Bloggerløn
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Min bloggerløn

 

 

Bloggerløn
Billedet er taget i Irland, i sidste uge

 

Jeg forstår det jo godt. Hvorfor så mange er nysgerrige på hvorfra de penge vi bloggere kan tjene, kommer fra. Når jeg skriver “kan” er det fordi det er langt fra alle bloggere der tjener penge på deres skriv. Og langt fra de fleste indlæg, vi der gør, får vi ikke en krone for. At man kan tjene penge på at blogge, er mange uforståeligt. Hvor kommer pengene fra, fra reklamerne på siden, samarbejdspartnerne jeg samarbejder med, eller…?

Det har jeg før skrevet om her. Jeg ved at mange af os indenfor det her fag får nogle over næsen, for at reklamere, og jeg forstår godt hvorfor man som læser kan blive rigtig træt i hoved af at skulle forholde sig til marketing, når nu man bare gerne vil ha’ grabberne i dén opskrift, eller tippes om Budapest.

Ikke desto mindre tager det meget tid (for mig, i hvert fald) at skrive, redigere, opsøge, netværke og udvikle. Og jeg elsker det! Derfor er jeg også, ærligt – stolt, og skide hamrende glad, for at det er lykkes mig at gøre det jeg holder aller mest af – at formidle, skrive og netværke (med bl.a. jer!) på fuldtid. Jeg har en stor frihed i mit job, men jeg er også altid på arbejde. Jeg har aldrig helt fri – heller ikke når jeg fx ferierer i Amsterdam eller skal på denne eksotiske rejse til efteråret, som jeg slet ikke kan vente på! Men jeg kan ikke arbejde fuldtid gratis. Jeg har jo også børn og mand, og en andelslejlighed der sluger mine penge hver måned. Og ingen betaler for at læse med – det er ganske gratis.

Jeg klager, eller jamrer ikke. Det kan jeg slet ikke tillade mig, for jeg har det godt! Men fordi jeg dagligt bliver spurgt til det – eller fordi jeg nogle gange får et par (smalskuldrede) bemærkninger fra folk, der ikke helt forstår hvordan, eller hvorfor, at nogle af vi bloggere tjener penge på at skrive, tænkte jeg at jeg ville flette et bette indlæg sammen om emnet.

Man kan vel godt sammenligne en blog med et magasin. Et personligt magasin, skrevet af én mand. Eller kvinde, som tilfældet er her. Vi publicerer, på et domæne, en masse stof, som vi bruger en given tid på, nogle læser med, hvis det finder dem interessant, og andre skøjter henover. For at denne produktion kan fortsætte, i et større omfang, bliver manden eller kvinden bag domænet, hvis der er læsere til det, betalt for at skrive om nogle produkter/oplevelser mm., af samarbejdspartnere. Personligt – bryder jeg mig ikke om om brandet, der vil lave et samarbejdet med mig, takker jeg aldrig ja, for det er enormt vigtigt som blogger at bevare troværdigheden overfor sine læsere. Det er jo det, det handler om. Det er MINE tanker, holdninger, opskrifter mv., der bliver delt her på bloggen. Jeg kunne aldrig finde på at lave et samarbejde med et brand jeg ikke kan stå inde for. Et brand jeg ikke vil anbefale mine venner eller familie, vil aldrig anbefales herinde.

Og nu til det (knap så) sjove. Min bloggerløn. Hvad fa’en får man egentlig af løn som blogger? To be honest, vil de fleste firmaer helst betale os i produkter. Men det gir’ jo ikke noget brød på bordet, tvært i mod, da SKAT kræver skat af alt der ryger ind i hytten. Om det er cool cash eller en øjenskygge fra Normal. Så skal der fandme gås nogle raske ture i Valbyparken for at samle flasker, for at betale skat af øjenskygger og glidecreme. Men selvfølgelig er der også mange store firmaer, der har fanget, at bloggerbranchen er det bedste sted at lægge sit marketingsbudget. Og mange har fundet ud af, at det kræver sit at bygge en stor læserskare op, holde den ved lige, at holde gryderne i kog med nyt, spændende og velskrevet stof. Det koster selvfølgelig, som ovre hos de landsdækkende magasiner, som ofte har samme læsertal som flere af os bloggere har på månedbasis Alle skal kunne overleve, jo!

Ingen vil rigtig frem med tallene, og for mig handler det udelukkende om, at priserne er meget varierende. Hvad skal contentet indebære; deling på mine sociale medier som min Instagram og Facebook, hvor mange indlæg handler det om osv. Priserne kan altså variere markant. Men lad mig bare sige, at på et gennemsnitligt årligt plan, er jeg ikke rigere end gennemsnitlig arbejdende kvinde. Jeg klarer mig, nogle måneder med lidt mere uro i maven end andre, og jeg er ikke i gang med at spare op til den store, fede pension, eller hytten i Hellerup. Jeg satser på at være heldig og erhverve mig en lille billig knaldhytte med en frimærke græs indenfor en årrække, som supplement til Sydhavnshytten.

Løn er for mange et tabu. Måske fordi man synes det fortæller noget om succes? Jeg er ærlig, hvis nogen spørger mig, hvad jeg fik udbetalt i denne måned. Lillemor, der foruden at være en af Danmarks sjoveste bloggere, er en badass-jordmoder i det offentlige, offentliggjorde for nylig sin lønseddel her. Det kom der mange spændende diskussioner ud af.

Jeg vil gerne afsløre, at min lønseddel er en del kedeligere at kaste blikket på i denne måned, til trods for at jeg indtil jeg forlader Bloggers Delight og går solo (med hjælp fra en latterlig sej agent) den 1. august, har et vikarjob.  

Selvom jeg nok aldrig bliver rig, så føler jeg mig rig. Rig på en dejlig familie, de bedste venner og søde læsere på min blog. Rig på oplevelser, livsnyderi og et grønnere liv i Sydhavnen. Hvad lønsedlen siger er ikke afgørende for om jeg har det godt eller ej. Det kan hjælpe lidt på humøret, men det handler i bund og grund om at få det bedste ud af det vi har.

 

Del på Facebook

1 kommentar til “Min bloggerløn”

  1. Så fint et skriv:-)
    Det vigtigste er ikke penge og mange penge.
    Bare du trives med det du laver.
    Familien, sundhed, tag over hovedet mv. er vigtigere.
    Aften hilsner og snart god ferie:-)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top