. Arbejdet i baren på DFDS i 3 dage. Bartender på det lokale diskotek. Sejlet langfart med ture til Sydafrika og Columbia. Stewardesse på en borgerlig ude i Nordsøen. Kassemedarbejder i fakta. Arbejdet i sun set. Uddannet skibsassistent og nu uddannet socialrådgiver.

 5. Marie Cecilie

  Solgte pyntegræskar som barn.
  Gik med aviser.
  Barnepige.
  Opvasker på en højskole.
  Opvasker/bartender i et bowlingcenter
  Tjener på en meget fin restaurant
  Kasseassistent i Netto.
  Friskolelærer (på 6.år)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top